"Научно призната гадателка" отива на съд, прибрала близо 8 бона за "разваляне на магии"

Може да лежи в затвора от една до 6 години
18 юли 2023 12:56, Стела Стоянова
66
"Научно призната гадателка" отива на съд, прибрала близо 8 бона за "разваляне на магии"
Снимка БГНЕС

29-годишна жена е предадена на съд за измами в Разградско, съобщиха от прокуратурата.

Тя е била привлечена в качеството ѝ на обвиняема за това, че е мамила хора, че притежава свръхестествени способности да разваля магии.

Та започнала "кариерата" си в началото на 2020 година.

Създала си образ пред хората, че притежава паранормални способности, и под псевдоним публикувала във вестник обяви. В тях обвиняемата твърдяла, че била научно призната „пророчица-гадателка“, която можела да помага на хора в труден етап от живота им, като давала безплатни консултации.

В обявата имало посочени и телефонни номера за връзка с нея.

След безплатната "консултация" тя убеждавала клиентите, че магиите трябва да бъдат развалени, но това струва пари. Първоначално посочвала по-ниски такива - около 300-400 лева, а след това в зависимост от социалния статус и възможностите на всяка от жертвите, тези суми се увеличавали и се случвало да превишат 1000 лева. 

В периода от 1 декември 2020 година до 13 юни 2022 година успяла да въведе в заблуждение 12 души. Те били от различни краища на България и всички търсели възможност да помогнат на себе си, убедени, че имат направена магия или проклятие, което определя несгодите в животите им.

Жената е поддържала в тях заблудата, че ще им помогне и всеки един от пострадалите сам ѝ изпращал различни суми пари. Общият размер на нанесената материална вреда е бил 7710 лева.

Предстои делото срещу 29-годишната обвиняема да бъде насрочено за разглеждане във Районен съд-Разград. Ако бъде призната за виновна, тя може да получи наказание „лишаване от свобода“ за срок от една до шест години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
11
 
! Отговори
Бързи факти преди 10 месеца
1. Врачките не лекуват2. 90% от медицинските интервенции все едно са от врачки, или поне ценообразуването им е подобно.
29
2
 
8
 
! Отговори
балканджи Мишо преди 10 месеца
То и ковид твърдяха че имало а то смех.Затова и вярвам на някои лечители например Ванга, Новата Ванга и Ванга 3.Другия хит поне преди време беше християни да ходят при ходжа за магическа помощ срещу 20лв - топ услуга.
28
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Т.е. прокуратурата вярва в съществуването на магии, но че някой може да ги развали - не! )))
27
1
 
8
 
! Отговори
Дарвин преди 10 месеца
Много ме кефят някои как ходили по лекари, пили лекарства, ама накрая не, че лекарствата почнали да действат, като се натрупали в организма им, а тя врачката ги "излекувала". Като има кой да го управът врачки, да оди, че да го оправат. Те врачките, не се жалат- коя взела 200 лв, коя 7000 лв. Всеки с главолипсиса си. И я имам научно доказани параненормални способности. Развалям мъгии. *** не щъ банкова следа, да ме не фанат колко прибирам и да си ги сакат после. Само кеш пара и само от суеверници
26
5
 
18
 
! Отговори
Митака преди 10 месеца
Има и измамници има и истински екстрасенсиАз лично не вярвах, но като направих 40г. и ме почнаха болести. Ходих много по лекари, не ми помогнаха, но ходих и при една жена за няколко месеца ми излекува 2 заболявания.Така, че не отричайте всички - има хора със способности, който лекуват наистина.
25
0
 
12
 
! Отговори
И.Б. преди 10 месеца
Това е случай за статистиката на лековерните българи.Тук има най-малко двама участници - една измамница и един измамен или една измамена.Време е за наивните хора да се променят. Докато това не стане, ще си плащат с пари за глупостта и лековерието. Според мен трябва да се заплаща само за излекуван пациент-независимо дали е лекар или екстрасенс.
24
3
 
23
 
! Отговори
Ханс преди 10 месеца
А как ще докажат от прокуратурата, че не е имало магия !?!Ще викнат някой шаман за вещо лице ли ???
23
1
 
4
 
! Отговори
ИИ преди 10 месеца
До Анонимен 17- науката твърди, че магии няма, следователно или гадателката ги е развалила успешно, или потенциалните магьосници толкова ги е страх от силата на гадателката, че изобщо не са направили магии!
22
1
 
3
 
! Отговори
бълга преди 10 месеца
най-много магии има тук и екстрасенси . осветяват ги в предавания - акаша, макаша, вакаша . ако омагеса съда , какво ще правят . арабела не е на мода - а от филма се обличат като врачки и гадателки . 12 човека са много народ . като тази 5-6, като тези 30-40 и 2 години странен живот . сигурно плаща лиценз като такси и работи . И на кмета му врачува и магии разваля . да връща сега . зелича и тои ще връща
21
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ми научно признатите доктори, доценти и професори малко ли лъгаха по време на пландемията, тях кой ще ги съди?
20
0
 
15
 
! Отговори
Шефрет преди 10 месеца
По разните телевизии все има предавания на врачки. Онея с кетап ли са та не са осъдени?
19
2
 
4
 
! Отговори
В.Узунов преди 10 месеца
Ха да видим дали ще я осъдят. Ако и дадат присъда ще направи една дувъ на съдята и целият му род ще бъде наказан. Ако е мъж и оная работа може да му върже.
18
2
 
7
 
! Отговори
Козъгъзъ дуписе преди 10 месеца
Турското културно наследство в България!
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До ИИ - Не се знае. Ако е НЯМАЛО магия, то тогава, тя е нямало какво да разваля. Ако е ИМАЛО магия, то тогава трябва да се провери развалена ли е или не.
16
4
 
10
 
! Отговори
Въпрос : преди 10 месеца
Кога най после службите ще проверят кражбите и измамите на разните врачки, баячки, ясновидци и др подобни шарлатани?!? Ако не могат - поне по един касов апарат да им сложат да пълнят джоба на Спецов и жена му Кокорчо, че е супер важно да сме под 3% дефицит... Иначе как ще скрепят сглобката без да си делнат 40млрд от борда :)
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хахахахах, народа на Вангелия Гущерова.:)))
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тази лъже и краде като ромката Ружа Игнатова, ама доста по-малко размери.
13
2
 
7
 
! Отговори
Василев преди 10 месеца
Евала на Ружа Игнатова, това вече е човек със връх способности, да прибереш парите на богатите стиснати тарикати!Може да е ц.и.га.н.ка , но има акъл и усет, а тази е дребна селска тарикатка!Щом и ФБР и финансовите институции в САЩ са я признали за номер едно!Агент Манди Шийлдс!ЦРУ!!!
12
0
 
17
 
! Отговори
ъц преди 10 месеца
Само 8,000 Левъ??? Че, туй пари ли съ при тази инфлация, бе? Ами б.лъците дето съ й платили що не съ арестувани? Ей, ей..., една дебела сопа, че бой по чутурите на изкуфелия бг "Матрял"!
11
0
 
6
 
! Отговори
ИИ преди 10 месеца
До Анонимен 9- Естествено, че е имало, какво иначе е разваляла гадателката?