Апелативният прокурор на София: Не познавам Божанов, искам да изчистя името си

Знам че е измамник, имаше дела за имотни измами, посочи Радослав Димов
21 фев 2024 15:31, Красимир Ангелов
102

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Пожелах да бъда изслушан, искам да изчистя името си". Това заяви апелативният прокурор на София Радослав Димов пред медиите преди изслушване в Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) във връзка с казуса около Мартин Божанов.

Димов обясни, че е чувал за Божанов, като уточни, че всички в Софийска районна прокуратура (СРП) са чували за него. По думите му той е бил известен навремето с това, че е работил при нотариуса Слави Крашевски.

"Не го познавам Божанов, знам че е измамник, имаше дела за имотни измами", добави апелативният прокурор на София. Той посочи, че не е чувал за "SS" клуба и добави, че няма данни Божанов да е оказвал натиск над прокурори в СРП.

Още по темата
Радослав Димов потвърди, че в Апелативна прокуратура – София се извършва проверка от Върховна прокуратура относно Мартин Божанов, но все още не е приключила.

Пред Прокурорската колегия на ВСС Радослав Димов каза, че чистейки своето име, той чисти и името на институцията Прокуратура. По време на изслушването стана известно, че името му е споменато в интервю на гръцки бизнесмен, като се твърди, че прокурорът е говорил с адвоката му във връзка с казус.

"Не съм говорил с никакви адвокати относно казус с имоти, както твърдят гръцките граждани и искам това да бъде изяснено. С никой не съм говорил, не съм отправял заплахи или съм оказвал натиск", посочи Радослав Димов. Според него някой е злоупотребил с името му.

На въпрос дали познава въпросния адвокат, той отговори, че се познават, но не са в близки отношения. Също така Димов отрече да познава адвокат Велимир Атанасов, свързван с Божанов.

Прокурор Димов посочи още, че е подал сигнал до Софийска градска прокуратура във връзка с твърденията на гръцкия бизнесмен, с цел да се проверят твърденията срещу него. Той вече е разпитан по този сигнал.

В момента на заседанието на Прокурорската колегия се изслушва и бившият член на ВСС Ясен Тодоров, чието име се появи в публичното пространство, около казуса с Мартин Божанов. Също така колегията ще вземе решение дали да се образува второ дисциплинарно производство срещу бившия ръководител на СРП Невена Зартова.

Както е известно, Мартин Божанов беше убит в София на 31 януари. Няколко дни по-късно от прокуратурата влязоха в частен клуб "SS" в столичния квартал “Гео Милев”, свързван с Божанов.

По време на обиските са били иззети различни материални носители и компютри. Прокуратурата проверява дали в клуба са членували магистрати, както дали и защо са ходили там. В момента се води досъдебно производство за организирана престъпна група, част от която е Божанов, създадена с цел оказване на натиск на магистрати, за имотни измами и пране на пари.

В парламента беше създадена временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Божанов. На първото ѝ заседание бяха изслушани представители от Антикорупционния фонд, а утре се очаква да бъдат изслушани съдия Владислава Цариградска и прокурор Невена Зартова. (БТА, Константин Костов)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
0
 
! Отговори
НЕЩО преди 1 месец
ДРУГО ДА ИСКА ДА СИ ,,ИЗЧИСТИ,,-КАКЪВ ЖАРГОН-ПРИЛИЧА МУ
88
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Ей,лъжец,като знаеш,че е измамник,ЗАЩО МЪЛЧА,ти си прикрил ПРЕСТЪПНИК,а СИ служебно задължен да РАЗКРИВАШ престъпници
87
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
от ядене и пиене са се изкривили устата им всички свързани вън от системата
86
0
 
2
 
! Отговори
sms прокурор преди 2 месеца
давайте да пращаме да ги лекуваме, или капачки да събираме да изчистим името на прокуратурата
85
0
 
2
 
! Отговори
излизай в болничен преди 2 месеца
има медицинска тайна, с това ли реши да започнеш речта си!?!? втф
84
0
 
2
 
! Отговори
болен неболен преди 2 месеца
има и затворническа болница
83
0
 
4
 
! Отговори
Джон Готи преди 2 месеца
ряпа да яде, всички са чували за Божанов, че е имотен измамник и никой прокурор не се е задйествал? защо? и вие ли сте с по 4-5 телефона, прокуроре?
82
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Никой не познава и не е чувал за "нотариуса", никой не знае и не е ходил в клуб SS. Всички са изненадани от ситуацията.И ние вярваме, че е така. ХАХАХАХ
81
0
 
12
 
! Отговори
Селянин преди 2 месеца
Не ме е яд когато ме лъжат, яд ме е когато мислят че им вярвам.
80
1
 
5
 
! Отговори
ъ преди 2 месеца
Разкапването на институциите и държавността в Б-я достигна своя апогей, след появата на банкянската разбойническа организация.
79
0
 
7
 
! Отговори
анализатор преди 2 месеца
Разформироване на това бандитско гнездо-прокуратурата.Огромната част от прокурорите са бандити и крадци, в тоги.
78
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В България никой никого не познава и така всеки си изчиства името. Страната на Чудесата.
77
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
ДА не би някой да е очаквал да кажеш че го познавате?ВСИЧКИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ МАХНЕТЕ.ГЛАВНИЯ ИНСПЕКТОР НА ИНСПЕКТОРАТА КЪМ ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ БЕШЕ ПИСМЕННО ЗАЯВИЛА ВЪВ В-К ТРУД,ЧЕ ПО ДОБРЕ Е НАКАЗАТЕЛНОТО ПРОИЗВОДСТВО ДА БЪДЕ РАЗТУРЕНО ПУБЛИКАЦИЯТА Е ОТ ЖУРНАЛИСКАТА АННА ЗАРКОВА/КОЯТО БЕШЕ ЗАЛЯТА С КИСИЛИНА/ И Е ОТ 2015ГОД.СЕГА НАПРАВО ТРЯБВА ДА ВИ ИЗХВЪРЛЯТ ЗАЩОТО СТЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КОРУМПИРАНИ
76
0
 
12
 
! Отговори
Сержант преди 2 месеца
Не го познавате ли? Методите на тошовото време, ако се използват сега, всички ще си спомните за този господин. Къде ви е доблестта и морала, въшльовци?
75
0
 
16
 
! Отговори
Истината преди 2 месеца
За да тръгне България в някаква положителна посока , трябва всичката тази безочлива и крадлива зган в съдебната система и МВР да бъде уволнена и разследвана , да се проверят доходите им последните 10 15 години назад и ще излязат стряскащи резултати.
74
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
още един каскет
73
0
 
14
 
! Отговори
Иван преди 2 месеца
Физиономията на този е като на престъпник
72
0
 
9
 
! Отговори
сериозно ли бе преди 2 месеца
начи оня дето го гръмнаха е голем престъпник но никой не го познава , само са чували от тук от там по некоя дума за него :)
71
0
 
11
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
Проблема , че сама себе си трябва да се излекува съдебната система, а гарван гарвану око не вади, а и всички са в кюпа, кой с Нотараиуса, кой с Пепи Еврото или други знайни и незнайни посредници .
70
0
 
10
 
! Отговори
Йосиф преди 2 месеца
Дистанционно уволнение за всички прокурори !!!