Безхаберие, неглижиране? Пак трагедия, пак с бебе, пак в Сливен

Близките на починалото бебе смятат, че примината е лекарска грешка
Обновена: 12 дек 2018 15:39 | 12 дек 2018 12:15,
54

Пред нова проверка е изправена сливенската болница МБАЛ "Иван Селимински", след като вчера новородено почина при раждането.

Близките се съмняват, че причина за трагедията е лекарска грешка. От ръководството на болницата поясняват, че става въпрос за... мъртвородено дете.

Отново обаче е замесено името на началник родилното отделение д-р Таня Пашева, която през август води раждането на починалата 33-годишна Ренета.

В болницата предстои аутопсия за изясняване причините за смъртта на бебето, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Стилияна Георгиева.

Още по темата

"Съпругата ми е получила силни болки вечерта. Помолила е екипът от медици да извади бебето, принудително и със секцио. Те ѝ отказали и настояли да изчака, за да роди нормално. Пълно безхаберие от страна на служителите – натискали са с лакти родилката. Живеем в 21 век. Това е недопустимо", заяви бащата на мъртвороденото бебе Пламен Желязков. 

"Доктор Пашева ме информира, че по време на раждането са настъпили усложнения. Медиците са действали максимално бързо, но въпреки това се родил мъртъв плод. Смъртта на Ренета Томова не е предизвикана от лекарска грешка. Тя почина поради друго заболяване след раждането. Тепърва ще се проведе разследване в болницата за смъртта на новороденото. Доктор Пашева изпадна в депресия, ще излезе в болничен", отбеляза директорът на МБАЛ Сливен д-р Васислав Петров.

Близките смятат да подадат сигнал към прокуратурата. Те настояват за аутопсия на бебето от специалисти от друг град.

Бащата на почернената родилка твърди, че смъртта на бебето е причинена от лекарска грешка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безхаберието не е само в болниците.На всички нива е така.Българинът не е качествен човек.Да не говорим,че в България остана само утайката.Идващите от чужбина го виждаме и действителността е все по гротескна.Живеещите в България са,като прокълнати.
19
4
 
8
 
! Отговори
до Анархист преди 5 години
Ти тази дума само си я чувал ***!Никакъв анархист не си - чист комунист!Светилата на медицината на запад - не са станали такива - защото са живели в комуна!Как се не свършихте тошовите огризки с тромавите опити - да излъжете някого ?!!! Затова сигурно щерката на тошо се лекуваше в Париж ... затова и всичките ти "другари" и тогава и сега - предпочитат да се лекуват в Швейцария , Германия и Щатите!Анархист ... никакъв анархист не си!Чист ***
18
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАМЕРИ ДА СЕ СЛОЖАТ ВЪВ ВСЯКА БОЛНИЦА , ВЪВ ВСЯКО ОТДЕЛЕНИЕ И ОПЕРАЦИОННТА! СТИГА С ТОЯ ЛЕКАРСКИ ГЕНОЦИД !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
17
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам защо е толкова трудно да махнат тая м ъ р л а от болницата. Хора умират през няколко месеца в това отделение, а директорът на болницата говори като неин адвокат. Коя е тази д-р Пашева и по какви причини не е отстранена?
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РЕАЛИСТНе оспорвам казаното от Вас, но..на въпроса Ви...да, може и болницата да е под лупа...и пак да станат лекарски грешки.Ако самите лекари са некадърни, ако ще и проверка на проверката...контрола на контрола да има..те пак ще си грешат.
15
6
 
11
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
логично и закономерно. такъв е матряла, включително и лекарите. Без да ги оправдавам, при положение че в Германия вземат 4000 -5000 евра, представете си какво им е нивото на нашите, щом продължават да стоят тука за 800- 1500 лева. Шефовете на отделения може и повече да взмет, не знам. Професионализъм в БГ реално няма. Във всички сфери остават некадърниците и дъртите, дето не им се бяга, евентуално такива с болни родители да гледат и прочие.Замислете се на ден, колко пъти се сблъсквате с такива
14
5
 
