Бившата съпруга на Петьо Еврото: Прокурори, следователи и членове на ВСС бяха на заплата при него

На някои плащаше и по 20 000 лева
2 юни 2023 15:42, Стела Стоянова
47
Бившата съпруга на Петьо Еврото: Прокурори, следователи и членове на ВСС бяха на заплата при него
Снимка БГНЕС

Бивши и настоящи членове на Висшия съдебен съвет също са били сред посетителите на ресторанта “Осемте джуджета”. Това стана ясно от втората част от интервюто на Антикорупционния фонд с Любена Петрова - бившата вече съпруга на Петьо Петров.

"На някои се даваше по 2, 5, 10 хил. Имаше и по 20 хиляди лева. И следователи, и прокурори, и съдии. Имаше и полицаи, които взимаха пари. Някой има болни роднини, друг има деца или иска да израсне кариерно. Не всички са чисто корумпирани и боклуци. Имаше читави хора, които идваха със своите причини", обяснява бившата жена на Петьо Петров.

Петрова посочи още, че висши служители на МВР също са посещавали ресторанта, но отказа да даде повече подробности, защото “за всяко нещо си имало време”. Всички посетители на заведението са били записвани, увери тя.

По думите й в ресторанта са идвали и членове на настоящия и на бившия състав на съдебния съвет. "Не помня физиономии. Който е идвал, не за да вечеря случайно, съм го запомнила", казва Павлова, като повтаря, че всички са били снимани и записвани.

Още по темата
"Всякакви хора съм виждала в ресторанта. Не намирам смисъл и причина да ги коментирам. Всякакви хора", казва още Павлова.

В първата част от интервюто пред "Антикорупционния фонд" бившата съпруга на ексшефа на Столичното следствие Петьо Петров Любена Петрова заяви, че разпознава почерка на бившия си съпруг в писмото-заплаха срещу главния прокурор Иван Гешев.

"Изразите в писмото до Иван Гешев са изрази, които Петров употребяваше по пет-шест пъти на ден. Няма вариант това писмо да е писано от друг човек", категорична бе Любена Петрова.

Петрова разказва също как бившият й мъж имал компромати - "архив с доказателства" срещу магистрати и как е помагал за кариерното израстване на прокурори.

Тя разкрива, че случилото се срещу главния прокурор Иван Гешев е една от причините да реши да говори сега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Цялата коЧинкааа на съдебната власт е за прочистване, това са авгиеви обори. Следователи, прокурори и съдии са се редили на заплатка при еврото. И как да съдят справедливо, след като им се плаща от такова задкулисие като Петьо еврото?
17
2
 
9
 
! Отговори
от опит преди 10 месеца
До12. Е защо пък я броиш , като изоставена. Видела е ,че не е за нея мутрата и тя го изостава. А разведена жена е като рекета "кинжал и пършинг в едно. Пораженията са огромни .
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До12. Сети се. Записите са на няколко заинтересовани . Собственика на ресторанта и жена му манекенката , която говори за Б. Борисов . Следващия е който се га е защитен свидетел. И последно в България тайни няма . И щом има шофьори и портиери става всичко известно .
15
2
 
10
 
! Отговори
Разни бивши преди 10 месеца
силиконки изпълзяха от всякъде за свидетели по обвинението. хахах
14
1
 
14
 
! Отговори
БОЙКО : преди 10 месеца
ТОЧНО ТАКА.. НАЛИ ЗАТОВА ПРАВИМ СЪДЕБНАТА РЕФОРМА... КАКВО ПАК НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ..???
13
1
 
5
 
! Отговори
публична преди 10 месеца
тайна
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Може и да е прростта и всякаква, ама за първи път някой казва толкова директно нещата. Само и повече имена да имаше. Предния път каза и няколко имена, включително на прокурори в СГП. Досега никога не сме виждали имена. Само сме чували за едни хора дето работели някъде си.
11
7
 
5
 
! Отговори
Я па я..! преди 10 месеца
До Анонимен 3 Нямам доверие на изоставени съпруги. Идвали хора от ВСС , ама не ги познавала и не помнила лица Били записвани.Айде де ! Къде са записите , доказателства ? Една бивша съпруга каза...
10
6
 
5
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 10 месеца
Така се говори за бивш съпруг /съпруга /.Отмъщение. Кво да праиш ?,Съдба на изоставения.
9
1
 
2
 
! Отговори
Мераклия преди 10 месеца
Еййй, утепаха го човека. Не можах и аз да се наредя на софрата- 20бонки са си 20бонки.
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Проста, че и бивша, най-надеждният свидетел. Оня, дето го арестуваха преди да даде пресконференция, рече, че Гешев висял там, според тая пък - не е ходел. върви ги разбери кой лъже, кой маже.
7
1
 
7
 
! Отговори
Ганчо преди 10 месеца
Ех,че сладка софра!Папайте още и до насита,дано се задавите!
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тази е изключително проста и още по-нагла. Напишете името и в тубата и изгледайте клипчета отпреди няколко години. Няма такава коффа просто.
5
6
 
12
 
! Отговори
Баси и тъпия народ преди 10 месеца
Те и преди и след него ще са на заплата, само че при други тарикати. В капитализма винаги и навсякъде е така. Никой не работи за народа, всички са мафия и престъпници гърбещи този народ. Това не ви е НРБ
4
1
 
18
 
! Отговори
ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ Е преди 10 месеца
КАЙ СТОИ НАД ПЕТЬО ПЕТРОВ??? НЯМА КАК ТОЙДА Е ВЪРХЪТ. ИМА СИ ШАПКА.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
лелелел а ние мислим че живеем в държава-то мафия било
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Така ли? Значи тази е съучастник щом си е мълчала досега и трябва да бъде съдена.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мисиркииии, защо чак сега ви светна, че да се престрашите да пишете за това? Иначе браво, че все пак сте се решили де или са ви позволили.