Жертва на насилие в Европа е една от три жени

Повече от половината са преживели сексуален тормоз
47
Жертва на насилие в Европа е една от три жени
Снимка: БГНЕС

Една от всеки три жени в ЕС над 15 години е била жертва на физическо или сексуално насилие, а повече от половината жени от Европа са преживели сексуален тормоз.

Това каза ръководителят на бюрото на Фондация "Конрад Аденауер" в България Торстен Гайслер при откриването на конференция "Насилието в семейството и общността - превенция и правозащитни механизми". Форумът е организиран от Национален клуб на жените към ПП „Демократи за силна България“, съвместно с Фондация "Конрад Аденауер" и се провежда в Гранд хотел, София.

Конференцията започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите в Украйна. По думите на Гайслер в Германия около 80 процента от жертвите на домашно насилие са жени, предаде БТА.

Според новия закон в Германия домашно насилие е всяка една форма на насилие, която се случва в дома, независимо от взаимоотношенията между партньорите.

Ако има сигнал за насилие, в случай, че двамата партньори поддържат общо жилище, извършителят на насилието се извежда от дома, има забрана да се доближава до жертвата да посещава местата, в които жертвата ходи често, да се доближава до училището и детската градина на децата, да влиза в контакт с жертвата, включително по телефона.

Нарушаването на тези заповеди може да бъде наказано със затвор до 1 година. Германия е ратифицирала и Истанбулската конвенция. Конвенцията влиза в сила в страната от началото на 2018 година, като тя дава по-системен подход в борбата с насилието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: насилие над жениЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Nqma Bg kalviatura преди 2 години
В Бг. тея проценти са за бой. Сексуалния тормоз е от жени към мъже. Затова после мъжа бие жената, че го е изтезавала :D
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в Русия като се организа ЛГБТ протест , ходят и баби с православни икони и кръстове да им гонят бесовете и им четат молитви
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ужасно дразнещи жени и ужасно дразнещи мъже, повечето с поведенчески проблеми. Съберат ли се двама такива, нищо добро не може да последва. И другия варинат двама, уравновесени хора, които нямат проблеми с гнева няма, как да стигнат до бой, това им е под нивото. Така, че пак стигаме до извода, че търкулило се гърнето, намерило си похлупака. Винаги има индикации, кога партньора е физически и психически насилник.
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
само като прочетеш кой организира форума ДП..., насаждат друг морал , снощти ЛГБТ някави феминистки мобилизации , левфам - ЛГБТ организират протест на 8 март в София уж срещу домашното насилие , повече момчета имаше там а не жени . Нама вече българската жена да се почита ами тези дето и присвоиха и празника За какво са ни такива ценности
36
7
 
2
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 2 години
Пак да ви напомня. Пък ако щете слагайте минуси, пука ми на шмайзера. Сутрин, когато се събудиш направи секс с жена си, за да си първи за деня. Вечер когато се прибереш, отвърти и един шамар - винаги има за какво!
35
1
 
6
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
Малка община във Франция. Председателят открива заседанието: - Господа, имам една лоша и една по-лоша новина. Ще започна с лошата - нашият конт, позовавайки се на закон от 1648 г., е решил да възобнови правотото си Droit du seigneur (първа брачна нощ). - А, стига бе... И за чий? Та той е гей! - Това, господа, е по-лошата новина!
34
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Домашното насилие над жени в Бг е честа практика. Органите не предприемат нищо, когато узнаят, че е упражнявано насилие. Чак когато се стигне до фатални последици, тогава задържат насилника.Много жени мълчат и търпят, защото нямат подкрепа от никого. И защото в Бг се гледа с лошо око на разведените или самотни жени. Бг живее още в 19. век по отношение на навици, разбирания, мироглед. Изостанала, закостеняла ценностна система, според която жената е низше същество.
33
1
 
12
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
Хиляди години жените са били пренебрегвани,потискани във всички сфери на обществото,през всички исторически периоди.Поради това те са развили изключителна гъвкавост,адаптивност и огромно манипулативност в името да оцелеят в един не пригоден за тях свят.Когато те са успявали да достигнат до най-висока позиция независимо в каквато и да е сфера ,те са показвали изключителни качества:в математиката,физиката,химията ,астрономията,политиката,дипломацията,в управлението и ръководство на държави
32
1
 
