Разследването срещу пернишкия прокурор Бисер Михайлов е прекратено

И двамата със съпругата му имали леки телесни повреди
19 мар 2024 14:22, Елка Василева
15
Разследването срещу пернишкия прокурор Бисер Михайлов е прекратено
Снимка: архив, БГНЕС

Софийската градска прокуратура прекрати наказателното производство срещу прокурора от Окръжната прокуратура в Перник Бисер Михайлов. Това съобщиха от държавното обвинение.

Още по темата
Досъдебното производство бе образувано на 13 октомври миналата година в случай на неотложност. Според първоначалната информация предния ден около 23:30 часа в Перник е причинена средна телесна повреда на Биляна Михайлова при условията на домашно насилие, като деянието е извършено от магистрата.

В хода на разследването са разпитани петнадесет свидетели. Приобщени са медицински документи. Извършен е оглед на местопроизшествие. Приобщен е запис от Национална система 112, назначена и изготвена е техническа експертиза на записа. Извършено е освидетелстване на прокурора и съпругата му.

Назначени и изготвени са три съдебномедицински експертизи и две психиатрични и психологични.

Съгласно експертното заключение на Михайлова са причинени увреждания, които са окачествени като временно разстройство на здравето, неопасно за живота. Травматичните увреждания са били причинени по време на възникнал скандал между съпрузите и имат характер на лека телесна повреда.

В същото време на Михайлов са причинени увреждания, който също е с лека телесна повреда.

Вещите лица отхвърлят възможността Михайлова да е била в безсъзнание.

В последващите си показания тя посочва, че съпругът ѝ не я е удрял и при опит от негова страна да я отблъсне тя изгубила равновесие и паднала.

По време на възникналия конфликт съпрузите са били сами и не е имало други свидетели очевидци, които лично да са възприели случилото се.

Предвид липсата на очевидци, извън страните в конфликта, и показанията на Михайлова, не може да бъде установено по несъмнен начин коя е била активната страна в конфликта, кое действително е било лицето, обект на противоправно поведение, както и кои от нараняванията и по отношение на кое от лицата са били причинени умишлено.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тая се изгаври с дъщеря си. Дано момичето един ден успее да поеме по свой път и не повтаря този на майка си с някой като баща й или брат й. Тя показа характер и че може да прави своите правилни избори. Опита се да помогне на майка си, която избра насилника вместо смелостта на дъщеря си.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спънала се тя е паднала и така цели 6 пъти ...
7
0
 
12
 
! Отговори
Сега преди 1 месец
трябва да му изплатят 300-400 хиляди лева за опетняването на кристалното му име. Чакаме също оправдателна присъда и за невинното му синче.И така съдии и прокурори продължават да получават заплати за отлично свършената си работа.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Споко! След време тя пак ще има леко увреждане без опасност за живота. Който веднъж е вдигнал ръка, пак ще вдигне.
5
0
 
18
 
! Отговори
Влади преди 1 месец
Гарван гарвану око не вади. ИМА ЛИ ПОНЕ ЕДИН ЧИТАВ ЧОВЕК В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА?
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и ко значи 'липсата на очевидци извън страните в конфликта' ? очевидците познаващи страните не стават ли за очевидци ?
3
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
'Предвид липсата на очевидци, извън страните в конфликта, и показанията на Михайлова, не може да бъде установено по несъмнен начин коя е била активната страна в конфликта' -- ама за случея с мис 400 шева и счупен нос дето нищо й немаше и дето не искаше пари ама накрая поиска 200 бона че ся й се паднало да краде, всичко бе ясно кой я 'бил' нали ?
2
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всички са си братя и сестри в съдебната система, насила са ги водили в СС клуб
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Семейни работи, що да им се бъркат. Да оневинят и синчето, че да е пълна семейната идилия.