Потвърдиха запора върху акциите на Варна в Пловдивския панаир

Потвърждението е от Софийски апелативен съд
25 сеп 2023 16:37, Стела Стоянова
4
Потвърдиха запора върху акциите на Варна в Пловдивския панаир
Снимка БГНЕС

Софийският апелативен съд потвърди налагането на запор върху 16 314 400 поименни безналични акции от капитала на "Международен панаир Пловдив". Потвърденото решение е по делото, заведено от министъра на икономиката Богдан Богданов.

Мярката беше допусната по-рано от Софийския градски съд за обезпечение на предявения от държавата иск срещу община Варна. Акциите на морската столица представляват 29% от капитала на панаира.

Още по темата


"Държавата трябва да запази собствеността си в Пловдивския панаир, но и да работи за развитието на дружеството. Международното изложение не се управлява ефективно, затова Министерството на икономиката и индустрията е фокусирано върху разработването на Стратегия за развитието му", коментира Богдан Богданов.

Решението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Още в началото на юни министърът разпореди пълен правен анализ по казуса с Пловдивския панаир. По-късно Министерският съвет му възложи да извърши всички възможни действия в защита на държавния интерес. В средата на юли беше предявен иск за признаване на собствеността на държавата върху акциите, като към настоящия момент с влезли в сила определения са уважени и двете особени искания: за спиране на вписването на апорта в Търговския регистър и за налагане на запор на акциите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На снимката не е ли новия кмет на борисофф за соффето. На него прилича.
3
2
 
3
 
! Отговори
Потник преди 7 месеца
Гласувайте пак за Портних! Стадиона построи, улиците разкопа и сега са перфектни, особено околовръстното, задръствания няма, паркоместата оправи, застрояване, озеленяване, пътища, запори, трибуквени организации... не град а картичка го направи! Всеки ден ще е така, чак до края на града! Ура!
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Варна са набута много пари с ремонта на стадион Юрий Гагарин . Трябваше да обмислят по евтин вариант . А и много стадиони и зали правят . Трябва да е едно нещо и за зала и за стадион . Сега ще трябва да продават общински имоти и да поддържат много съоражения . Вертикалите не са кой знае кво а хорисзонталите са от черно раждясващо желязо . Ама можеше и по зле да е . Да гледаме позитивно . Да говорим за еднорози :)
1
5
 
2
 
! Отговори
Itso преди 7 месеца
Хахаха, международно изложение дето никой не го знае, само ние българите.