Появиха се още некролози на жив съдия, СРП започна разследване

Досъдебното производство e за хулигански действия
11 окт 2023 15:34, Анисия Иванова
12
Появиха се още некролози на жив съдия, СРП започна разследване
Снимка: БГНЕС

Под ръководството и надзора на Софийската районна прокуратура са извършени множество действия в хода на разследване във връзка с разлепени некролози на съдия от Софийски районен съд (СРС).

Досъдебното производство e за хулигански действия, извършени с изключителен цинизъм. Образувано e в началото на месец юли след сигнал от председателя на Софийския районен съд, че до сградата на съда са разлепени некролози на жив съдия.

В хода на разследването до момента са извършени множество действия - разпитани са свидетели, направени са претърсвания на няколко адреса, иззети са веществени доказателства и са назначени множество експертизи, сред които - комплексна, ДНК-експертиза, видео техническа и дактилоскопска експертиза, чиито резултати се очакват.

На 09.10.2023 г. са били намерени още разлепени некролози със снимка на същия съдия до сградата на СРС. Направени са огледи и са иззети веществени доказателства.

Материалите от последното деяние са докладвани в Софийската районна прокуратура на 10.10.2023 г. в късния следобед по вече образуваното през юли досъдебно производство. Назначени са още експертизи, съобщиха от прокуратурата.

При събиране на достатъчно доказателства за виновността на определено лице, ще бъде преценена възможността за привличането му към наказателна отговорност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Явно щом не се разбира с приказки и намец скоро ще го стрелят и него с ловната пушка, както онова момче, данъчния дето не се разписваше за връщането на едно ДДС...
9
0
 
1
 
! Отговори
нафърфорий преди 6 месеца
Немъ тъквоз нещу кът "Лоша Рекламъ"!!! -)))))))))
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тридесет години след 1989 г. Съдебната ни система е непроменена . Законите се въртят все на едно место и се имитира , че се прави нещо . Всеки в нея е подчинен на политическия вожд. Страхът от уволнение е огромен. Някой се самоубити . Други се депресираха и пропиха, и т. н
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Съдиите са като всички роби на олигарсите . / Елит политически, финансов ,военен / такива са земеделците ,енергетиците протестиращите . Та тези съдии не изпълняват ли заповедта вожда , който му е дал заплатата и бонусите. На часа е уволнен . И е на борсата на труда.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не го е срам. Наглец. Хората некролог му напечатали, помогнали на близките му а той не ще да мре. Даже разследвания ми прави. Веднага да се обезглави на гелотината и след това да се обеси на площада.
5
0
 
23
 
! Отговори
Хмм преди 6 месеца
Малко е скъпичко, ДНК експертиза да се прави за леко престъпление, като хулиганство. Ако на некролога не е бил съдията, никога нямаше да бъда назначена такава.
4
1
 
23
 
! Отговори
ТТ преди 6 месеца
Носи му се славата, че до сега не е осъдил нито един от малциствата. Поемал ги, само за да ги пусне. Явно вече толкова се е набил на очи с увлечението си, да ги оправдава на всяка цена, че се е стигнало до некролога.
3
1
 
12
 
! Отговори
Ункъл Сам Дедо Иван преди 6 месеца
Само за един съдия и отгоре на тона и без нито един прокурор? Съсипаха я тази държава!!!
2
1
 
18
 
! Отговори
Дони преди 6 месеца
Напълно заслужено, то е ясно!
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
и съдията напълни гащите...подкупите вече не му се услаждат май май, а? :)