4
 
! Отговори
Gogo преди 2 години
Значи извода е , че требе и бг да приеме , че Жената-майка вече не е модерна ,Жената-близалка е на мода.Директна реклама на една конвенция , която нищо не решава , а проблемите задълбочава .Ама нали всичко нормално трябва да се разлага , разпада и унищожава.
31
1
 
14
 
! Отговори
ЖЕНА преди 2 години
Модерното ни общество е неизлечимо болно. Комплексирани мъже с ниски доходи и/или малки nишки, наливащи се с алкохол и не можещи нищо, и жени с големи ц ици, големи джуки, големи нокти, големи претенции и малко/липсващ мозък.Ценности - нула, уважение - нула. Чест, достойнство, морал, семейство, брак - думи от миналия век, които вече не са модерни. Дори са леко срамни. Но, всичко си има цена. П.П. От най-скъпите банани ни се паднаха! Ама важното е, че ги има ;)
30
6
 
5
 
! Отговори
Иванов преди 2 години
В днешно време и един шамар е драма и се брои за домашно насилие. Нелепо!
29
2
 
3
 
! Отговори
БадрХари преди 2 години
Хехеее тия пак се обаждат с интригаджийските номера, по-долу както каза един колега - само евтини уруспийски номера
28
4
 
4
 
! Отговори
До Жена преди 2 години
Амии да, ще се жените за чужденци, (вярвай си няма лошо) но най-много за треторазрядните, израснали по селата. Никой чужденец не е премрял за еблиvата бг повлекана, свикнала всичко да й е наготово, вечно вкисналата й физиономия, мързелана по рождение, нискоразрядното ниво компетенции и качество на образование (визирам много големия процент БГ жени ;)) Поздрави, и дано се намери някой разсеян аджамия за вас, който не е виждал жени в живота, та сляпо ще ви вярва, по чехълски хихи
27
4
 
9
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
До Човекът// Лично аз и моята обична съпруга сме привърженици на нормалните семейни и човешки отношения.За да посегне някой/който трудно може да бъде наречен човек и мъж/ на жена ,то той е вече завършен изр-од.Както каза в едно интервю Брус Уилис,че е вече време жените да заемат управлението на света и живота.Присъединявам се към това негово мнение,като говоря за умните,високообразовани,културни,прекрасно възпитани,отговорни жени.Не се отнася до пластмасата
26
15
 
5
 
! Отговори
Жена преди 2 години
като чета селските коментари ще отбележа, че жените ще продължаваме да се женим за чужденци и да оставяме това животно наречено български мъж сам с ръката му.
25
2
 
10
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 2 години
ИК не може да защити жените.Защита е законът,неговото стриктно прилагане.ИК има за цел узаконяване на различни видове гнЪсни перверзии,които да станат норма в държавата.Следващата стъпка е чрез ИК да се признаят за нормално поведение такива демократични и неолиберални екстри като педофилията,некрофилията,купрофилията,зоофилията,геронтофилията ,както и ред други такива достижения на неолиберализма.Протягат се грабливи ръце към децата на нормалните семейства
24
0
 
14
 
! Отговори
Човекът преди 2 години
Виждам, че войната срещу нормалните човешки отношения в Европа става все по-жестока! Войната не е в Украйна, войната е между хората и празииттиращата класа със своите издънки! Вие от коя страна сте?
23
2
 
7
 
! Отговори
Жендарска работа преди 2 години
Въпрос с повишена трудност: колко от пострадалите жени всъщност са мъже?
22
3
 
16
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Едва в края на статията изплюхте камъчето ...Истанбуската конвенция.Е, в Източна Европа няма да я бъде гейската конвенция.... Точка!Няма такова нещо всяка трета жена да е била насилена.Произволно се слагат числа и то в аргумент за приемане на ИК.Сега се води война,а ДБ пак за ЛГБТИ бръщолевят ...
21
6
 
6
 
! Отговори
Станко Граматиков преди 2 години
Повечето битите жени са *** като Мая Манолова или са просто неверни леки жени ! Малко са тези който са тормозени от мъжете ки защото са алкохолици!

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe