Антикорупционната комисия възбрани имот на Божков във Франция

Това е първият случай на възбранен имот на българин в чужбина
61
Антикорупционната комисия възбрани имот на Божков във Франция
Снимка: БГНЕС

Антикорупционната комисия възбрани имот на бизнесмена Васил Божков във Франция. Това стана след решение и на Софийския градски съд, каза за БТА заместник-председателят на комисията Антон Славчев.

Това е първият случай на възбранен имот на българин в чужбина. Недвижимият имот представлява индивидуализирани обекти от комплекс – жилищна сграда и е предмет по гражданско дело за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество. Пазарната му стойност е в размер на 2 611 228,63 лв., каза още Славчев.

По думите му процедурата е протекла паралелно у нас и в Република Франция, като съгласно френското законодателство е проведено специално производства, според техния Граждански изпълнителен кодекс. То се ръководи от нотариус. В рамките на това производство е потвърдена законосъобразността и правилността на мярката и е постановено вписването ѝ в Парижката служба по регистрация на ипотеки/възбрани.

В ход са няколко идентични процедури в Гърция, Испания и Германия. На този етап повече данни не могат да бъдат дадени, защото рискуваме лицата, срещу които сме предприели тези действия, за вземат необходимите мерки, обясни още Антон Славчев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: ФранцияБожков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
9
 
! Отговори
рашкОФ преди 2 години
как така бе , защо ?! бошков е наше момче и ни дава информация по фейсо за Борисов .
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кънчо 33 Гербав трроле, стана това, че повече от година нищо нередно не можете да намерите, макар че каскетът ви силно се старае. А с петьо еврото и сина на Сарафов какво става? Друго си е на 21 да си милионер, без да си работил и 1 ден, нали :)
32
3
 
10
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
Абе кво стана с имотите на чашков? Нали и тях проверяваха ? Човека толкова години е заделял от скромната си държавна заплата да ги придобие...
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
можеше само да кажат че е приятел на Русия и щеше да стане още по-лесно.
30
10
 
4
 
! Отговори
Верно преди 2 години
Ей на това му викам ,,правилни действия''. Даваш показания срещу Тиквеника, конфискуват ти имот. Така де... друг път да помислиш дали ще говориш с Кьовеши извънпрокуратурно.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 28 Явно не е, както вие твърдите :) Явно е един от мафиотите, който се е съгласил да свидетелства срещу другите за намаляване на присъдата :) Нали знаете, в другите страни така става.
28
12
 
3
 
! Отговори
Радев преди 2 години
По склонен съм да вярвам на Божков!
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е що така обиждате националния герой?
26
3
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
На зла круша - зъл прът, е казал народа! Този от две години буни държавата от Дубай и ни докара избори след избори, а сега и неграмотниците от ПП, които ни закопаха финансово! Отнемайте имуществото му! Нека да се гърчи, не само ние българите, от глад и студ!
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пияница мистик Пиявица, не са боко и каскетът, новите са. Не случайно се случва, след като се махна цацата. Те не са по възбраните. По-скоро да се провери дали не са си присвоили нещо от колекцията.
24
0
 
7
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 години
Забравих да спомена и Царедворците:)Малиии тези юпита и те що нещо награбиха:)По това време работих на един кантар на едно КПП.Местните колеги казваха,че такова крадене по границата никога не е било:)И така си беше:)
23
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само Борисов да не си е купил и новите в КП КОМПИ,че тогава я закъсахме.Това е негов стар маниер да си пазарува врагове.
22
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Примката около бившите политици все повече се затяга.Ефин по един ще трябва да започнат да дават показания за огромните кражби и богатствата,които притежават.А защо богатите ги наричат олигарси?Ако държавата си е била на мястото и им е прибирала дължимите данъци,какъв е проблема?
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен *** 17 Без последното изречение е вярно. Но последното изречение не е много ясно. "Секна ги" - не че ги секна, а реши да ги ограби. Та, който ограбва и крадци със сигурност е най-големият крадец.
20
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така ли си плаща на Кирчо? Ще му вземат имота в полза на държавата, а после парите ще бъдат разпределени където трябва и всичко е точно.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОМПИ да тръгнат по следите на парите на политици и олигарси.Дали са в офшорки,в Швейцария,Люксембург,Катар или Дубай все отнякъде заек ще изскочи.
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 14 Защо му е да има пари, като има добри приятели :) Един купил на любовницата му къща, друг магазин в Барселона. Какви щедри и добри хора има :)
17
4
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Черепа въртя-*** накрая всичко което постигна е, че плати на Дамаджаната да го задържи за 24 часа. Ама пък Боко и Гешев му взеха имот във Франция за 2 и половина милиона :))) А да видите кой е по-голям играч :)))))) Ахахахахахаха
16
3
 
16
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 години
Въпреки,че и Седесето се накрадоха машабно по времето на Приватизатора Иван Костов,най вероломните крадци в Българската история са другарите от БКП/БСП.Като видяха,че отиват на кино напълниха парите на хората директно от банковите трезори и ги раздадоха директно в ръцете на такива като Прокопиев, Божков,Гриша Ганчев,Гущеров,Боре Дионисиев(лека му пръст)Златев,Банев и мн.др.подобни.Бойко ги секна и те сега го имат за смъртен враг.
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ония 550 милиона няма ли да ги търсят кой ги е гепил.То все пак се знае кой е айдука,ама така от кумова срама де.Също така и КТБ кой го окраде.Айдуците комай да едни и същи.