Осъдиха условно чистачи, откраднали болнични легла в Лом

Всички отнети вещи са на обща стойност 9 503.70 лева
10 май 2023 19:00, Йоана Цонева
12
Осъдиха условно чистачи, откраднали болнични легла в Лом
Снимка: БГНЕС

Районен съд – Лом наказа с по осем месеца „Лишаване от свобода“ условно трима работници във фирма „Чистота“ в Лом откраднали медицински легла от общинската болница.

Делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие. Престъплението е извършено на 12 декември 2020 г., когато подсъдимите Г. Н. Г., Т. С. А. и И. П. И. чрез използване на сметоизвозваща машина, собственост на Общинското предприятие „Чистота“ в Лом, отнели от владението на МБАЛ „Св. Николай Чудотворец“ ЕООД - Лом 5 железни легла за възрастни тип „русенски“ с пружини на стойност 385.95 лева и 5 електрически специализирани медицински легла с команден пулт на стойност 9 117.75 лева. Всички отнети вещи са на обща стойност 9 503.70 лева, съобщи "24 часа".

Пред съда Г. Н. Г.,/61 г./ Т. С. А./35 г./ и И. П. И./39 г./ - неосъждани досега, поискаха делото да се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие като признаха вината си и се съгласиха с всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. Според закона при съкратеното съдебно следствие, ако бъде произнесена осъдителна присъда, определеното от съда наказание задължително се намалява с 1/3.

Съдът одобри искането за съкратено съдебно следствие и наказа обвиняемите с по 1 година „Лишаване от свобода“ за всеки, които намали на 8 месеца „Лишаване от свобода“ и отложи изтърпяването им с 3 години изпитателен срок. Подсъдимите бяха осъдени и да заплатят на гражданския ищец МБАЛ „Св. Николай Чудотворец“ ЕООД - Лом по 3167,90 лв. обезщетение за претърпените имуществени вреди със законната лихва върху сумата, считано от 12 декември 2020 г. до окончателното й изплащане.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Монтана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
0
 
! Отговори
Теди преди 11 месеца
МНОГО МАЛКО ПЛАЩАТ ЗА АНКЕТИТЕ КОИТО СА НАДОМНА РАБОТА ХОРАТА СА БЕДНИ И ГЛАДНИ ЗАТОВА КРАДАТ ТЕ АКО СА БОГАТИ ЗА КАКВО ИМ Е ДА КРАДАТ ДРЪЖИТЕ ХОРАТА УМРЕЛИ ОТ ГЛАД КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА ОТ БЧК ЩЕ НОСЯТ НА ТУРЦИТЕ И СИРИЙЦИТЕ КОИТО ДАЖЕ НЕ СА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ВИЕ ПЪРВО ЗА ВАШИТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ПОМИСЛЕТЕ КАКВО ИМ Е ИМОТНООТО И ФИНАНСОВОТО СЪСТОЯНИЕ
8
0
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 11 месеца
Да не вземете да осъдите някой, сакън!
7
0
 
5
 
! Отговори
Popa ot razgrad преди 11 месеца
Е те това е липса на визия...защо не са откраднали цялата болница, а само леглата...половинчата работа...
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Факт. Пият вълшебна отвара и никой не мое да ги бара.
5
0
 
6
 
! Отговори
Факт преди 11 месеца
Мани от племето гали...
4
1
 
7
 
! Отговори
русенски легла преди 11 месеца
Интересно как е определена цената на русенските легла по 77.20 лева парчето. Това са отдавна снети от производство артикули. По цена от 89-та ли ги смятат, осъвременена цена ли е?
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Значи Гешев не пипа престъпници роми и полицаи, според вас това нормално ли е, това Европа ли е!?
2
0
 
12
 
! Отговори
МВР ЦИГАНИЗАЦИЯ преди 11 месеца
Новите Българи, в Бобов дол е същото дори по зле....
1
0
 
12
 
! Отговори
пожелание преди 11 месеца
Думата условно да изчезне със закон в съда !!!!!Стига сте галили престъпниците !!!