Убиецът на Алексей Петров едва ли знаел кой е поръчителят

Кокинов: По средата има посредник, който заличава следите
38
Убиецът на Алексей Петров едва ли знаел кой е поръчителят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Извършителят едва ли знае кой е поръчителят – по средата винаги има посредник, който заличава следите. Това каза пред bTV Николай Кокинов, бивш градски прокурор на София, който сега е адвокат.

„Може би миналото му го застигна. На два пъти се опитваха да го убият, третият път се оказа успешен. Алексей Петров беше противоречива личност. Аз се запознах с него в качеството му на съветник на тогавашния председател на ДАНС Петко Сертов. Докато съм бил в прокуратурата сме подготвяли различни акции и операции. След това той се превърна в обект на прокуратурата“, каза той.

Според бившият градски прокурор на София разследването ще е тежко и трудно може да се каже по коя линия е извършено убийството. Той поясни още, че по делото „Октопод“ не са намерени достатъчно доказателства и затова съдебното дело приключи с оправдаването на Петров.  

„Единствено Алексей Петров е знаел откъде идва опасността и вероятно затова постоянно се е движел с охрана. Но както виждане, когато човек е мишена, трудно може да се предпази винаги и по всяко време. Факт е, че дори жената с него е пострадала. Това ме води на мисълта, че покушението е извършено или с автоматично оръжие, или стрелците са били двама“, каза още Кокинов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
2
 
! Отговори
Батинка преди 9 месеца
Тези който създаде те го изпратиха в гроба !!!
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Най интересно ми е как са знаели ,че ще влезнат в горичката на разходка..и без гардове. Тук е направено доста професионално като при Жоро Илиев
28
0
 
4
 
! Отговори
SS преди 9 месеца
Не е и необходимо килърът да знае кой е поръчителят .Въпреки ,че може да се досеща или има версия .И не е вярно,че след ,,поръчката" и нейното изпълнение ще го убият .Замислете се кой би приел такова нещо ,ако това е вярно ? И защо да го ликвидират ,килъри професионалисти малко хора за трепване много .
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 9 месеца
Чета в"блиц"за загадъчни украинци до колкото знам,Алексей не е бил в онзи списък,на "миротворец".
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Без да съм професоналист само ще кажа така :жената ,охраната и тия украинци са намесени. Няма как такъв точен стрелец да убие алексей а жената да остане видиш ли ти жива на това късо разстояние. Това с жената според мене е жива шашма за да не я заподозрее никой.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако открият мистериозен труп скоро ще разберем кой е убиецът или поръчителят,иначе никога
24
4
 
0
 
! Отговори
от вчера се преди 9 месеца
носи слух, че убиеца до последния момент в слушалката не е знаел, кой от двамата в гората е мишената . мирослава дебелата или петров трактора . хрътката усети миризмите и потегли след убиеца с изгорялата кола в казичане . Конфискувайте имуществото . погребете го без помен . мутра .
23
0
 
8
 
! Отговори
SS преди 9 месеца
Писаха ,че е лъхнат с пушка,сега с автомат ? С какво оръжие е убит ?
22
0
 
14
 
! Отговори
SS преди 9 месеца
Сега гардовете на село да пасат овцете .И повече от 10 да не им дават ,че може да изгубят някоя.
21
0
 
5
 
! Отговори
Мхмм ясно преди 9 месеца
Направо даже не е искал да го убие, но му се е препречил на пътеката. Милицията търси вече новини за очаквания резултат или липса на такъв, че нищо няма да разкрият.
20
2
 
2
 
! Отговори
По същество преди 9 месеца
Как кой? Кенет Мърдър
19
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нужно ли всички медии и целият полицейски ресурс да са ангажирани вече втори ден със смъртта на един престъпник?
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Човека Петров изобщо не се е разкарвал,човека А.Петров просто е имал уговорена среща и от там нещата вече се разводняват
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Бай Дрън Аз не изключвам дори, че Алексей Петров си е жив и здрав и си води записки, кой какво предполага и въз основа на какво плямпа. Излязъл на разходка с кучето, заедно с жена, която ми била водач!!! Така започнаха с новината, нали? Какъв водач, в кое, за какво? А пък "да разходи кучето", може да е лаф. Да разходиш кучето, може да означава да разходиш този, който те следи.
16
0
 
20
 
! Отговори
Бай Дрън преди 9 месеца
Абе какво са тия фантазии? Покушението било извършено или от автоматично оръжие или от двама? Правиш оглед на мястото, виждаш гилзи, куршину, правиш си извода как и с какво е стреляно! Не може да намериш гилзи от Макаров и да кажеш, че може да е стреляно с Калашник. Това са различен вид оръжие с различен тип муниции. Изобщо...експерт до експерта. Оправиха ГешеФ, сега ще оправят и Алексей.Някой израелски експерт случайно не се ли е появил?
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ще бъде на погребението!
14
1
 
1
 
! Отговори
в гсм има преди 9 месеца
снимки от пенсионирани командоси , каратисти , Бонев, драгалевци, сейф , а гърция, турция, албания, няма . Новобогаташ, рибай стек на воденицата и шепот зад воденицата . сега няма да има други още 5 години . Кибер измамите се увеличиха и кръговете на посичане също . нещата следват естествената логика . Последната мутра .
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какъв бизнесмен е тоя бе братче? С държавни пари и краде от народа за да върти бизнес. Баааго и бизнесмутрата. Всичките да ги ликвидират такива. Що народ си патят от решенията и постъпките на такива ДС мутри. Цял народ си пати. Ликвидация. Не ми е жал. Следващия моля!
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Отсега си казват, че нищо няма да разследват и нищо няма да открият.
11
2
 
4
 
! Отговори
власт и преди 9 месеца
политика . политическо убииство . С дрон огледаха ли за извършители . Куче потърси ли следи от извършители . Мирослава тенисиската в гората ли играе тенис . Щом дърпа конците на процесите с кръгове на влияние без имена, значи е много велик управляващ . тушира лошите вълни между отделните силни на деня . олигарх на каратисти , убит като крушата.