Николай Радулов: Гешев си отива до месец

Прокуратурата иска да бъде политически играч
25 май 2023 09:52, Стела Стоянова
30
Николай Радулов: Гешев си отива до месец
Снимка БНР

"Нещата са така задействани с промените в Закона за съдебната власт, че в рамките на месец Гешев ще си отиде". Това заяви пред БНР експертът по национална сигурност Николай Радулов.

"Не мисля, че дела, които са се движили с години, ще могат да получат такъв бърз заряд, че в рамките на 2 седмици да дадат видим резултат. Те няма как да стигнат до обвинение, до своя процесуален край. Те биха могли да стигнат до ситуация, при която прокуратурата отново да реши да ги хвърли в публичното пространство, т.е. да се окаже политически натиск. Особено по време на управлението на главния прокурор Гешев, прокуратурата има сериозното желание да се превърне в политически играч. Вероятно това ще е единственият възможен за нея начин да реагира в сегашната ситуация", коментира той в интервю за предаването "Преди всички".

Според него т.нар. дела на трупчета са сложени по такъв начин на трупчета, че изваждането им от тази ситуация изисква време, което главният прокурор обаче очевидно няма:

Още по темата
"Главният прокурор се задейства по отношение на Борисов, когато разбра, че нещата отиват натам неговите покровители да го изоставят, тъй като вече не само им е ненужен, а дори вреден - реши да се задейства. Този опит, който прави сега с извикването на Борисов, с искането на депутатския имунитет на Делян Добрев, има символично значение, без вероятно да има практическо такова".

По думите му има взаимна зависимост между прокуратурата и политиците.

Радулов коментира и присъствието на израелския експерт по време на опита за атентат срещу главния прокурор.

"Както разбираме, Гешев е бил в отпуск. Т.е. този, който взима решения и който би трябвало адекватно да действа, е неговият заместник. Към него трябва да бъдат отправяни тези обвинения. Дали Гешев в битието си на пострадал и на човек в отпуск може да издава разпореждания да бъде допуснат чужд експерт, без да се мине през необходимите процедури, които са задължителни. Трябва да бъде разгледано държанието в този случай на заместник - главния прокурор".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
toti преди 10 месеца
Дали кучето като умира най много ХАПЕ ЩЕ СЕ ВИДИ !!!
19
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 10 месеца
Много бързате да го разкарате ,защо не го изслушате какво ще издаде от горните етажи , страх ви е от него ,щото много знае !
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Интересно защо на никой не пречеше Филчев? Съвсем слаби и тихи реплики на недоволство се чуваха за него.
17
0
 
1
 
! Отговори
Инженер - химик преди 10 месеца
Къде ще отиде Гешев. Сигурно ще се кандидатира за министър председател, след като ротационните родят нещо смислено. Тези физикохимиите ми бяха любими. Цели три семестъра съм ги учил, че и изпитите съм си ги вземал. Не съм академик, нито пък политик. Обикновен човек съм, инжене химик при това. А и докторска степен имам по химия, а не по ФХ.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А и с него много още други ще повече.
15
0
 
3
 
! Отговори
Тарапанова преди 10 месеца
Гешев ще си отиде, но Гобургите дали някога ще си отидат от властта
14
2
 
3
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 10 месеца
А, да не би да е лъжа за русия (с малка буква р), че се разпада, бе, червендалестия?! 'баси кьоравото нещо си, 'баси!...
13
2
 
5
 
! Отговори
Обективно преди 10 месеца
Гешев си отива, защото се САМОпростреля. А законодателна промяна ще има задължително, защото така иска Сорбоната и ЕС.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А Радулов (с малка буква р) кога ще престане да дрънка насам-натам по медиите? Да не мисли, че не се знае що за специалист е. Всичките му колеги са били пропищяли от него. Наказание след наказание е получавал от началниците си. И за да не го изритат, са му давали да организира рождени дни и други подобни мероприятия в службата. За друго не е ставал. Няма нито една качествена разработка. 'баси!...
11
3
 
1
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 10 месеца
Те и за Русия тъй говориха
10
5
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Демократите в Америка правят едно и също по целия свят-назначават свои прокурори в колониите си. Ние не сме изключение. Малко се позабавихме, но вече няма време за бавене :)
9
4
 
7
 
! Отговори
АБЕ може и да... преди 10 месеца
...НЕ СИ ОТИДЕ ЩОТО МНОГО ХОРА ШЕ ИЗГОРЯТ С НЕГОВАТА ОСТАВКА... ХАХАА ГЕШЕВ ЗНАЕ ДОСТА И НЕМА ДА СИ МЪЛЧИ!!!ЩЕ ПАДА СЕИР---ЗАЕДНО С ПАДАНЕТО НА ГЕШЕВ!!!!!
8
2
 
9
 
! Отговори
АоЕ преди 10 месеца
Ай дано да провлече крак и да отвори "тайното чекмедже" с всички компромати. Тогава много ще се смея. Най-вече на тия, на които като им предложат някой "нов" политик подрипват от ентусиазъм, че "ей сега вече ще ги оправят"!!! ... и поредния ги "ОПРАВЯ" разбира се. Без лубриканти.
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Заедно с Гешев и Боко!
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И какво от това? На негово място ще дойде следващият фигурант. Реформи в системата така и не се осъществиха. Връзковите назначения клонят към 100%, което означава тотална зависимост.
5
4
 
2
 
! Отговори
И ся ко? преди 10 месеца
Искат да пипат Конституцията.Нещо се канят да връщат земите на наследниците на изселниците след Освобождението.Искат при доказано наследсво да им дават БГ паспорти.Наследниците са наследници на около 300 000 изселници,към днешна дата трябв ада са около 550 000 и 1мл и 200-300 хил.България ще я изпарят само за една нощ ако са верни слуховете.
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И какво от това? Чакам с нетърпение тази смяна, за да разберат наивните глу.паци в тази държава, че нищо няма да се промени.
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Такъв ли е сценария? Не вярвам. Ами делата на трупчета? Корумпираните политици?
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
проф.Радулов е най-стария Сорос , марионетка на глобалисти и предател в полза на САЩ
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Страшен експерт се оказа.САЩ даваха неоспорими доказателства за войната в Украйна, а тоя само ден преди атаката заяви, че войната няма да стане и всичко било пушилка на САЩ.И такива са ни всичките експерти и всезнайковци из медиите.Затова сме и нула на нулите в ЕС.