Полицай получи условна присъда за убито дете на "зебра"

Жители и родители смятат съдебното решение за подигравка
28 окт 2022 13:24, Петя Славова
37
Полицай получи условна присъда за убито дете на "зебра"
Снимка: БГНЕС

Протест, при който ще се блокира главния път, свързващ Пазарджик и Велинград, подготвят жители на с. Братаница.

Там през лятото на миналата година на пешеходна пътека бе прегазено 7-годишно дете от служител на МВР със служебна кола.

Съдът е променил присъдата му и вместо ефективната от 4 г. и 8 месеца затвор, сега е наложена условна - 3 години с 4-годишен изпитателен срок. Тази присъда предизвика възмущение, гняв и тъга, както у почернените родители, така и у хората от селото.

Майката на 7-годишната Моника определи присъдата като "лъжлива". "Тя е в полза на Владо Панайотов. Той не спази никакви правила", заяви майката.

По думите на жената при срещите им с полицая той променял версията  и обяснил, че не е преценил за това какво се е случило в деня на инцидента.

"Тази присъда не ни устройва. Апелативният съд в Пловдив се подигра с нас. Как може убиец да бъде пуснат на свободна?", попита бащата на загиналото дете.

"Говорим за спиране на войната по пътищата, но никой нищо не прави", допълни той.

Защитата на полицая обясни пред Нова тв, че Владимир Панайотов, не е пътен хулиган, нито арогантен човек и съжалява за случилото се. "Изключително съжалява за това, което се е случило. Сериозни смекчаващи обстоятелства, които съдът е отчел са непосредствено оказаната помощ на пострадалото дете. Панайотов е нарушил без съмнение правилата. Но той показва с личността си, че е осъзнал това, което е направил. Той вече е в активен режим на превъзпитание", каза адвокат Кирил Николов.

Той каза още, че няма причина да обжалват присъдата, защото "получихме това, което поискахме".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
ееее преди 1 година
щом е ПОЛИЦАЙ..друга работа, те са възпети в песни - родната полиция ...
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Do 33 imali snazenie toj pomiar trjbva da lezi 10 godini a ti koito sa mu dali tajpresyda 3 godini inaze njma uprava v taj dyrzava a gescheva na Besiloto
31
1
 
0
 
! Отговори
Коментатор преди 1 година
Детето само ли е пресичало?
30
0
 
0
 
! Отговори
ПРомениха ЗАКОНА преди 1 година
НЕзаконна промяна в ЗАКОНА доведе до убииства на пешеходни пътеки !!!Внушава се на пешеходците че са СТО ПРОЦЕНТА ЗАЩИТЕНИ НА ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ..НЯколко пъти ми се случва пешеходци в последния момент да се втурват да пресичат през движещи се автомобили без ОГЛЕЖДАНЕ>>ЕКО стикери блокират вниманието на водача вкл с остро главоболие.. Срива се възможноста на водачите до 20 % от нормалното с постоянно обемно следене през еко стикери..
29
0
 
0
 
! Отговори
УБиват с холограми преди 1 година
Промените в закона за движение по пътищата доведоха до тежки проажения на КЛимата - ЗАкона забранява увреждането с включени фарове денем и с включени скенери против мъгла денем и нощем. Наркоманизирнаи с помоща на МВР принудиха милиони да увреждат тежко биосферата и климата с включени фарове денем .КАрат вкл с включени скенери против мъгла а полицаите глобяват само тези които не увреждат Земята..Закона ЗАБРАНЯВА ЛЕПЕНЕТО На предни стъкла на отвличащи вниманието лепенки..вкл холограмни оръжия
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За нараняване на дете трябва максимална присъда! Стига половинчати мерки!
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, не, прекаляват яко! Значи раядко го казвам, но ако престъплението, вкл. вината, са доказани, това е подигравка с пострадалите и ... ми да им се връща справедливостта на тия, дето я въздават по този начин! То да бе на път, със съпричиняване, а то - на пешеходна пътека! ... А, то било съд в Пловдив... ясно е...
26
1
 
11
 
! Отговори
Българските Закони!! преди 1 година
Глава двадесет и седмаПОВЕДЕНИЕ НА ВОДАЧИТЕ КЪМ ПЕШЕХОДЦИТЕЧл. 193.Водачът на пътно превозно средство е длъжен да бъде внимателен и предпазлив към пешеходците, особено към ДЕЦАТА (!!!), към инвалидите, в частност към слепите, които се движат с бял ***, и към престарелите хора.
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как беше ..."Гарван -гарвану око не вади" - та те тва по стар комунистически обичай -"помага се" на колега на човек от репресивната система..
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако беше убито детето на полицая...или следовател,прокурор или съдия...тогава каква щеше да е присъдата и какво щеше да се случи на човека и семейството му...Само питам..
23
1
 
11
 
! Отговори
Докога? преди 1 година
Корумпиран съдия ли е дал тази смешна присъда?
22
1
 
17
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
И какво, трябва да прегази още 2-3 дечица ли, за да го осъдят този убиец? Животът на децата няма ли стойност?
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе аз не мога ли да отида и да смачкам детето на съдията и после да го държа за ръката докато умира, а съдиите да ми лепнат само условна присъда, защото не съм агресивен?
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
12 години едни държавни чиновници поръчваха музиката. Заради тях МВР е пълно с индивиди, хванати от гората.
19
1
 
20
 
! Отговори
Стоян преди 1 година
После политиците се чудят защо хората не искат да живеят в Бъшгария
18
0
 
19
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 1 година
Убийство по непредпазливост - 20год. умишлено убийство 40год. или има закони и наказания или няма закони и наказания....Или сегашната действителност: Едни с "чадъри" други без!
17
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наказанията за полицаи трябва да са по-тежки , защото те трябва да са пример в това как се опазва обществения ред ! А не да обяснват как тестовете били фалшиви като ги набарат надрусани !
16
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредното доказателство, че най-покварена е съдебната система.
15
6
 
11
 
! Отговори
перко преди 1 година
Пак ли Гешев е виновен??? ?
14
0
 
32
 
! Отговори
Жеко куршума преди 1 година
То е ясно, щом тези, на които плащаш за правосъдие и ред, не ти дават справедливост, вземаш нещата в свои ръце. Око за око, зъб за зъб. Пълно отмъщение, реципрочно.