Зартова: Не съм осъществявала "чадър" над Нотариуса

Не разбирам защофимто ми е замесено
22 фев 2024 19:52, Стела Стоянова
33
Зартова: Не съм осъществявала "чадър" над Нотариуса
Снимка БГНЕС, архив

Невена Зартова, бивш ръководител на Софийската районна прокуратура, заяви, че не отговаря на истината твърдението, че е осъществявала "чадър" над Мартин Божанов. Тя посочи това по време на изслушване във временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов.

Бившите заместници на Зартова - Борислав Георгиев, Иван Стефанов, Мима Куцкова-Дамянова и Тодор Куюмджиев, също дойдоха да бъдат изслушани в комисията.

Невена Зартова отбеляза, че не разбира защо името ѝ е било замесено в случая на гръцки граждани, които твърдят, че им е оказван натиск от групата около Божанов. „Допускам, че спрямо тях действително е осъществен рекет, изнудване, с или паралелно с участието на Божанов, Атанасов и може би и други адвокати“, добави тя.

Зартова посочи, че не познава двамата гръцки граждани - Анастасиос Дикос и Йоаким Каламарис. Те присъстват на заседанието, тъй като ще бъдат изслушани относно публично изнесени факти и обстоятелства за оказван натиск от Мартин Божанов и групата около него, пише "24 часа".

Във връзка с подадените оставки от заместниците ѝ, които се разграничават от нейните действия, Невена Зартова посочи, че знае, че те са били принудени. Зартова постави въпроса, че ако нейните колеги като заместник административни ръководители могат да бъдат принудени, какво друго би се случило с други прокурори.

Четиримата бивши заместници след това отрекоха твърдението, че са били принудени. Те посочиха, че заедно с Невена Зартова са обсъждали да си подадат оставките, след това всеки е имал няколко дни да си помисли. Четиримата обясниха, че са изчакали дали техният ръководител ще си подаде оставката, но това не се е случило. Впоследствие те са си подали вкупом оставката. Обяснението им е, че са предприели това действие заради натрупано напрежение в районната прокуратура заради няколко поредни проверки на работата на прокурорите.

По-рано днес в комисията бе изслушана съдия Владислава Цариградска.

Мартин Божанов беше убит в София на 31 януари. От прокуратурата влязоха в частен клуб SS в столичния квартал “Гео Милев”, свързван с Божанов. По време на обиските са били иззети компютри и различни материални носители на информация. Прокуратурата проверява дали в клуба са членували магистрати, както дали и защо са ходили там. В момента се води досъдебно производство за организирана престъпна група, част от която е Божанов, създадена с цел оказване на натиск на магистрати, имотни измами и пране на пари. Стана известно и че Мартин Божанов е сменил цифри от ЕГН-то си, както и фамилното си име. В парламента беше създадена временна парламентарна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Божанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
излизаи веднага от системата и ще разбереш защо името ти излиза в подобниистории
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А за Вила Чинка коментар ще направили с кого е спала в една стая и какво е правила интимно защото този въпрос най много ме интересува 😎
20
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Корумпираните сами себе си ще разледват?На практика това се получава,и ИМА ли някой да ВЯРВА,че ще ИМА ОСЪДЕНИ?
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това п рокуратура съд всички сте мафиоти и за пребиване
18
0
 
0
 
! Отговори
Лукчо преди 2 месеца
2972,ха,ха,ха,не е прогноза,истина е.Печатна грешка - 1972 година.
17
0
 
4
 
! Отговори
Лукчо преди 2 месеца
При Семерджиев делото е вече бегало.Експертизс доказвала,че седящите отзад не можели да оцелеят?26 януари 2972 г. стюардесата Весна Вукович оцелява след падане от десет хиляди метра.Самолетът е взривен с бомба от хърватски националисти над Германия и отломките падат в Чехословакия Въпреки счупванията след две години се възстановява напълно,но и е отказано да лети и работи в офис.Та,колко експертизи биха заключили за възможно оцеляване?От сто нито една.
16
0
 
3
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
Щом казва, че не е, значи е.
15
0
 
5
 
! Отговори
Фитьо преди 2 месеца
Мен пък развоя на делото Семерджиев ме изненада.Ков е мистериозната дама,която е шофирала е въпросът на въпросите.По темата тук журналистите ще изпишат тонове мастило всеки ден докато трае комисията.Засега научихме,че според гърците в една стая са спали вечер двама човека,което е много интересно.
14
1
 
