Дерменджиев: Липсата на главен прокурор ще доведе до хаос

Изслушването на Гешев беше недовършено
14 юни 2023 20:13, Стела Стоянова
29
Дерменджиев: Липсата на главен прокурор ще доведе до хаос
Снимка БГНЕС

„Виждам известна прибързаност в събитията, например от ВСС и включително в изслушването на главния прокурор, което не беше довършено“, каза председателят на Висшия адвокатски съвет Ивайло Дерменджиев пред Би Ти Ви.

„Имам сходна позиция с тази на членовете на ВСС, които сметнаха, че трябва да се отложи изслушването, за да се изчерпат всички доказателства в този процес“, допълни той.

По думите му топката сега е в държавния глава и всички разисквания във ВСС и предложението за отстраняване на главния прокурор трябва да се изследват внимателно от правния отдел на президентството.

„Когато указът бъде подписан, тогава ще бъдат прекратени правомощията и би могло да се говори за имунитети, но имунитетите на магистратите са по принцип като такива, а не защото са главни прокурори или върховни съдии“, каза още Дерменджиев.

По думите му липсата на фигура на главен прокурор в България ще доведе до хаос. Според него решението е в ограничаването на правомощията му.

Ивайло Дерменджиев коментира, че войната в прокуратурата и между нея и политиците няма да приключи с отстраняването на Иван Гешев.

„Нещата са натрупани достатъчно. Под повърхността има процеси, които текат и не разбираме и те ще ескалират допълнително в някоя посока“, допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
Мертенчо преди 11 месеца
това е целта
23
0
 
5
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 11 месеца
Поредното изказване на кокошкар-комунист от тоталитаризма на другаря Тодор Живков ! Фуражковото мислене и поведение не са характерни особености за правосъдната система . Следователно в Република България в скоро време няма да има правосъдие . Ще продължават само сплашванията , заплашванията и въвличането на най-бедните и хората с нулеви доходи в корупционните схеми и практики . Схемата си остава - " вечните " роби до смърт .
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Е те сигурно са го отстранили защото е вършил много държавна работа...
21
5
 
3
 
! Отговори
Независим преди 11 месеца
Определено Борисов предаде нашето доверие с тази коалиция.Вече не знам за кой да гласувам,всички са измамници и крадци.
20
4
 
1
 
! Отговори
Сия преди 11 месеца
До 19 Гласувайте за други партии като не ви харесва Борисов и престанете да се занимавате с него и ГЕРБ Не им берете грижата
19
2
 
4
 
! Отговори
КОЙ Е ПО - ПО - НАЙ преди 11 месеца
ДЕМЕРДЖИЕВ.. ДЕРМЕНДЖИЕВ.. СЕМЕРДЖИЕВ..
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Цялата тая каша забърка Б.Борисов, който заради своя имунитет повлече надолу и ГЕРБ, свали нейния рейтинг от 26 на 13%, даде мандата за кабинета на ПП за срок от 1,5 години и продаде местните избори да се провеждат под контрола на Киро-Кокорчо! Реално той разсипа ГЕРБ... Ако все още имаш чувство за срам, откажи се от лидерството на ГЕРБ и остави младите да се борят с ПП!
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
КОМУНИСТИЧЕСКИ ИНФЛУЕНСЪР - ГОВОРИ ГЛУПОСТИ ЗА ДА КРАДЕ
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
комунистически ***
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ДЕРМЕНДЖИЕВ ДА БЪДЕ ОСЪДЕН ЗА НАМЕСА ВЪВ РЕФОРМАТА НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И ФАЛШИВИ ВНУШЕНИЯ
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Висшият адвокатски съвет е ненужна организация и трябва да се забрани.
13
0
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 месеца
КОМУНИСТИТЕ ИСКАТ ГЛАВЕН ПРОКУРОР КОЙТО ДА ИЗПЪЛНЯВА МРЪСНИТЕ ИМ ПОРЪЧКИ.
12
1
 
3
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 11 месеца
МНЕНИЕТО НА КОМУНИСТИЧЕСКИ МАРГИНАЛИ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ.
11
0
 
3
 
! Отговори
В. преди 11 месеца
Ако търсим аналогия със здравеопазването, прокурорът трябва да бъде нещо като джипи-то ли? Тогава специалистът е следователят, а клиниката - съдът? Ако не са квалифицирани настава познатият ни хаос.
10
1
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 месеца
АУУУ АМА ТАКА ЛИ БЕ ДРУГАРЕ, ДА ИМА ВИКАТЕ ГЛАВЕН ПРОКУРОР АМА ДА Е ВАШ ЧОВЕК И ДА ИЗПЪЛНЯВА ВАШИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ПОРЪЧКИ... АЙДЕ МАРШ ПРИ ЛЕНИН ЧЕРВЕНИ ЕКСКРЕМЕНТИ.
9
0
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 11 месеца
Държавата е конституирана и конструирана с Главен прокурор, но на мало умните жълтопавети, които треперят от желание да изперът Боко, им се иска да прегазят всичко. Абе, жълтопавети, пак си купихте фабрика на 8-ми септември, не го ли разбрахте. Мачът в Украйна е свирен.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Този изглежда ще загуби смикъла на съществяването си, ако няма главен прокурар, с когото неговата организация да се бори.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А сега какво е не е ли Хаос но някой все пак тръпне какво е казал Гешев в Страсбург при положение че уж на нас така ни изглежда обаче дали е така или Мадкировка някаква не се знае Вече даже си мидля че е постановка цялата патардия да си мисли народът че неща става
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Хаосът се усеща. Това беше и главната цел. Скоропостижно, по най- бързия начин да се отстрани Гешев, к. с повишената си активност и разкрития, искането на имунитети, стана заплашителен и неудобен. Това беше и приоритетна задача номер 1 за новия правосъден министър, лично ангажиран и дирижиращ цялата тази незаконна процедура по отстраняването. Типичен пример за политическа бухалка, к вече се размахва.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Шайките около заврения зет Пепеляшко и Баце, това искат. При хаос се краде най-спокойно и най-много. Оставете Гешев да си работи и да лови хайдути