Демерджиев: Освободеният шеф на 8-о РУ не е бил на поста при първото убийство на Чавдар Бояжиев

Месец след назначението му разследването било иззтето от СДВР, посочва той
6 авг 2023 21:35, Йоана Цонева
17
Демерджиев: Освободеният шеф на 8-о РУ не е бил на поста при първото убийство на Чавдар Бояжиев
Снимка: БГНЕС

Напусналия днес системата на МВР вече бивш шеф на 8-о РУ Светослав Стойков не е бил на поста, когато на 6 април миналата година Чавдар Бояджиев е убил момиче. Това написа във "Фейсбук" профила си бившият вътрешен министър Иван Демерджиев. Тогава Бояджиев излъгал, че я задушил неволно по време на интимен контакт, а районното и прокуратурата му се доверили и не разследвали достатъчно, за да установят истината. Това бе мотивът за отстраняването на полицая. Той сам избра да напусне системата на МВР.

Именно Демерджиев назначи на поста Стойков. Това стана на 1 ноември 2022 година, напомняСветослав Стойков бившият вътрешен министър. И добавя, че само месец по-късно разследването е иззето от СДВР. Затова и пита кое е наложило смяната на Стойков.

Ето и цялата му публикация във "Фейсбук":

Не е добре да се лъже, дори когато искаш да обслужиш нечия кадрова политика!

Днес беше поискана оставката на началника на 8-о РУ в София за пропуски в работата по едно до знание, свързано с убийство.

Важно е да се знае, че той е назначен на 01 ноември 2022 година.

Убийството, заради което днес беше съобщено, че му е поискана оставката, е извършено на 04.04.2022 г. А д знанието е поето от СДВР около месец след назначаването му. Възниква въпросът от кого трябва да се търси отговорност за работата по това дознание!

Възниква въпросът кой е отговорен за работата по това дознание и дали това е началникът, чиято оставка беше поискана?!

Ето и малко предистория. В края на октомври 2022 година обявих, че сменям 7 от 9 шефове на районни в София, сред тях и началника на 8-о РУ.

Днес ръководството на МВР "свали доверието си" и поиска оставка от същия човек за нещо случило се на 4 април 2022 или иначе казано - над половин година преди да заеме поста.

Мотивът ми да освободя седемте началника беше именно слаб контрол и лоша организация в поверените им управления. Та сегашното ръководство нямаше нужда да се престарава. Тази работа с отговорността вече беше свършена. Остава открит обаче въпросът кое наложи смяната на началника на 8-о РУ София днес и кой кадрува в МВР?!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Бивш от МВР преди 8 месеца
Абе, да се сменят всички началници от началник сектор нагоре! Само се чудя, от къде ще намерите читави, защото при това заплащане и при тези условия на труд, които МВР предлага на ниво "районно управление", където се води основната борба с престъпността, са под всякаква критика! Как се работи в 40 градуса жега без климатик? Как се работи с още трима души в стая, в която всеки разпитва? Работи се наличния стол, нощем с личния фенер и прочее оборудване!
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В 8-мо РПУ са от престъпник нагоре. Всички до един са корумпирани.
13
3
 
11
 
! Отговори
Абе преди 8 месеца
Пишещите тук. Балъци ли сте или да. Нали трябва да има медицинска експертиза. Там се установяват причините за смъртта. Същото беше и с *** момиче. Ама никоя медия не видях пита съдебните медици какви ги вършат.
12
7
 
6
 
! Отговори
Разбрах че преди 8 месеца
Тоя Чавдар искал да избяга в Русия да се бие на фронта, явно е тренирал за вагнеровец или нещо подобно, там се търсят точно такива !
11
1
 
13
 
! Отговори
А ха преди 8 месеца
А КАК СЕ КАЗВА ПРИДИШНИЯ ТАЧАЛНИК И НЕ БЕШЕ ЛИ ЧОВЕК НА ГЕРБ? ИЛИ ДА?
10
2
 
13
 
! Отговори
Обективно преди 8 месеца
Е СЕГА ОБИЧАЙНО Е ДА ВЪРНАТ НА СЛУЖБА ПРЕДНИЯ НАЧАЛНИК, ПРИ КОЙТО Е ИЗВЪРШЕНО УБИЙСТВОНО И Е НЕГЛИЖИРАНО РАЗКЛЕДВАНЕТО!!! РЕЗИЛ!
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А за реформа в МВР се говори, говори, говори, говори че трябва да се направи докато преди 7-8 години втръсна и други закъсали сектори изместиха тази тема. И вече никой не говори за реформа в МВР. И то си остана цветанцветановото! А както още преди 20 год. някой го беше кръстил на МИНИСТЕРСТВО НА ВЪЗМУТИТЕЛНИТЕ РАБОТИ такова си и остана !!!
8
0
 
13
 
! Отговори
Браво преди 8 месеца
Дружба и околията ще си отдъхнат!! Нямата и представа каква корупция се ширеше и се шири във 8мо РПУ !!! *** да подкарат и другите корумпирани там!! 8мо го бие само 9то по корупция и покровителство над престъпни елементи( дилъри и лихвари дето убиват хора!!
7
8
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
Много ми е странна тази прекалена медийна активност на радевите бивши служебни министри. Изказват се по всевъзможни теми, а изначалната им функция е да организират честни избори и до там са им правомощията.
6
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Вие да сте видели български милиционер пеш да патрулира в квартала ви последните 35 г? Аз не съм. Пазят в банкя тиквата и пеевски. Това правят. А току що им вдигнаха с 10% заплатите. Сравнете с италианските карабинери.
5
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами не е бил одобрен от посолството и не е бил удобен някому. България няма да се оправи. Бягайте
4
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако утре МВР се разпусне престъпността ще падне с 50%.
3
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А какво и къде е работил Стойков от 6 април до 1 ноември 2022 г.?М?
2
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
15 години съдебната система се управляваше с SMS-и от Зайчарника в Банкя. Това са последствията.
1
2
 
42
 
! Отговори
Разследване? преди 8 месеца
Цитат: Тогава Бояджиев излъгал, че я задушил неволно по време на интимен контакт, а районното и прокуратурата му се доверили и не разследвали достатъчно, за да установят истината. Какво да разследват. Те това чакат, за да не разследват. Колко убийства ги писаха самоубийства, точно защото не им се занимава. Само не знам защо още са с такъв щат и постоянно искат увеличения? Имат бази, ходи на море за без пари, дават му дрехи, пенсионира се на 50, ами и за никаквата си работа постоянно пари иска?!