Григор Димитров запазва мястото си в топ 10 в света

Виктория Томова е 84-та в ранглистата
20 май 2024 09:47, Елка Василева
12
Григор Димитров запазва мястото си в топ 10 в света
Снимка: архив, БГНЕС

Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров запази десетото си място в публикуваната днес световна ранглиста. Той влезе в топ 10 на АТР на 1 април и оттогава не е напускал челната десетка.

Тази седмица 33-годишният Димитров ще се готви за Откритото първенство на Франция в Париж, чиято основна схема започва в неделя, 26 май.

В класацията от началото на годината, която определя осемте участници за финалите на АТР в Торино, Григор е девети с актив от 1675 точки. Там води Яник Синер с 4500.

Адриан Андреев е номер 236 в класацията. Софиянецът ще бъде единственият ни представител в квалификациите за „Ролан Гарос“ при мъжете и жените, посочва БНР.

Андреев започва участие в пресявките днес с двубой срещу 167-ия Денис Евсеев от Казахстан.

Димитър Кузманов се изкачи с 11 места и вече е на 249-ата позиция. Пьотр Нестеров прелетя 39 места, за да дебютира в топ 500 на ранглистата като 489-и.

В челото няма промени – води Новак Джокович, втори е Яник Синер, а трети – Карлос Алкарас.

При жените Виктория Томова отстъпи пет позиции и е 84-а. Тази седмица първата ни ракета ще играе на WTA 250 турнира на клей в Рабат, Мароко. В първия кръг утре 29-годишната софиянка среща преминалата през квалификациите туркиня Бефру Дженгиз, която е номер 347.

Гергана Топалова прогресира с 30 места до рекордното за нея 222-о. Пловдивчанката почти сигурно ще намери място в квалификациите на следващия турнир от Големия шлем – Уимбълдън.

Сред първите 500 от българките са още Изабелла Шиникова (№258) и Лиа Каратанчева (№490).

На върха продължава да бъде шампионката от Рим Ита Швьонтек, следвана от Арина Сабаленка и Коко Гоф.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от Тенис
Гришо продължава в "Мастърс" без загубен сет
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За ФришУ идва сезона на дините. От тук нататък само надолу. Това му беше. Догодина по това време ще е извън топ-50 ако изобщо играе тенис още.Надал приключи. Джоката приключи ( и двамата още не го знаят ама скоро ще разберат) ФришУ и той приключва до края на годината.О те така с тенисО.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Аз (7) Успокой се че ще получиш инфаркт. За Тео сведение не ми дреме на курац за някакъ <Прескочи плет-забоди глАвА> от Асково дето тича като изпуснат от кУчина след една топка. Толкова е безмислено колкото и да играеш на ластик в градинката пред блока.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ФришУ до края на годината ще приключи с тениса.Измъчи се това момче а така и нищо не постигна. Само дето му окапа косата а и някои други работи..Нека почива в мир.
7
2
 
5
 
! Отговори
Аз преди 1 седмица
До всички (без 1-към него само забележка-пише се тенИсист, от тенИс, а не тенЕсист. А вие другите, които не сте одялали и една клечка за зъби в живота си и нямате представа какво е труд и физическо натоварване-преди да пишете обидни коментари за най-добрия българин в този спорт, първо прочетете (ако можете) информация, тогава пишете НЕглупости. Жалки и смешни сте в опита си да влезете под светлината на прожекторите като драскате в това никакво сайтче! Палячовци! Ха сега пишете тъпотии на воля!
6
4
 
6
 
! Отговори
Хейт машина преди 1 седмица
През 2-3 дена само с Гришата и некви инфлуенсъри ни занимават, няма смисъл да се чете нищо по тия сайтове. Освен тва е позьорче и демонстрира милионерски лайфстайл, за да "флексва". *** за тоя гримиран пудел, на почти никой от Бг не му пука за Гришо Кифлата
5
3
 
5
 
! Отговори
Междугалактион преди 1 седмица
Ама в целия свят ли или само във Вселената ?
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоз не е б.улгар живурка у Монако :)))
3
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоз не е *** живурка у Монако :)))
2
4
 
4
 
! Отговори
Британски учЕн преди 1 седмица
Буда е казал - ако не натегнеш добре струните на един музикален инструмент - той няма да свири, ако ги натегнеш прекомерно - ще се скъсат. Григор знае колко да натегне струните, при тенесистите основните приходи са от реклама, не от наградни фондове, рекламодателите искат единствено да се класира за участие в турнири за да се четатат марките им, а Григор го умее това.
1
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво Гришо ! Желая ти успехи !