12 юни, Сингапур... Ще се състои ли срещата Тръмп - Ким Чен Ун?

Двамата лидери потвърдиха желанието си за преговори
Обновена: 27 май 2018 07:34 | 27 май 2018 07:30, Анисия Иванова
34
12 юни, Сингапур... Ще се състои ли срещата Тръмп - Ким Чен Ун?

САЩ продължават да се стремят към провеждане на първата в историята американско-севернокорейска среща на 12 юни в Сингапур и подготовката за нея върви добре. Това заяви президентът Доналд Тръмп, след като прие в Белия дом освободения от Венецуела американец Джошуа Холт, предаде ТАСС. 

"Много добре се справяме по отношение на срещата на върха със Северна Корея", каза Тръмп, цитиран от Ройтерс. "Върви много хубаво. Така че гледаме към 12 юни в Сингапур. Това не се е променило. Ще видим какво ще стане", добави той.

Срещата първоначално бе планирано да се проведе на 12 юни в Сингапур, но на 24 май президентът на САЩ изпрати на севернокорейския лидер послание, че тя не може да се състои заради враждебни изявления на Пхенян.

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун също потвърди намерението си да води на 12 юни в Сингапур преговори с президента на САЩ Доналд Тръмп. Това заяви снощи на пресконференция в Сеул президентът на Южна Корея Мун Дже-ин след вчерашната си среща с Ким в граничното селище Панминчжон, предаде ТАСС.

"Ким Чен-ун потвърди ангажимента си за денуклеаризация на Корейския полуостров", каза южнокорейският президент. По думите на Мун, лидерът на Северна Корея е изразил безпокойство заради продължаващото напрежение в отношенията с Вашингтон.

"Той е обезпокоен от позициите на САЩ и за това дали те могат да предоставят на Северна Корея твърди гаранции за сигурност", каза президентът, цитиран от БТА.

За решаване на този въпрос са необходими преки двустранни контакти, каза Мун обеща да окаже активна подкрепа в тази насока.

"Надявам се след успешни преговори между лидерите на САЩ и КНДР да се състои тристранна среща на върха с участието на Република Корея, на която да бъде подписан документ за официално приключване на Корейската война", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
4
 
! Отговори
до 10 василевия преди 5 години
ЕВРЕИТЕ ОСЪЩЕСТВЯВАТ ПЛАН В ПРАВОСЛАВНИТЕ СТРАНИ ЗАТОВА ИСПУСНАХА ЖЪЛТИТЕ ....ИМА ДАННИ ЧЕ КИТАЙ Е ОБЯВИЛ ВОЙНА НА МАСОНИ ИЛЮМИНАТИ ЗАТОВА СЕ УСПОКОЙ МАЛКО ЗА ВСЯКО НЕЩО ЩЕ МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО КЪДЕ ВИКАШЕ МАДРИТСКИЯ КРАДЕЦ...КИТАЙ ВЕЧЕ Е ПО ГОЛЯМА ИКОНОМИКА ОТ ЕВРЕЙСКИ САЩ УСПОКОЙ СЕ МАЛКО *** ТИ ДЕЙСТВАШ САМО В СЕДЕСАРСКИ САЙТЧЕТА....ГОСПОДАРИТЕ ТИ ОГРАБИХА БЪЛГАРИТЕ ТОВА НЕ БЕШЕ ДОСТАТЪЧНО САГА ИМАТ ПЛАН ЗА АСИМИЛАЦИЯ НА БЪЛГАРИТЕ С ВАША ПОМОЩ ДЪРЖАВНИ ИЗМЕНИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ НА РОД И РОДИНА.
9
1
 
2
 
! Отговори
Василев преди 5 години
До ЖЪЛТАТА РАСАЕвреите от жълтата раса ли са???Селяни прости, къде сте тръгнали в свят , където финансовия капитал управлява икономически,политически,културни,образователни,демографски и всякакви други процеси!Пак ми се обостри шизофреидното разстройство, само не мога да разбера, защо след като най-голямата евроатлантическа ценност е живота на човек, как така е конструирана нашата здравна система , така че да не работи за интересите на хората и здравеопазването да си е жив геноцид!Кили!ЦРУ!
8
4
 
4
 
! Отговори
ЖЪЛТАТА РАСА преди 5 години
БАБА ВАНГА КАЗА ИМА ГО ДОКОМЕНТИРАНО "ЖЪЛТАТА РАСА ЩЕ ВЛАДЕЕ СВЕТА"ОТ САЩ И РОССИЯ НИЩО СКОРО НЯМА ДА ЗАВИСИ....ЯПОНИЯ КОРЕЯ КИТАЙ ОБЕДЕНИНИ ИКОНОМИКИТЕ ИМ РАЗСИПВАТ ВСЯКА ДРУГА ....НО СТЕ ПРЕКАЛЕНО ЗОМБИРАНИ ЗА ДА ВИЖДАТЕ И ДА МИСЛИТЕ 29Г.ПОД ОЧУПАЦИЯ НЕ ВИ СЕ ОТРАЗЯВА ДОБРЕ...ЯПОНИЯ СЪЗДАВА ВСИЧКИ НОВИ ТЕХНОЛОГИИ ВСЕ ОЩЕ МАСОНИТЕ Я ДЪРЖЪТ СЪС ЗАПЛАХИ НО СКОРО НЯМА ДА БЪДЕ ТАКА И ЩЕ ИМА БУМ НА ТЕХНОЛОГИИТЕ ПОДАРЕНИ ОТ ЯПОНЦИТЕ НА СВЕТА....
7
3
 
2
 
! Отговори
Име преди 5 години
замислете се какво знаци цинга пур? хахаха
6
1
 
5
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Гаранциите ще бъдат твърди, така както ги дадоха за Украйна и после твърдо я разпарчетосаха, с активното участие на Русия и САЩ!!!Агент Лиъм Фланари!ЦРУ!!!
5
0
 
4
 
! Отговори
Име преди 5 години
и да не се срещнат това нqма значение за света. ако се срещнат ще гледам ръкостискането на тръмп. :-)) интересно е. евреите пак ще загубqт опорни точки...
4
1
 
4
 
! Отговори
хахахахахаааа... преди 5 години
Това зависи от настроението на Тръмп.......
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2смени "САЩ" с "РусияЯ" и коментара ти ще има смисъл.
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не разбирам свинчо кво се натиска за среща с тоя шизофреник. Така или иначе от САЩ вече нищо не зависи и самите те изпадат в изолация.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
могат да си сменят решението още няколко пъти, при тях всичко е непредсказуемо...