Бизнесът към българи в Берлин: Върнете се да работите у дома!

За поредна година се проведе изложение "Български кариерен форум"
Обновена: 22 апр 2018 12:36 | 21 апр 2018 22:27,
701
Бизнесът към българи в Берлин: Върнете се да работите у дома!
Снимка: Български кариерен форум

Водещи представители на българския бизнес представиха възможностите за кариера и реализация в родината на български студенти и млади българи в Берлин.

За четвърта поредна година в Германия се проведе кариерно изложение "Български кариерен форум". 

В основата на организацията стоят някогашни български студенти в чужбина, които днес успешно се реализират в България. Значителна подкрепа оказват настоящи български студенти на Запад, които изцяло доброволчески се посвещават в професионалната реализация на проекта.

"На форума ме доведе идеята да се запозная с различни възможности за продължаване на кариера в България и да комбинирам уикенда с приятна разходка в Берлин", разказа Даниел Йорданов, първият посетител на форума, съобщиха организаторите му. 

На Даниел му направило впечатление, че компаниите са доста отворени и проучващи внимателно индивидуалния профил.

"Тук ми липсват както семейството и приятелите, така и като цяло баланса, който може да се постигне между кариерно и лично развитие", каза още Даниел, който пътува от Нюрнберг до изложението.

Стартът му бе даден от Елена Карагяурова и Явор Гочев от координационния екип на организацията.

"Три години поред организирахме Форума във Франкфурт, където станахме изключително разпознаваеми. Сега предизвикателството пред нас е Берлин с надеждата и тук да станем част от живота на българската диаспора", разказа Кристиян Бегажев, координатор на корпоративния екип в "Български кариерен форум".

В хода на кариерния ден, освен персонални консултации във фирмите изложители, посетителите имаха възможност да вземат участие в информационни презентации и практически работилници от страна на компаниите. В допълнение, съвети и насоки по изготвянето на професионална автобиография и резюме гостите на изложенията получават лично от Марионела Божкова, висококвалифициран консултант в сферата на човешките ресурси. 

Днешното изложение бе белязано от абсолютен рекорд на заявилите участие фирми. 32 опериращи в България компании от индустриите на компютърните технологии, инженерните специалности, банковия и финансов сектор, потребителските услуги и човешките ресурси разговаряха с младите, желаещи отново да изберат България за своята реализация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


701
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
638
14
 
18
 
! Отговори
абе преди 6 години
Едно проучване на немското правителство нали показа, че 80% от българите в Германия са с турски или ромски език като майчин. Май е по-добре да не се връщат тия хемигранти :D
637
35
 
11
 
! Отговори
До Jon преди 6 години
Знаеш ли кога ще си напусна дома, близките и приятелите и да мизерствам в чужбина? Никога.Който има образование и не го мързи и тук може успешно да се реализира.
636
5
 
46
 
! Отговори
Jon преди 6 години
Българския бизнес да се готви да вдига заплатите и то с много 5-10 пъти сегашните защото никой няма да се върне пък и тези които са все още в България се готвят в най скоро време да я напуснат.
635
2
 
60
 
! Отговори
Лудвигсхафен преди 6 години
Българските студенти в Германия към "бизнеса" в България: "Ще се върнем в България, когато вие влезете в затворите на България."
634
1
 
21
 
! Отговори
???? преди 6 години
Само по "новинарски" сайтове като "днеска бг" има такива "новини". Само озлобяват хората. По нормалните новинарски сайтове, новините са дълги няколко реда. Тук още в заглавието се търси манипулация. Преписват новините и ги ... понашарват, да има хъс за коментари :). И аз се хващам :) Трябва да спра да ги посещавам. И за вашата нервна система ще е по-добре да спрете.
633
4
 
13
 
! Отговори
Не народ, а мърша преди 6 години
Не съм го казал аз , а един друг - голям БългаринСтадото все си търси уФчар и не може да има държава. Един ден може и да станем нация , ако до тогава не сме станали я турска я Рушка провинция...
632
1
 
17
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Прод. на 639. Насъскай едни срещу други, насъскай тези, които по една или друга причина не са учили срещу инженерите, насъскай живеещите тук срещу емигрантите, обиждай от време на време, за да те мислят за по-убедителен, и народът гледа и чете сеира, а не се усеща, че и за емигрантите, и за ниското образование на някои от пишещите , и за всички безобразия в страната други са виновни, сакън, да не се усети народът и да им търси положение за скотското си състояние и безперспективност.Лека вечер.
631
1
 
