Рашков: 30-40% от парите са "Хемус" са отивали в касата на ГЕРБ

Става дума за периода 2018-2019 г. до началото на 2021 г.
Обновена: 4 яну 2022 18:54 | 4 яну 2022 16:22, Камелия Цветанова
369

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вътрешният министър Бойко Рашков, който беше разпитан от Софийската градска прокуратура, твърди, че към касата на ГЕРБ са били отклонявани средства от магистрала „Хемус“.
Още по темата

"Между 30 и 40% от парите - 50-60 или 70-80 млн. лв., превеждани авансово на представяли се за строители на АМ „Хемус” са се насочвали към политическа партия ГЕРБ. Затова са тези сложни конструкции, направени по време на упралението им", отсече той.

Рашков е категоричен, че не всички средства са отивали за строителството на участъци от магистралата. Той настоа, че работа на органите на досъдебното производство да докажат докрай какво точно се е случвало.

"Данните, с които се разполага, са от 2018 - 2019 г. до началото на миналата година. Говорим за лот 5, с който Прокуратурата главно се занимава, но не обръща внимание на няколко други материала, които са били обект на проверка в друга наша служба, приключени са и са изпратени на Прокуратурата със становище да започне досъдебно производство. До момента нямаме отговор дали е взето решение по този въпрос и какво е то", поясни Рашков.

"Нямам доверие на прокуратурата. Ако кажа всичко, тази информация ще отиде директно към Борисов, който може да се окаже техен клиент след време", завърши Рашков.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


369
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
0
 
20
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 2 години
а в коя каса да отиват парите. на.б.к п. ли. ха да видим сега дали ще се озоват в касата на герб.или в касата на .б.с.п.и корни.
258
4
 
3
 
! Отговори
ДесЯшин преди 2 години
Брат на ЛевЯшин, легендарен Руски вратар. Дес е в Крим. Генерал, ръководи лова, на Американски тюлени, които са любимата храна, в менюто на Руските сибирски мечоци.
257
3
 
26
 
! Отговори
Край преди 2 години
Говори като в кръчмата 30-40 % отивали при ГЕРБ. Е така се говори хем да клепеш хем да не те осъдят. Лице не сочи ами организация с 100 000 члена. НПК тоя го преподава от 20 години в случая само плюе и маже
256
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
парите за магистралата вече са при другарите а магистралата ще се построи колкото бай Тошо я построи
255
21
 
10
 
! Отговори
Слагайте минуси преди 2 години
Герберчета смачкани , ама ревете яко вече , пари ли под лъжичката ?! В момента когато арестуват Гешев , и всички сте в кюпа ...на опашка при бай Ставри !!!
254
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямал доверие в прокуратурата, а кой има доверие в Рашков? От една година будалка хората и плаши с доказателства, но няма нито едно. Дори през лятото от трибуната на НС обеща до вечерта да изкара доказателства, а вече минаха месеци. Рашко е патологичен мошеник и лъжец. Обучен е да лъже по учебниците на КГБ. По същите учебници създава и компромати.Хваща се за една дума и започва да я надгражда с лъжи. Заплашваше Евгений Михайлов за Танковата касета и ако не подпише фалшив протокол ще го ликвидира
253
21
 
7
 
! Отговори
Нормално преди 2 години
Те от ГЕРБ и от дюнерите взимаха рекет , че една магистрала ли няаа да търмъчат ?!?!? За сега каскета ги пази , но няма да е задълго !!! Нали сте наясно че без доказателства Рашков няма да подхване нищо той не е Борисов !!! Скоро пребитите герберски кучета ще си получат заслуженото ....
252
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашково да си пие редовно Тебокан макс или гинко билоба.
251
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махмурлията ни излага с вида си дори! Номенклатурно пиянде! Пфу!
250
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков не го обичах,но ако задържи като министър дори до края на месеца тая твар,ще го намразя!
249
16
 
7
 
! Отговори
Едно на нула за мен преди 2 години
Аааа,не,не всичко е отивало за Гроб,една немалка часте отивала в спалнята на Толупа.
248
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради такива сме последни във всички класации! Дано клозетите да ти се запушат!
247
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е,такива са кадрите обградили Радев! Явно ще трябва и децата ни да преживеят БКП времената!
246
0
 
16
 
! Отговори
байхей преди 2 години
До 261. А аз чух от един твой комшия, че е идвал водопроводчик в дома ви и само жена ти е била там. Ха-ха-ха.
245
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След два дена като види дебелото на сопата,ще каже,че това за ГЕРБ е негово лично мнение!
244
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
30% или 40%? Защото 10% от милиарди е колосална сума, другарю. Мълчи Рашков пред пролуратурата (като) комунист на разпит, ама сред миси_рките ръси ли ръси "факти". Доказателства - йок. Ония че са се оляха, оляха се, ама на уш_атия чорап кохортата направо застрашават националнита сигурност.
243
1
 
17
 
! Отговори
Тричо 1 преди 2 години
Тоя каза, че прокуратурата трябва да намери кой са хората и как са давали парите. Тъжното е, че не прокуратурата трябва да свърши това. Това е работа на полицията, тоест негова. Докато нямаше такива държава, вече държава няма! И нека тия дето са сега на власт да мислят какви ще са следващите почтени. И да знаят каквото отношение имаш ти такова ще получите
242
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахаха Дядо Коледа донесе на Рашков призовка.
241
15
 
1
 
! Отговори
ДоКъдеНиДокараСДС преди 2 години
Рашков,така бе се прави.Първо трябваше да промените така Закона за съдебната власт,че да изринете ВСС и гнилите ябълки от прокуратурата и съда,а насетне е лесно да окошарите всекиму според заслугите към ОПГ-ГРОБ и ОПГ-ВСС .Всичко друго ще е безсмисленои безрезултатно пъшкане
240
4
 
16
 
! Отговори
?!? преди 2 години
,Ако тоя не даде доказателства или да отива в Шоуто на Слави или в затвора. Ние българите. Не заслужаваме това от министъра. Тъжно е!