Цариградска: Аз съм пряката жертва на организираната престъпност

Имало заплахи към нея и семейството й
22 фев 2024 17:07, Красимир Ангелов
40
Цариградска: Аз съм пряката жертва на организираната престъпност
Снимка: БГНЕС

"Аз съм пряката жертва на организираната престъпност", заяви съдия Владислава Цариградска по време на изслушването по повод публично изнесена информация за оказан натиск и отправени заплахи към нея и други магистрати във временната парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов.

"Срещу мен започна медийна атака чрез публикация и ми беше казано, че тя ще бъде свалена, ако аз се отведа от дело, в което участваше Мартин Божанов. При поредно съдебно заседание имаше дръзки и заканителни реплики към мен и предупреждения за семейството ми“, разказа Цариградска за заплахите срещу нея. Тя добави, че „в цялата, представляваща форма на шантаж, дейност участваха адвокатите Велимир Атанасов и Калин Чанков“.

Цариградска посочи още, че има документални основания да подозира, че прокурор Невена Зартова е допринесла за образа на Мартин Божанов чрез осигуряване на „гражданско-прокурорски чадър".

Тя заяви пред народните представители, че са необходими законови промени, за да не се случват подобни неща като на нея.

Освен Владислава Цариградска в залата е поканена и присъства прокурор Невена Зартова, бивш ръководител на Софийската районна прокуратура.

Народните представители приеха днес да изслушат и четиримата бивши заместници на Невена Зартова, които подадоха оставка в един ден заедно с нея. Също така бе приета допълнителна точка да бъдат изслушани днес Анастасиос Дикос и Йоаким Каламарис относно публично изнесени факти и обстоятелства за оказван натиск от Мартин Божанов и групата около него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
как да приемем че си жертва след като си омъжена за бандит не се връзват някакнещата оставка и кои от къде е
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ама тя си повярвала. Подала ли е оплакване във Висшия адвокатски съвет срещу 2-та адвокати,коитомцитира? Като не е имала основание, не си е направила отвод. Не е първият съдия. когото размятат по медиите. Или е имало с какво да я рекетират. Семейни тайни свързани с мъжа й може би? Мафиотите знаят при кой съдия могат да се пробват.
32
0
 
13
 
! Отговори
Един Българин преди 2 месеца
Мъж - доказан бандит, баща - доказан агент на ДС, а тя "бореща" се за правото. Отврат!
31
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тази е читава.Вижте в коя медия започнаха с атаките срещу нея и дами преценете.
30
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Народа ако не се събуди, ще го клатят докато не изчезне.
29
2
 
13
 
! Отговори
Да, бе! преди 2 месеца
Която, както една друга заплашвана нова звезда, се готви да го материализира например в длъжността "заместник-главен прокурор"!
28
0
 
11
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 2 месеца
Хахахахахахахахахаха тъжно жалко невиждано
27
5
 
24
 
! Отговори
Майора преди 2 месеца
След като съпругът заедно с брат си е известен като Боксовете от Плевен , нямс какво мповече да се каже! Може би заплахите идват от противнци на братята , стига е обиждала прокурстурата , нима между съдиите няма продажни хора!
26
11
 
10
 
! Отговори
Рендету преди 2 месеца
Всчки следи водят към ДПС, те са "мама и тати" на Организираната Престъпност и Политическата Корупция по висшите етажи на власта при всички правителства от 1990 година та до ден днешен!!!
25
7
 
24
 
! Отговори
верно ли е, че преди 2 месеца
на тази Цариградска мъжът и бил доста съмнителна личност
24
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Прокурори и съдии взеха да се показват по тв ,това е добре
23
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Съдийката прави внушения а Руди Гела много директно внуши че има политическа мафия- знаем- знаем и защо червенките, ИТН и съпричастни са превъзбудени- само няколко месеца ни делят от влизането ни в еврозоната а те тия трябва да внушават ква дивотия е тук- ще влезем в еврозоната и Рашистан окончателно ще ни загубят- за те това са цирковете
22
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мисля, че Цацаров, Гешев и Сарафов нямат и капка почтеност и достойнство, заплашват жени, малтрерират жени. Децата им парадират с коли и имоти все едно са деца на Тръмп, а не прокурор от Република България. За пет минути в три през нощта качулките ще ги арестуват и Виктор Николаев ще ви го каже в 6 без 15. А тази сви ня Бойко Методиев Борисов ще пише показания докато умре срещу лампата
21
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мъжът на съдия Цариградска е плевенският рекетьор Марио Бокса.
20
1
 
12
 
! Отговори
Ангелина преди 2 месеца
Още по- опасното е ,че в институциите има много служители и сред тях "дами" ,които използват методите и средствата на ОПГ ,като тази на "Божанов.......".Така ,че е от значение "мозъчния тръст" да бъде изкоренен ,защото той е един и същ и само изпълнителите на действащите ОПГ са различни със сходни психопатски личностни характеристики.Без такива служители,които са способни на абсолютно всичко ,не би било възможно да има никакво влияние от никого.
19
3
 
12
 
! Отговори
КОРУПЦИЯ БГ преди 2 месеца
В съда винаги адвокатите плащат на съдията, за да спасят своя клиент... От другата страна са прокурорите, които обвиняват, и тъй като са държавни служители не могат да плащат и да купят съдията..... Така че борбата винаги е между адвокати и съдии срещу прокурори,..т.е.червените олигарси срещу държавата...
18
2
 
7
 
! Отговори
кикимора преди 2 месеца
ха ха ха ха
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Сатир - Ок. И така да е. Нека говори сега.
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"това е политическа акция за омаскаряване на съд, прокуратура, следствие" - Чакай, чакай ... че то има ли накъде повече?
15
5
 
25
 
! Отговори
Сатир преди 2 месеца
Аз съм пряката жертва на организираната престъпност", заяви съдия Владислава Цариградска. права си миличка, всяка вечер спиш с нея.