17
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Наистина последно, защото српорът много загуби смисъл.Помните ли първата оставка на Бойко? Тогава, в града ни, протетиращите бяха заградени от полицията като овце в кошара, и подтиквани да хвърлят яйца по сградата на ЧЕЗ, те били виновни. Когато един път на всеослушание им казах, че не ЧЕЗ са виновни, а властта, която безучастно им е позволила това, леко ме обкръжиха няколко цивилни и ме помолиха да се отделя от протестиращите, и пак ги поведоха към ЧЕЗ, така и тука.Разделяй и владей.
630
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този *** с предателите - още веднъж ни убеждава, каква човекоутайка е останала в България - тъnyнгера - тръгнал да раздава правосъдие....и да се върнем - защото тъnyнгера иска такаХахаха
629
2
 
7
 
! Отговори
Too many trolls here преди 6 години
До ония от Северозапада.Приятелски съвет щом все още си на прокълнатата територия.Престани да се вързваш и отговаряш на бисерите на анонимника с предателите.Той е кука или доносник най-вероятно и се мъчи да изчопли повече информация...
628
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо само за коли говорите, има достатъчно марки по света, измислете нещо друго, нали сте големи инжинери в България..
627
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 632А Киа, Самсунг, Беко, Горенйе, Тойота, Електролукс, ПайПал, Скайп и Майнкрафт (вече продадени, но това е друга тема), Спотифай, Соундклоуд, Лавазза и още мнооого други марки, които нямат нищо общо с америка... На кривата ракета космоса му е виновен...За нищо не ставате като инжинери и програмисти, това е...
626
5
 
5
 
! Отговори
Помня преди 6 години
До Анонимен 626 Алооо, човека описва случай от соца. Ква Германия те гони.СССР не даде да прозвеждаме коли и спряха Рено 8-10.Защо ли? Ами да не видим какво е истинска кола и да им купуваме ***.Абе мани.Шантави времена бяха.
625
1
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До АнонименА ти от къде си сигурен, че Ганчев не е правил това, което пишеш? Само с автомобили ли се е занимавал, или с всичко, от което има далавера? И не ми говори за производстно от Литекс, правилната дума е монтаж на готово изделие от внесени тук китайски части, с цел пак да се заобиколят вносни мита за ЕС. Но, сам си противоречиш. Тогава, оная успешната фирма, със 800 ИТ инженера, в София, защо ли не са я спряли германците, като ги конкурира...
624
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Произвеждаме но нямаме собствена марка , защото нямаме печатницата за пари на САЩ.. Всички глобални марки са западни.. Погледнете какво стана с Нокиа изкупиха я с напечатени пари и я затриха ..
623
0
 
5
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Един от Северозапада 622 За открития и спортни постижения у нас не се плаща. И така си е от Татово време. Потупвате по рамото , ободряващ шамар зад врата и айде бегай.Някога Рубик в Унгария стана милионер от кубчето. Ако беше у нас вече знаете какво.
622
1
 
11
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен626 Майданите, както и свалянето на правителства, не го правят германците, а едни други, малко по-далече на запад. А това, за позволението.На румънците кой им позвори да произвеждат автомобири, трактори, камиони, локомотиви? На Сърбите кой им позволи ? Конкуренция се нарича, и свободен пазар.За всеки влак, даже и за товарния, си има пътници, а за стоката-ниша на пазара.И кое ще дърпа страната напред технологично? Мутренското сенчесто селско стопанство, или индустрията ?
621
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един от Северозапада Бегай предателю , не виждаш ли , че си с празен мозък с бръмбари.. Автомобили в България немски банки ли ще ти отпуснат кредит за производство , ту луд ли си бе , или се правиш на луд да станеш император.. Когато Гриша направи Литекс Моторс веднага намериха начин да го обвинят в кражба на ДДС и да смачкат по поръчка от Германия..
620
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 626А защо трябва непременно да произвеждал коли бе инжинерчето, нали сте много умни и с високи заплати. Измислете нещо иновативно, което го няма на пазара или въобще да нещо което да е пробив. Прославете България пред света, хайде??
619
2
 
8
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен623 В немските сайтове няма какво да правя, роден съм , учил живял и живея в България, която силно обичам като Родина, но все повече мразя като държава....