Путин: Смисълът на живота ми е да дам всичко от себе си за Русия!

Руският президент официално встъпи в длъжност за четвърти път
Обновена: 7 май 2018 19:51 | 7 май 2018 14:45,
296

Снимка: Reuters

Владимир Путин встъпи днес официално в длъжност като президент на Русия, съобщиха световните агенции, предаде БТА.
Още по темата
Той постави ръката си върху конституцията на церемония в Андреевската зала на Големия кремълски дворец и се закле да служи на руския народ, да опазва правата и свободите му и да защитава руския суверенитет.

"Смятам за мой дълг и за смисъл на моя живот да дам всичко от себе си за Русия, за нейното настояще и нейното бъдеще", заяви той след полагането на клетвата.

Преизбран през март със 76,7 процента от подадените на президентските избори гласове - най-високият резултат от идването му на власт - Путин ръководи страната от 2000 г. като държавен глава или правителствен ръководител.

"Напълно съзнавам каква огромна отговорност нося към всички вас, към Русия", каза Путин на церемонията по встъпването в длъжност. Той се изрази в подкрепа на надеждното обезпечаване на сигурността на Русия, за равноправно и взаимноизгодно сътрудничество с всички държави. 

Путин представи "Русия за хората" - страна, която дава възможности за реализация на всеки човек - като ключов ориентир на своята политика. По думите му Русия трябва да бъде съвременна, динамична и смело да посреща предизвикателствата, които ѝ отправя времето. Да даде повече поле за изява "на предприемачи, учени, хора на изкуството и всички, които се стремят към обновление".

Държавният глава изрази увереност, че Русия ще пробие в редица сфери, благодарение на своето "свободно общество", което възприема всичко ново и е отворено към напредък, което отхвърля несправедливостта, застоя, бюрократичната безжизненост и всичко, което пречи на хората да разкрият пълния си потенциал за реализация.

Встъпването му в длъжност бе известено с 30 оръдейни салюта. След като положи клетвата си, Путин, който е и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Русия, отиде на Съборния площад. Там той прие рапорт на командира на Президентския полк, който премина след това пред президента. Церемонията след това продължи с преминаването на почетния кавалерийски ескорт - 21 конника в униформи от времето на Отечествената война през 1812 г. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
7
 
! Отговори
Makedon преди 6 години
VIVAT....Imperum... Ziv i zdrav da e ...
39
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Източна Европа, Прибалтика и Средна Азия вече не са руски, свикнахте май? Следващият път ще сдадете още повече, но ще ви върнат примерно Ростов на Дон, че да си имате някаква гордост там.
38
2
 
9
 
! Отговори
арменец преди 6 години
Пише се Арменци, а не Ерменци
37
6
 
8
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Мерси за минусите. Но само да напомня за траките или ако щете и за древните египтяни. Или си мислете че генерал Сиси и Хосни Мубарак имат нещо общо с Хеопс и Рамзес. Ае моля ви се. За съжаление Европа я чака ужасяваща организирана престъпност и то от емигрантите именно. За капак и тероризъм , което ще доведе по всяка вероятност и до граждански войни.
36
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За жалост стигнах до един извод. В бъдещия свят народи под 100 млн няма да оцелеят. За Европа не важи....Ей на, ерменци не останаха...
35
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе за всеки случай Путин си има едни милиарди там. Бая милиарди са, за да се предпази от изкушения, нали :)
34
8
 
21
 
! Отговори
сара преди 6 години
Честито на Путин! Достоен президент ! Нищо материално не може да сломи силата на ду.ха !
33
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За този автомобилен проект се говори отдавна. Днес видяхме за пръв път "Кортеж".Ще има и серийно производство. Колите ще бъдат поне с 20% по-евтини от Ролс Ройс и Бентли
32
6
 
6
 
! Отговори
Хайде посмали манго преди 6 години
До ТHE ПатриотАми Иван -Грозни,Суворов и котузов къде ги слагаш? Нагаждач!
31
10
 
5
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
За жалост стигнах до един извод. В бъдещия свят народи под 100 млн няма да оцелеят. За Европа не важи. И на децата е ясно че дори Германия и Англия ще бъдат претопени. Интересно това дирижирано ли е или е съвсем естеествен процес. Блазе им на индийците и чайниците. Имало ги е преди хиляди години и още толкова поне ще ги има. Руснаците и те са под заплаха от затриване.
30
10
 
5
 
! Отговори
..А КОЛКО ЩЕ ВЗЕМЕШ? преди 6 години
До ПутинСибир ли искаш да вземеш или света?
29
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже, колко си приличат наш Бочко и Путин. Путин дава всичко от себе си, а наш Бочко граби всичко за себе си.
28
8
 
11
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Както в планината Ръшфор са изсечени барелефите на президентите Вашингтон,Джеферсън, Линкълн и Рузвелт, така и в Урал трябва да се изсече барелеф на Путин - четири пъти, за четирите мандата.
27
7
 
3
 
! Отговори
ТУРЧИНЬ преди 6 години
До Мазепа: щом казваш хехехе
26
14
 
10
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
До ТУРЧИНЬРобите винаги случват на лидери
25
2
 
12
 
! Отговори
мазепа преди 6 години
До ТУРЧИНЬИ севернокорейците случват на лидери
24
10
 
30
 
! Отговори
мачу пикчу преди 6 години
Жалко, че няма такъв БЪЛГАРИН от политиците...ни.....
23
12
 
12
 
! Отговори
ТУРЧИНЬ преди 6 години
Руснаците и турците си приличаме по това че често случваме на лидери! Нещо което не мога да кажа за България. Фердинанд ли , дето докара катастрофа или галеника на папите хахаха. Анадънму?
22
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на ВВП.
21
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя вярва ли си или е *** ?