13
 
! Отговори
Анархист преди 5 години
Причината не е лекарска грешка. Причината е пътят, по който накараха България да върви. Капитализмът води до ускорен растеж, който обаче е фиктивен. Той не води до качествени изменения. Затова днес голяма част от населението отчита по-лошо качеството на живота, въпреки че ежедневно го заливат с розови статистики под формата на растящи числа. Кого го бърка, че днес взима няколко цифри повече, при положение, че няма достъп до здравеопазване, а в магазина купува "сирене" от растителни мазнини
13
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяко раждане си е рискова операция.
12
9
 
10
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 5 години
НА ПОСЛЕДЪК МАЙ НЯМА ПОКОЙНИК КОЙТО ДА НЕ Е ПОЧИНАЛ ОТ ЛЕКАРСКА ГРЕШКА В ТАЗИ ДЪРЖАВА.НЕ БИВА ДАСЕ НАГНЕТЯВА ТАКАВА ПРОСТОТИЯ И НАПРЕЖЕНИЕ ОТ НЕГРАМОТНИ ЖУРНАЛИСТИ.ЛЕКАРИТЕ НЕ СА ГОСПОД,КОЛКОТО И ГОЛЕМИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ ДА СА.МОЖЕ ЛИ НОРМАЛНО МИСЛЕЩ ДА СИ ПОМИСЛИ,ЧЕ СЛЕД КАТО ЛЕКАРКАТА И БОЛНИЦАТА СА ПОД ЛУПА ОТ ЛЯТТО,НЯКОЙ НЯМА ДА СИ СВЪРШИ ПЕРФЕКТНО РАБОТАТА...БЪДЕТЕ РЕАЛИСТИ!
11
2
 
13
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
До Анонименабе червен мамулми нали сегашните капиталисти са довчерашните комунисти дерибеи.Обърнаха палачинката щото с убийства и кражби над цял народ натрупаха несметни милиарди.И искат сега да си ги папкат.А червените им перачи са диви и крадливи като комунистите.Всички по върховете са били ***.Бат Бойко и банда .За БСП-гарантирани милионери.банда червени.Просто си връткат кокала на смени.А ти си *** както те нарича червения ви професор.Стига комунистическа пропаганда.Гнус.
10
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората понякога умират, не знам дали на някого е известен този факт! И да раждането не се получава на всеки и винаги крие риск. Не се размоножавайте и ще ви е спокойно.............
9
2
 
3
 
! Отговори
До Митев преди 5 години
яж продукти на метаболизма, скот такъв
8
3
 
3
 
! Отговори
Митев преди 5 години
До *** Че ли си тази Хипократова клетва? Май наистина си.........***.
7
27
 
13
 
! Отговори
Митев преди 5 години
Като сме убийци бягайте при баячки и врачки. Лекувайте се по съветите на Мермерски и други шарлатани.
6
9
 
15
 
! Отговори
ПолуИдиот преди 5 години
Ами май единственото решение е саморазправа. При неработеща съдебна система....А здравна май изобщо нямаме, имаме разни търгаши по болниците... Не ми напомняйте за Хипократовата клетва, че ... Лекари които я спазват са единици, а и те са притиснати от системата...
5
14
 
14
 
! Отговори
Митко преди 5 години
Хайде, който няма диплома по медицина, да не коментира много. Всички големи разбирачи се извъдихте. Няма яснота какво е станало. Това е едната страна на историята.
4
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Убийци със имунитет
3
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНомер две,това си е див и варварски капиталистически геноцид,за който ни учеха някога в училище,че империализмът е световно зло,а капиталистите,в ламтежа си за пари, съсипват човешки съдби,но ние се подсмивахме, и не вярвахме, помамени от лъскавите играчки в Корекома..Сега май се оказва, че всичко, на което са ни учили е вярно, а!?
2
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистическият геноцид продължава с пълна сила
1
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гарван -гарвану око не вади!Белите престилки безнаказано убиват хора.