Съпругът на заместничка на Гешев си купи апартамент за 1 млн. лв. в Рим

Сийка Милева декларира повече пари от бившия си шеф
24 юли 2023 18:50, Стела Стоянова
53
Съпругът на заместничка на Гешев си купи апартамент за 1 млн. лв. в Рим
Снимка БГНЕС

Съпругът на Даниела Машева, която беше зам. главен прокурор на Иван Гешев, си е купил апартамент в Рим за 1 095 265 лв. Това се вижда от имотната декларация на прокурорката, публикувана от Инспектората към Висшия съдебен съвет. Като произход на средствата за имота в Италия е посочено - "ипотечен кредит, лични средства". Деклариран е ипотечен кредит за 977 915 лв. Апартаментът на Машев, който е адвокат, е от 71 кв. м, пише "Сега".

През 2022 г. от заплата и спестявания адвокат Александър Машев се е сдобил и с два поземлени имота в София - един от 2053 кв. м за 47 460 лв. и друг от 3416 кв. м за 135 076 лв.

Машева също е получила поземлен имот в София, но за разлика от съпруга си тя не е платила нищо за 1130 кв. м. Като основание за придобиване в декларацията е посочено, че това е дарение.

Съпрузите са декларирали и 4 сметки - една от тях е на Машева, а останалите три (една в чужбина и две в България), в които са и по-сериозните суми, на Машев.

Машева беше една от заместничките на Гешев, махнати от Борислав Сарафов, веднага след като главният прокурор беше уволнен, а той стана изпълняващ функциите началник на държавното обвинение. Тя беше изслушана от Висшия съдебен съвет в защита на Гешев в процедурата по уволнението му.

След като пое поста, Сарафов даде да се разбере, че има данни срещу заместничките на бившия му шеф, но досега не е публично известно да им е потърсена отговорност за нещо.

Самият Гешев е декларирал единствено налични 37 000 лв., както и две сметки в лева. В едната има 11 600 лв., а в другата - 37 377 лв. Гешев, по традиция, не декларира имуществото на жената, с която е във фактическо съжителство - Детелина Ханчева.

И. д. главният прокурор Борислав Сарафов е декларирал, че през 2020 г. ползва безвъзмездно апартамент в София от 159 кв. м. Жилището е собственост на две физически лица.

От 2020 г. Сарафов и съпругата му, която е върховен прокурор, ползват безвъзмездно и БМВ, собственост на "Елидис-клон" ООД.

Сарафов има само 3521 лв. в банковата си сметка, а съпругата му има две сметки с малко над 28 хил. лв.

Бившата говорителка на Гешев - Сийка Милева, и за 2022 г. декларира, че ползва апартамент от 101 кв. м в София, който е собственост на две физически лица. Безвъзмездно Милева ползва и Фолксваген Туарег. Инициалите на собственика на Туарега са различни от тези на апартамента.

Междувременно обаче Милева има три банкови сметки - за 397 770 лв., 54 449 лв. и 18 276 евро. Като произход на средствата Милева сочи спестявания от заплати и наследство. Има и 10 000 лв. налични.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Карамашев преди 2 месеца
Машев- най- алчният адвокат,който съм срещал.Но...Господ му дава,щото му е взел...ще се задави и той!И той се изтъпанил на снимката на почтените от колегията на адвокатите...
45
0
 
3
 
! Отговори
Lachezar Angelov преди 7 месеца
Този адвокат машев работи с нотариус Балчев кантората му се намира срещу СДВР и нашето семейство в момента страда от тези двамата. Правят имотни сделки и двамата, като са доста нагли в действията си.
44
0
 
1
 
! Отговори
М'глата преди 8 месеца
Алчен,сакат дявол(да ме прости Господ)
43
0
 
0
 
! Отговори
Анализатор преди 9 месеца
Самият Гешев е декларирал единствено налични 37 000 лв според публикацията .- а заплатата му била например 35 000-за 3 години значи е харчел по 35 хиляди на месец-без да спестява като всичко му беше Безплатно-обеснете ми как става това.
42
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Седесарската песен "Девет милиона мишлета" преди 30 години вече е само "6 милиона мишлета". 3 милиона мишлета геройски загинаха от буржоазната демокрацията и Буржоазната република България.
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От *** телета най лесно се краде ай сега копчето на макс и брули яки кючеци с мазни кюфтета у калта.
40
0
 
12
 
! Отговори
В. преди 9 месеца
България се грижи добре за властта!
39
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Баааси тези спестявания от заплата. То не са заплати, то не е чудо. Винаги съм знаеш, че трябваше да стана едно прокурорче. Личния ми доход е близо 5к чисто, но съм на милион километра от 500 бинки в банка, спестени от заплатка. Пълен бедняк се оказАх.
38
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо не пишете за сина и сестрата на Сарафов какво притежават, впрочем сестра му е безработна с апартамент за 1 милион в Дубай, а сина му е 20 годишен с доста имоти. Всички в тая прокуратура са за затвор.
37
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Краденото един ден излиза, интересно какви са тези спестявания от заплата и сигурно прави по 150,000лв на месец за да може ей така да задели от закуски 500к евро.
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Машалла,бее! *** гиби!
35
4
 
7
 
! Отговори
хахаха преди 9 месеца
апартамент в Рим за 500 000 евро :) като какъв апартамент си представяте че е , да не мислите че е лукс изпълнение ? ся от къде са парите е друг въпрос .
34
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сега чакаме съд. реформата на дебе. т.е тия които не са зели имоти сега е техен ред.
33
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Теглете нови заеми с държавата за да имат заплати по 20 бона за имоти а народа ще плаща после заемите. И какво прокопса бг от тая скъпа съдебна система само заеми и дъгове.
32
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
6 милиона мишлета се хапат едни други за да оцелеят а котараците закусват с мезета и префърлят кюлчета и имоти.
31
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Злите езици говорят, че бай чекмеджан домус суджук алтън кюлчан в Барцелона бил комшия с един пловдивски хилядокамионник ,с чиято моторна шейна друг крадлив бунак си уби детето и един друг с около петстотин камиона и той пловдивчанин. Тримцата комшии,подават си сол и пипер между хасиендите.
30
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Че то и съпруга на една нотариуска имаше деветнадесет имота с дванадесет нужника, сега сигурно са много повече, ама...
29
0
 
24
 
! Отговори
Батко преди 9 месеца
На онзи свят няма да вземат нищо, било квот било
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
О касво стана с имжтите на Чашков
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Много просто бе потурчените и поциганените .Не вкарвайте македоноиди във властта и няма да го има *** капитализъм в Бълия.Всичките имат много общи черти- от Митко Очите през много от герб до Киро Очите и т.н.От ония свят ви напомнят ,че следващите избори ги печелят Прераждане и няма да има коалиций а само милиций.Майка да ви е жална-Българоубийци .