Новата експертиза на Дебора - две средни телесни повреди

Трайните белези в момента са по тялото на момичето
21 авг 2023 10:11, Стела Стоянова
149
Новата експертиза на Дебора - две средни телесни повреди
Снимка БГНЕС, архив

Новата съдебно-медицинска експертиза по случая „Дебора” установи не една, а две средни телесни повреди.

Това обяви пред БНТ адвокатът на момичето Делян Славов. Документите са изготвени от лекари в Пловдив. До това се стигна, след като всички съдебни медици от Стара Загора си направиха самоотвод по делото.

18-годишното момиче беше жестоко нарязано с макетен нож. За престъплението беше задържан 26-годишният Георги Георгиев.

Още по темата

„Резултатът от първоначалната експертиза беше скандален. Факт е, че е налице обезобразяване. Трайните белези към момента са по тялото, нараняванията по лицето са по-плитки. Дебора все още има кошмари след случая”, каза Славов.

Според него след новите данни обвиненият в посегателството над момичето може да получи затвор от 2 до 10 години.

Темата нашумя, след като в първоначалната експертиза бе записано "лека телесна повреда" и съдът отказа пастоянен адрес за Георгиев. Това предизвика десетки протести в цялата страна в защита на справедливостта и сещу беззаконието, както и спешни промени в НК и в Закона за защита от домашно насилие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До ира - Бил убиец, ама тя жива ...
61
0
 
2
 
! Отговори
Жоро Ръба преди 8 месеца
Пожелавам на всички, които защитават Гошко, такива леки контузии. Причини за разкрасителните процедури винаги ще се намерят. Няма безгрешни хора, но не това е начинът за посочване на грешките. Друго няма какво да добавя по тази ясна тема.
60
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До една жена 59 - Силата е сила, жено. Страха е инстинкт за самосъхранение и спомага, да има някакъв баланс и живот. Ако всички станат безстрашни и са готови да се бият за всичко до смъртта си... хе хе хе...
59
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Намерихте лекар, който да се разпише върху "общественото меннеие", най-накрая нали?
58
2
 
1
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Един мъж 55 Сериозно ли :) След като посочих в какво точно се състои тяхната сила, Вие решихте да ми обяснявате каква може да бъде силата. Ами, отстъпвайте, щом не ви стиска. Аз пък съм решена да не се подчиня. Макар, че съм много, много слаба. Тяхната сила е в нашия страх. Ако преодолеем страха си, те няма да имат никаква сила. Мисля, че ясно се вижда, че ни прилагат стария принцип "Разделяй и владей!" За толкова векове не се научихме да го неутрализираме.
57
1
 
2
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До от 51 53 Не, разбира се. Не съм била там. И нямам вяра в постигането на справедливост в България. Няма да се разнищи. Но знам, че тези, които стоят зад него, няма да тръгнат да подкупват съдии, прокурори, лекари и т.н., ако тя се беше самонаранила. Не знам дали ни съвпадат понятията за "чиста", но за мен тя е чиста, защото адвокатите му не се опитват да доказват обратното, а само разни платени писачи по коментарите го внушавате.
56
3
 
1
 
! Отговори
HELL преди 8 месеца
До Един мъж - точно това става , но когато стане същиския- слонки проблем ще викат за мъже и съпротива ама уви махна ли са е. Остави е не се занимавай това са същетва които в много дълбока илюзия на лъжи живеят. С Тома неверни не се излза на глава като не стане пред техните очи да си променят въгледите. Другото по лесно описание: Мъжете от Марс , а Жените от Венера и за това планетата се върти на обратно, но тези от Марс да се спасяват от Земята!
55
2
 
4
 
! Отговори
ира преди 8 месеца
Той е заклал те средни телесни глупости на квадрад Той е убиец за това трябва да е съден Пак късмет че е жива
54
3
 
