Осъдиха окончателно чех на 15 години за убийство на приятелката си

То е извършено по особено мъчителен начин
22 май 2024 16:35, Стела Стоянова
10
Осъдиха окончателно чех на 15 години за убийство на приятелката си
Снимка БГНЕС, архив

Чешки гражданин е осъден окончателно на 15 години затвор за убийството на приятелката си, съобщиха от Софийската градска прокуратурата. Мъжът вече е отведен в място за лишаване от свобода.

Мъжът с инициали Ш.К. е подсъдим за това, че на 25 април 2021 г. в София нанесъл удари с юмрук в главата на приятелката си и умишлено я е умъртвил. От прокуратурата посочват, че убийството е извършено по особено мъчителен начин, тъй като причинените на жената болки и страдания продължили най-малко два часа.

На първа инстанция Софийският градски съд е наложил 15 години затвор за мъжа, а присъдата е потвърдена и от Софийския апелативен съд. Не е допуснато касационно обжалване пред Върховния касационен съд, пише БТА.

Агенцията припомня, че по време на Международна научна конференция по повод 20 години от влизането в сила на българския Закон за защита от дискриминация, организирана от Нов български университет, бяха изнесени данни, че в България в 80% от случаите на домашно насилие мъжете са насилници, а в 20% са жените.

Преди месец от Министерството на правосъдието съобщиха, че вече се предлага мобилно приложение, което да помага на пострадалите от домашно насилие да потърсят защита. То може да бъде свалено безплатно. Разработено е по проект на Националното бюро за правна помощ, финансиран от Норвежкия финансов механизъм 2014-2021.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: убийствозатвор
Още от Темида
Адвокати на бунт срещу отказан свободен достъп до съдебни дела
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ее що така бре тук такива присъди нема
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Снимката е трепач.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сигурно му е краднала парите :)))
5
1
 
5
 
! Отговори
А бе преди 3 седмици
Денков нали сключи някакъв договор с Украйна,че ще ги подпомагаме до победата им(сънища,ама нейде,тяхна си работа).Няма ли клауза в него,която да позволява и на наши затворници да постъпват в армията им и да заминава там да посегне на някой брадат и космат казак или чеченец и кой кого да се види.Или поне да го предават на Чехия да си търпи наказанието там.15 години между един два бона на месец,този ще ни струва средно четвърт милион,докато си изтърпи наказанието.
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А приятелката му българка ли е? Ако не е, какво ни засяга това? Да го пращат у чехско да го съдят и отглеждат 15 годин тамоска. Многой зле. Комуникирам с разни чехи, не са съвсем нормални у главите. Далий от пилзенера ил е от липсата на море да им продуха застоелите мисли, не знам.
3
2
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 седмици
Те толкова дават ако караш пиян ,а по непредпазливост след употреба на алкохол усъдиха Семерджиев на 25г а сега де
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
15 години за умишлено убийство е прекалено малко!
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На приятелката МУ. Ей, не успяхте едно читаво заглавие да напишете в тая кьопава медия, следя ви от години и съм в потрес как нивото само се свлича надолу с всеки изминал ден.