Съдът пусна без мярка за неотклонение мъжа от спречкването, завършило със смърт

Според адвоката разследващите са докладвали погрешни факти
Обновена: 27 фев 2024 17:16 | 27 фев 2024 13:29, Стела Стоянова
6
Съдът пусна без мярка за неотклонение мъжа от спречкването, завършило със смърт
Снимка БГНЕС, архив

Софийският апелативен съд остави окончателно на свобода без мярка за неотклонение Любен Попов, обвинен за участие в спречкване, завършило със смъртен случай, предава БТА. Починалият е  Ивайло Чобанов.

Случаят нашумя, след като миналата седмица от СДВР разпространиха клип, на който се вижда спречкване между двамата души. Впоследствие единият пада на земята. Няколко дни по-късно е починал. Според данни на полицията клипът е заснет на 26 януари от охранителна камера на кръстовището на бул. „Черни връх” и ул. „Златен рог” в столицата.

В съдебната зала прокуратурата поиска Попов да бъде поне с "подписка" или "парична гаранция", за да бъде това превенция да не извърши престъпление.

Защитата обаче заяви, че има основание да се смята, че разследващите са докладвали на прокуратурата погрешна фактическа обстановка. Разследващият полицай се опитваше да втълпи, че са нанасяни удари с юмрук, каза защитникът му Илиян Василев. Според  него удари с юмруци няма, вижда се и от видеоекспертиза. Случилото се е неизбежна отбрана и няма престъпление, посочи той.

Василев напомни, че в кръвта на Чобанов е имало редица наркотични вещества в завишени концентрации. Алкохолът е бил над 2 промила. В същото време защитникът каза пред медиите, че клиентът му има опасения, че е следен.

Самият Попов поиска да остане на свобода без ограничителна мярка, каквото бе и решението на съда.

Само преди дни СДВР пусна видео от случай в София, за който издирва свидетели. "С цел установяване свидетели на престъпление, извършено на 26 януари 2024 г. около 14.30 – 14.40 часа на кръстовището на ул. "Златен връх" и бул. "Черни връх" в София, СДВР се обръща с молба за съдействие към гражданите, които са били в района на местопроизшествието и имат информация за случилото се, да съобщят данни на тел. 112 или в най-близкото районно управление", пишат от вътрешното министерство.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От съда викат, че пияния сам си е паднал? Каква такса са взели от обвиняемия за подобно нещо? Явно добре са се облажили съдиите. И тоз ли е "наш" човек?
4
0
 
0
 
! Отговори
гражданин преди 1 месец
Трябва да го глобят за неправилно паркиране върху пешеходна пътека, от там е тръгнало всичко
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ОТГОВОР 1 Нищо не е направил човекът. Спречкали се и другият припада без да е пипнат. Какъв затвор и за какво? Човек вече няма да може и да говори ли?!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И как ,,,на камерата се вижда че тия с джипа удря човека и пада на земята
1
3
 
1
 
! Отговори
ОТГОВОР преди 2 месеца
Колко удобно да го пуснат на свобода... извинявам се, но той дори не е задържан. В нормална държава този вече щеше да е зад решетките, но уви, случилото се е в ***.