144 280 лв. данъци е укрила бургаска фирма

Управителят й е с условна присъда и конфискация на имущество
1 авг 2022 14:45, Анисия Иванова
16
144 280 лв. данъци е укрила бургаска фирма
Снимка: БГНЕС

Данъци в размер на 144 280,90 лв. е укривала бургаската фирма „Алком Интернационал“ ЕООД. Подсъдимият управител на дружеството е осъден на три години затвор, като наказанието е отложено за изпитателен срок от пет години. Съдът е постановил и конфискация на имущество - товарен автомобил; част от поземлен имот в м. Минерални бани с площ около 4 дка – земеделска земя; поземлен имот в м. Росенец с площ 1552 кв.м също земеделска земя. Това става ясно от решение на Върховния касационен съд, потвърждаващ присъдата на предходната инстанция.

Укритите данъци представляват ДДС в размер на 66 535,60 лв и корпоративен данък в размер на 77 745,30 лв., съобщават от пресцентъра на Апелативния съд в Бургас.

В периода от 14.10.2006 г. до 31.03.2008 г. включително, подсъдимият не издал счетоводни документи като отчети за извършените продажби, с информация за получени плащания по облагаеми доставки. Те са били свързани с продажба на недвижими имоти. Подсъдимият скрил и 9 месечни справки декларации по ЗДДС, както и в годишните данъчни декларации по ЗКПО за 2006 г. и 2007 г.

Той не декларирал облагаеми сделки и получени от тях пари от строителство на сграда в Бургас, не е издал фактури на купувачите по предварителните договори за покупко-продажба, не е декларирал авансови плащания и сключени окончателни нотариални актове, за което е бил задължен по ЗДДС. Всички плащания са представлявали облагаема печалба за дружеството, защото обектът е бил на етап „груб строеж“ и сделките не са били освободени от данък.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Nedyalkov преди 1 година
Чета коментарите и си мисля колко не осведомен народ коментира. Та да ви осведомя. Аз съм един от потърпевшите от финансовите игрички на въпросния управител, който се казва Георги Люцканов. Става въпрос за сграда находища се в Бургас имотите от която гореспоменатия мошеник разпродаде на зелено. Да сумата написана като задължение към държавата в нищо, но това което дължи на собствениците в сградата е мин. 20 пъти повече. Много хора излъга това подобие на бизнесмен.
11
0
 
5
 
! Отговори
Маняк преди 1 година
Ако направят проверка на всички фирми в Бургас няма да останат работещи, но чадъра е голям . 99% са корумпирани .
10
3
 
8
 
! Отговори
gg преди 1 година
А всъщност заглавието трябва да е:"За малко държавата да не успее да открадне 144 280,90 лв от бургаска фирма"
9
1
 
12
 
! Отговори
Асан преди 1 година
А бирника Спецов е краднал 3 милиона ДДС :)))
8
0
 
7
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
Какво стана с Магнитски и Пеевски, нещо май го изпрахте ковчежника от ДПС ?
7
0
 
11
 
! Отговори
ъхъъ преди 1 година
Алоо, ГЕРБ-ДПС и Пеевски кога ще ги прибирате за укриване на данъци ?
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко докато беше на власт крадеше по толкова НА ЧАС!
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А медиците колко укриха покрай фалшивата истерия, създадена от тях?
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такова нещо никога не може да се случи на Сашко сина на Митко милиционера с нелегалната автоморга между Горубляне и младост 4 около един Тир паркинг. От години си щавят, като всичко е само чупки, стойки, кеш пара и татуси. Един път докоснал касов бон и се обринал.
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е някаква шега, нали? Шефа на НАП с колко милиона го хванаха и въпреки всичко го направиха шеф на НАП, тия тук за некви къси колкото е незаконният ток на една ром ска фамилия за месец тръгнали новина за първа страница да правят...
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иииии, какво колосално престъпление са разкрили и чак се хвалят. Тази нощ ще спя по-спокойно.
1
0
 
24
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
дребни РИБИ АКУЛИТЕ си плащат имат чадър в БЪЛГАРИЯкорупцията е законът