Гешев поиска депутатите да го изслушат "при закрити врата"

Ставало дума за чувствителна информация
9 юни 2023 17:30, Стела Стоянова
41
Гешев поиска депутатите да го изслушат "при закрити врата"
Снимка БГНЕС

Главният прокурор на Република България Иван Гешев изпрати писмо до председателя на 49-ото Народно събрание Росен Желязков с искане да бъде изслушан от народните представители във връзка с конкретни досъдебни производства, свързани с корупция по високите етажи на властта и търговия с влияние. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Изслушването е поискано на основание чл. 26 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, който предвижда обсъждане с народните представители на дейността на прокуратурата и разследващите органи, включително при възникнали затруднения в осъществяване на функциите им.

Главният прокурор посочва, че изслушването следва да се проведе при закрити врата, предвид съдържаща се в досъдебните производства чувствителна информация.

Още по темата

В писмото се подчертава, че защитата на независимостта на съдебната власт е неразривно свързана с прозрачността и сътрудничеството с другите власти. Откритият диалог би спомогнал за утвърждаване на европейските стандарти с цел гарантиране на стабилност и справедливост за обществото, посочва Иван Гешев.

В момента той е поискал имунитета на Бойко Борисов по делото "Барселонагейт", а вчера внесе поредна порция документи по него в НС. В същото време в понеделник ВСС ще заседана по искането за предсрочно прекратяване на мандата му.

Припомняме, днес Иван Гешев отмени планираното си обръщение по БНТ към нацията и го отложи за идния четвъртък.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: НСИван Гешев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
5
 
! Отговори
Не разбрах преди 10 месеца
Защо тоя каскет мълчеше до сега, вчера ли събра тая торба с толкова обвинения. Заради тая пасивност ставаш омразен. Ако всичко беше навреме нямаше да сме на тоя хал.
29
0
 
2
 
! Отговори
В. преди 10 месеца
Вариант едно за искане на прошка ще е фатален,Вариант две за демонстриране на доказателства е рисков,Вариант три за споразумение за неприкосновеност е невъзможен.
28
0
 
1
 
! Отговори
Безпартиино сираче . преди 10 месеца
До Хаха ха 16 Бъзикам се бе приятел. Що да не се посмеем малко.Ето ти вече се смееш.
27
2
 
5
 
! Отговори
Лина преди 10 месеца
Гешев ти ,защо искаш тайно на закрити врата да си говориш с политическия ***?!Нещо съвсем се помеша
26
0
 
7
 
! Отговори
хахаха преди 10 месеца
не ми се мисли кви компрометиращи ги аудио и видео записи ше им пуска :)
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А с ГЛАСНОСТТА какво стана? Навремето ни проглушихте ушите с тази гласност.
24
3
 
7
 
! Отговори
Радка пиратка преди 10 месеца
Много взе да намирисва блатото на Шрек напоследък.
23
4
 
7
 
! Отговори
Ели преди 10 месеца
Е защо на закрити врата бе Гешев? Нали много ни обичаш,що скришом от народа правиш нещата ?!А стига с това ала бала.Чудиш се как да се спасиш от ала- бализмите
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този лаешше то всички медии, сега ни показва среденн пръсст, и иска да ни каже че той кара влака. Белото прави чудеса?
21
1
 
2
 
! Отговори
Един от промяната преди 10 месеца
Аз се борех до сега с шиши - влизах пръв след заседание в стола на парламента , ядях колкото мога повече кюфтета - повече за мен по малко за шиши , но край вече спирам - делян се насочи кьм кебапчииницата срещу парламента Не мога да изям толкова освен това трябва и да пестя за апартамент с гараж в брюксел
20
2
 
2
 
! Отговори
Боливууд преди 10 месеца
Отивам за пуканки, някой ще пусне записче. Става интересно какво са измислили фуражкитее.
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този се самозабрави Нали главния прокурор трябва да е блестящ и прозрачен? Искаме да знаем истината! Това не е демокрация
18
1
 
9
 
! Отговори
Електра преди 10 месеца
По интересното е, с какво Каскета държи на къса каишка Краднелия Импексона мамата на Хаоса , да не би да е платила хотела си във Гърция, с източения Техноимпекс, или с комисиони от продажбата на оръжие за Украйна...
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дааа, ще ги събере в тесен кръг да им покаже какво ще изкара срещу тях, ако го закачат.
16
0
 
8
 
! Отговори
Ние преди 10 месеца
Този Висш съдебен съвет е съставен от безличия,което пролича от нивото на изказванията им.Атанас Славов е посредствен юрист-два пъти се издъни:За 7-10 те метра и 20-30 метра според различни лица.Това ли е фундаменталния въпрос ,който може да баде решен само със следствен експеримент.И втората му издънка беше с това ,че вкара разговора в руслото на Наказателния кодекс ,чл.86.което е груба грешка!Изобщо,скапана работа!
15
1
 
16
 
! Отговори
Истина преди 10 месеца
Колко да е чувствителна информацията, давай направо за да я чуе целия Български народ! Трябва да има прозрачност и да се знае какво става при закрита врата и какви ги вършат политиците!
14
2
 
2
 
! Отговори
Вьзмутен преди 10 месеца
Кой победи? Той победи! Така обобщава във "Фейсбук" Константин Мишев.Не го познавам г-н Пеевски. Казвали са ми, че е умен. Сега се убедих.В краката му са от Христо и генералчето до Борисов, Киро и Асен. Аз не съм трамбовал павета през 2013 година. И през 2020 не съм.Просто казвам, че Делян ги победи всичките. Знаете ли, този се оказа гениален.Не само във финансово
13
2
 
3
 
! Отговори
Хаха ха преди 10 месеца
По *** коментар не бях челЦелта е радев да не знае какво става та той като президент има пьлният достъп до всяка засекретена информация стига да я поиска в интерес на нац сигурностТя засяга и криминални обвинения срещу депутати с имунитет
12
4
 
1
 
! Отговори
Безпартиино сираче . преди 10 месеца
Целта е Радев да не знае какво става.Радев и Йотова си сритаха конете.
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А къде е батко?