Осъдиха брат и сестра, извършили убийство във влак

До нападението се стигнало след скандал
Обновена: 26 яну 2021 15:22 | 26 яну 2021 15:22, Ния Христова
19
Осъдиха брат и сестра, извършили убийство във влак
Снимка: Pixabay
Осъдителни присъди на първа инстанция получиха братът и сестрата, намушкали мъж във влака Истанбул – Пловдив – София, съобщават от прокуратурата.
 
Нападението е извършено сутринта на 16 ноември 2018 г. на гара Вакарел. Около 07:45 ч. обвиняемите З.М. и К.М. се качили в бързия влак, пътуващ за София. Двамата се разположили на седалките един срещу друг. Встрани от тях пътувал А.Ц. До тях седнали и две жени. Двамата подсъдими започнали да разговарят на висок глас, при което З.М. събула маратонките и качила краката си на седалката срещу нея. В полусънно състояние, със спокоен тон, А.Ц. им направил забележка. З.М. и К.М. реагирали с агресия, обиди и заплахи по негов адрес. Междувременно подсъдимата извадила от дъното на куфара си туристически нож, като го поставила отгоре върху други вещи и затворила ципа. Тези нейни действия били наблюдавани от брат й К.М.
 
При приближаването на влака към гара Вакарел, двете жени, станали свидетели на скандалния инцидент, се насочили към изхода. В същото време двамата подсъдими станали от местата си. К.М. бързо взел ножа, предварително подготвен от З.М., и нанесъл с него удар на А.Ц. Оръжието проникнало в лявата гръдна половина. З.М. извадила ножа от тялото на пострадалия и подканила К.М. да бягат. В паниката си оставили във влака куфара и маратонките на З.М. На перона К.М. изпуснал патерицата си, с помощта на която се придвижвал, но накуцвайки продължил да бяга. Двамата подсъдими пресекли железопътните линии, минали покрай сградата на ЖП гарата и продължили в посока Вакарел.
Още по темата
 
Междувременно виковете на пострадалия А.Ц. били чути от други пътници. Единият от тях успял да направи видеозапис с камерата на таблета си на отдалечаващите се извършители на престъпното деяние. Подпомогнат от свидетели на случващото се, А.Ц. успял да слезе на перона. Бил подаден сигнал на телефон 112. Един от пътниците притиснал раната на А.Ц., за да намали кръвозагубата. Пред събралите се на перона граждани А.Ц. споделил за случилото се във влака.
 
След пристигане на медицински екип пострадалият бил качен в линейка за транспортиране в болнично заведение. Няколко минути след това, на път за столицата, А.Ц. починал. Смъртта му се дължи на остро настъпилата масивна кръвозагуба и дихателна недостатъчност, причинени от ножовото нараняване на белия дроб. В хода на разследването на случая оръжието на престъплението – туристическият нож, бил открит пред гума на лек автомобил, където го била скрила подсъдимата.
 
С присъдата на Софийски окръжен съд на З.М. е наложено наказание от девет години „лишаване от свобода“, а на съучастника й К.М. – шестнадесет години „лишаване от свобода“. Държавното обвинение ще протестира размера на наложеното наказание пред въззивната съдебна инстанция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Убийството е организирано,предумишлено от ОПГ с организатор и изпълнител и още терористко при отчитане на мотива за изпълнение,като най-малкият е убития да замълчи,да млъкне,отмъщение особено за забележки на некултурно поведение на/в обществено място какъвто е обществения транспорт.
11
1
 
15
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
Постепенно се превръщаме в окупирана държава - от диви прости хора, полуживотни. Но законът ги милва с перце! Затворът не ги плаши. Излизат и се хвалят с делата си - колко леко е наказанието. За един етнос да окрадеш, биеш, раниш или убиеш българин се превръща в цел и гордост. Ако им направиш забележка - бой, плюнки, обиди... и ножът.
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 9 Всъщност, проблемът не е нито толкова в прокуратурата, нито в съдилищата, а в законодателството. Което е построено така, че да защитава максимално правата на престъпниците, пренебрегвайки правата на пострадалите. Няма никаква логика един съзнателен , подъл убиец да лежи ефективно около 10-11 години, а убитият да е в гроба за вечни времена...Но по действащото законодателство е така и именно така, защитават се интересите на убиеца, убитият си е убит и...толкова. Де на е бил убит!
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо постоянно платените соросоидди плюят по прокуратурата в България, като проблема е в съдилищата даващи такива ниски присъди за убийство?
8
6
 
3
 
! Отговори
Ужасът България преди 3 години
Пернишката секта се занимават с изтезания и поръчкови убийства но не ги арестуват въпреки жалбите и сигналите щото били познати на прокурор Гешев и някаква Соколова!
7
2
 
12
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Да живее червената съдебна система, такива убийци на почит тук
6
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само каторга за такива, на канче вода и коричка хляб на ден.
5
0
 
46
 
! Отговори
Шляхтиц преди 3 години
В САЩ за убиец и съучастник в убийство присъдата е доживотна без право на помилване и за двамата. В щатите, където смъртното наказание не е отменено, смърт чрез инжекция..............
4
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Финландци?
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
E ... щом е след скандал, може. Аз помислих, че пак щяхте да напишите "без причина", а ние да седиме и да цъкаме с език, като добрите българи, които сме.
2
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко под 30 г. затвор е подигравка.
1
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Връщане на смъртното наказание .