3
 
! Отговори
Лукчо преди 2 месеца
И чипове в главите да имаше и мисли да четяха,за да има къща трябват поне глина и дървета.Нито група ще създадат от поне още двама с убития.Дори Господ е вдъхнал живот в човек от глина,но тук и глина няма дори Сетиха се поне да не викат в комисията лицата от пуснатия списък в пощенската кутия на А.Аранасов,че кой знае какви скандали щеше да има при неизвестен автор на списъка доклад.
13
1
 
5
 
! Отговори
Чичолина преди 2 месеца
След 20 години с тези чипове в мозъка полицията всичко ще знае.Лошото е,че и мъжете ни могат да научат за изневерите,ако са полицаи
12
3
 
3
 
! Отговори
Лукчо преди 2 месеца
И не хванат ли убиеца по световна полицейска традиция ще лепнат за жена му,която обича мъже с пари.Ще последва в зависимост от декларациите и евентуално отнемане на имущество и обвинение за пране на пари,въпреки,че тя е била ангажирана с децата и едва ли го е питала откъде са му доходите,пък и той не би се хвалиш като случаи с Бакалова,която е проявила разум,че не е наела срещу посоченият и хонорар посоченият и от него адвокат.Ако стане ура,ако не стане адвокатите не гарантират при нак.дела.
11
2
 
3
 
! Отговори
Лукчо преди 2 месеца
За мен най-вероятно някой или някоя са го свирнали,защото е правил чук-чук с някоя забранен плод или тя самата.Сто на сто са взели натривки от жена му при първоначалните им изявления за 50 минути и сега говорят за професионален убиец,който от 12 м го уцелил професионално на третия път.Затова и на децата винаги съм им обяснявал,че за недоносителство отгоорност има само,ако са разбрали за печатане на фалшиви пари и при никакви обстоятелства да не споделят нищо с полицията по други въпроси.
10
2
 
4
 
! Отговори
Лукчо преди 2 месеца
Ако се занимаваха Пепи Еврото можеше и да открият някакви зависимости,защото е бивш магистрат,висш следовател 20 години в системата.Тука ще открият,че е препоръчвал адвокати на закъсали с баснословни хонорари,т.е. бил е посредник тарикат и заради това не убиват.Съдийката пък взе да чете пред комисията нови заплахи,които ми звучаха като писани от тинейджър.Държал се е просташки с нея и толкова,което дори не е в залата според протокола според адвоката му.
9
1
 
7
 
! Отговори
Офф ,да се омитат преди 2 месеца
Прокуратурата е една воняща клоака ,от която нищо читаво не може да излезе.Напълниха я с милиционери ,които до един са в тежки зависимости от организираната престъпност.Върховните прокурори до един са свръхбогати престъпници.Гешефтаря и Сарафа просто плачат за въжето.
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не разбирам защофимто ми е замесено! Пак е снамяна някой пиян редактор ! Или ИИ ви пише статийте.
7
1
 
15
 
! Отговори
да, бе! преди 2 месеца
ПовЕрвахме, маце! Тази мисли, че хората ядат доматите с колците. Всички в системата сте навързани като свински черва! За това в България няма законност и справедливост! До там я докарахте, че хората искат сами да раздават улично правосъдие за да наказват престъпниците. Нещастници! Язък за щедрите заплати, които получавате на гърба на народа! Всички сте за затвора!
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо катомго убиха този веднага всички наизлязоха да се оплакват как ги рекетирал. А докато е бил жив всички се спотайвали по-ниски от тревата. Нали са големи борци срещу корупцията? Сега вече никой ли не ги заплашва? Този е бил най-якия мафиозо тогава.
5
1
 
9
 
! Отговори
Деско преди 2 месеца
Чадър няма,но има гигантска,,,амбрела! Не смрад,от прокуратурата се носи тежка държавна воня!
4
0
 
10
 
! Отговори
Пфу преди 2 месеца
Корумпирана смрад се носи от прокуратурата
3
0
 
8
 
! Отговори
Лукчо преди 2 месеца
Само празнословия.Нотариусът не е ли ясно,че никакво ЕГН и фамилия той не е сменял.Сменят се по съдебен път,а по тв съобщиха,че проверка е показалa, че няма водено дело.Явно е чиновническа грешка в полицията или в ГРАО,която не е оказала никакво влияние,след като няма издадени лични документи с тях.Без лични документи може да придобие само сандвич от Макдоналдс и бира Туборг или каквато е пил.И дайте име,че един човек не е група.