Местан отново с обвинителен акт за катастрофата край Кърджали

Делото ще бъде насрочено в двумесечен срок
38
Местан отново с обвинителен акт за катастрофата край Кърджали
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата отново е внесла обвинителния акт срещу лидера на партия ДОСТ Лютви Местан и Юсеин Ахмед за съпричиняване на тежката катастрофа през 2019 г. край Кърджали, при която загина 6-месечното бебе на Ахмед.

Делото ще бъде насрочено в двумесечен срок от Окръжния съд в Кърджали, който вече веднъж го върна на разследващите за отстраняване на пропуски, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Първоначално обвиняем беше само Местан, но впоследствие прокуратурата привлече към наказателна отговорност и бащата на детето. Местан е обвинен в отнемане на предимство, а бащата на детето за шофиране с превишена скорост и неспазване на пътната маркировка.

Бебето е било в колата без необходимото обезопасяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
2
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
В целият свят е така, не само в България. Съдебните системи в демокрациите не са създадени да създават справедливост, а да се нагласят правилно нещата. И между другото се занимават с битова престъпност, ей така - за пред хората. За да създават изкуствено усещане за правда в обикновения човек.
9
3
 
8
 
! Отговори
dakotabg преди 3 години
Има един знак, DUR ! Пред него,всеки е длъжен,да спре! Казах!
8
1
 
7
 
! Отговори
Ахмет Доган преди 3 години
Местане да не се бе цепил...Сега Прокуратурата Ми и Съда Ми ще ти го нацепят.
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха! Неспазване на маркировката, но му отнели предимството!? Всеки който мине през "остров" и те удари си му отнел предимството? Човека си джитка и ти му се моткаш пред колелата! Бухаааа!
6
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да го барнат. Ердоган ще даде нареждане да се потули всичко. Накрая бащата ще е виновния. Вече се почва. Столчето не било като хората,скоростта превишена,зъбите не си е мил,косата му е била дълга и му е падала в очите. Смешна работа. Една експертиза за катастрофа може да приключи за 2 седмици макс. И делото трябва да приключи според експертните оценки до месец. Ама тук се мота с години все едно е предумишлено убийство с куп свидетели и спорни доказателства. Бг смех.
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прокуратурата ни е толкова корумпирана, че винаги оправдава подобни хора. Докато нещата не станат истински в съдебната ни система и всеки един българин да отговаря пред закона, независимо от положението му в обществото, ще сме все по зле.
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само ДПС ли не спазва правилника?
3
1
 
6
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Всички съгражданина *** са един дол дренки!
2
4
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТО Е ЯСНО, ЧЕ ДОГАН СИ РАЗЧИСТВА СМЕТКИТЕ !!НО ТОЯ СИГУРНО СИ ГО ЗАСЛУЖАВА!
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горкото бебе!