2
 
! Отговори
Един мъж преди 8 месеца
До една жена 41 : Силата има много форми и изражения. Не е само безмозъчна мускулност. Под каквато и форма да е - когато срещнеш превъзхождаща те сила - трябва да я уважиш, или тя просто ще си вземе своето. Там е проблема - това движение цели обезвреждането на силните хора, за да няма опозиция. За съжаление им се получава. Засега.
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Е го тука на Бойко детето . Реже жени с нож. Бойко създаде много такива в България
52
1
 
0
 
! Отговори
от 51 преди 8 месеца
До една жена - няма да влизам в спорове, но искам да попитам - Вие бяхте ли там? видяхте ли цялата случка? защото аз на "написано" и "казано" от медиите не вярвам, а още по- малко вярвам на "МВР, съд и прокуратура"... затова и в коментара си написах, ЧЕ МИ СЕ ЩЕ случката да се разнищи напълно... колкото и да не Ви се вярва, още имам вяра в постигането на справедливост...
51
3
 
2
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Анонимен 51 Тя е била в безсъзнание. Затова е със счупен нос. Ударил я е още с влизането си. Явно не сте прочели или се надявате, че ние не сме :)
50
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До до 1 - ами всъщност има, ако е била под влиянието на наркотици, категорично няма да имат тежест думите й, колкото ако е била с ясно съзнание. Да не говорим, че може и сама да се е рязала, не е нечувано и невиждано под влияние на стимуланти. Никой не защитавам, но ми се ще цялата ситуация да се разнищи отвсякъде - ако е виновен, да си получи заслуженото, но ако и малката не е чиста, също да има последствия.
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ей некой да провери как Гошко (Hell) има телефон и нет в панделата. Не беше ли забранено?
48
1
 
1
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До до 46 48 Защото влияе на останалите четящи. Това е и целта му. Много ми се иска да ги забранят тези платени драскачи, но уви. Не ги подценявайте! Не случайно се харчат толкова пари за тях. Те постигат целите си.
47
2
 
0
 
! Отговори
до 46 преди 8 месеца
Една жена, защо отделяш толкова внимание на индивид, на когото другите индивиди са му винаги виновни за личното общо неудовлетворение от живота? Нека продължава да търси причина за неуспехите си с поставянето на етикети и писането с главни букви (викане в писмената комуникация). Друго поле на изява, освен един анонимен форум, такъв човек няма. Няма и да има.
46
0
 
1
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До Един мъж 45 Напълно съм съгласна, че т.нар. феминизъм има за цел да ви обезвреди. Но не ние сме врагът. Търсите на неправилното място. Те не ви превъзхождат по сила, но са умни, целенасочени и много добре организирани. Сред тях може би има и жени, но са малко. Те са обичайните заподозрени :)
45
2
 
1
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До HELL 44 Така ли са Ви казали :) Самото име си говори. Ние сме фемини. Не ни трябва феминизъм. Светът и днес се управлява от мъже, без да има нужда от маскулинизъм. Другаде е врагът. Не търсите, където трябва.
44
5
 
1
 
! Отговори
Един мъж преди 8 месеца
До една жена 41 : Не, скъпа. Глупавите агресират превъзхожащи ги. И за това биват наказани, получават точно това, което са си търсили. Точно това се опитвате да постигнете - правото да ни се качите на главите, без да получите полагащото се наказание. Накрая ще останат едно малцинство от скопени и беззъби "мъже", но няма да изкорените всички.
43
4
 
1
 
! Отговори
HELL преди 8 месеца
До една жена"Феминизмът е измислен от мъже" - ФЕМИНИЗЪМ Е ИЗМИСЛЕН ОТ ЖЕНИ КОИТО СА БИЛИ ИЗНАСИЛВАНИ. СЪЩИТЕ СЕ НАРИЧАТ Анархо-Феминизъм. СЪЩИТЕ КОИТО БЕЗ ДОЗНАНИЕТО НА ПРОТЕСТИРАШИТЕ СА ОРГИНАЗАТ НА ПРОСТЕСТ И ПОЛЗВАХА СИМВОЛА НА Анархията без никой да забележи. Анархията е обратното на което викате Справедливост