Калина скрила SMS от Васил, той я удушил... А после – написал на баща си

В последните дни имало напрежение между тях
Обновена: 17 яну 2019 18:21 | 17 яну 2019 16:15,
303
Калина скрила SMS от Васил, той я удушил... А после – написал на баща си
Снимка: Булфото

Ревност и скрит SMS са причината за убийството в столичния кв. "Банишора", съобщи прокуратурата на брифинг.

За убийството на 25-годишната Калина е задържан 23-годишния Васил, с който тя живеела на семейни начала.

По първоначални данни причината за смъртта на момичето е задушаване. Няма информация за упражнено насилие спрямо жертвата преди това.

От събраните до момента доказателства е установено, че убийството е извършено на 15 януари вечерта. Има достатъчно данни, че 23-годишният мъж е извършител на убийството, посочи градският прокурор на София Емилия Русинова. Повдигнато му е обвинение и прокуратурата ще иска постоянен арест.

Още по темата

Обвиняемият и жертвата са се познавали от около три месеца и почти веднага са заживели заедно. От свидетелски показания става ясно, че през последните дни е имало скандали между тях. Най-вероятно младата жена е искала да прекратят отношенията си.

Повод за скандала им станал получен от жертвата SMS, който тя отказала да покаже на убиеца си, уточни шефът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.

Мъжът се е свързал с баща си и негови приятели по телефона чрез есемеси, от които е станало ясно, че жертвата е убита и е в апартамента, а той иска да се самоубие. Написал е, че си е прерязал вените.

Жертвата е намерена на дивана в хола. Открити са празни бутилки от алкохол. Обвиняемият е бил в съседната стая на леглото.

"При влизането на служителите в апартамента, вратата била заключена, наложило се да бъде срязана, жертвата е намерена гола в хола, дрехите й са били разхвърляни, намерени са празни бутилки алкохол и безалкохолни. Извършителят е намерен в съседната стая гол до кръста, лежащ в леглото", уточни градският прокурор на София.

Има данни, че той е опитал да се самоубие и през 2015 г. Предполага се, че отново повод за това е била раздяла между него и предишна приятелка. Тогава се е срещал с психолози, като това се е случило извън България и затова по делото няма медицински документи, които да установят състоянието му.

Тогава не са му били предписани лекарства. По данни на прокуратурата през последните дни той е приемал болкоуспокояващи. Пил е и алкохол и твърди, че не си спомня как е убил момичето. Предполага се, че решението му е взето спонтанно.

След престъплението е направил два опита да се простреля с въздушен пистолет, не е успял и нараняванията му са повърхностни. Още вчера е откаран във Второ районно управление.

По делото са назначени експертизи, предстои да се установи дали е употребил наркотични вещества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
18
 
7
 
! Отговори
Левски преди 5 години
Васил.....приликите са случайни
23
5
 
49
 
! Отговори
Коча преди 5 години
Гледах ги във Фейса. Жертвата 25 годишна модел на Визаж.... Убиецът - наркоманче!
22
5
 
47
 
! Отговори
бг преди 5 години
За жалост има много жени, които си умират да ги ревнуват....някои буквално.
21
9
 
14
 
! Отговори
Срама нямате ей преди 5 години
Кога ще се интегрирате
20
45
 
29
 
! Отговори
Кирчо преди 5 години
Тази на 25 и преди 3 месеца се е хванала този негодник! Смятай до 25 колко секс партньори е имала, ами тя така си е свикнала! Лошото е, че повечето мъже когато обичат една жена изпитват силна ревност, ако усетят, че жената изневерява, така е и с мен , аз не бих й посегнал на живота, но сигурно ще изяде боя и чао!
19
40
 
9
 
! Отговори
Каракачанист преди 5 години
Възмутен съм от наглата ромска престъпност. 100% има намесен ром и тука. Есемесът е от него. Докога ще ги търпим?
18
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно двойката всъщност е била тройка...
17
65
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има жени дето не стават за семеен живот. Не могат да бъдат верни и да бъдат само с един човек. Защо тогава създават семейства? Браво на момчето! Смрът за куврите.
16
19
 
23
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Обикновен ден на обикновена семейна софийска двойка
15
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука защо няма пресконференция и каракачанеещи се политици? Маловажно ли е престъплението?
14
11
 
44
 
! Отговори
много се пие в Бг преди 5 години
На българина тук, по силен алкохол от Бира, не трябва да се дава.Иначе, *** бие жена си, скача де се трeпе с други, или сяда зад волана и става белата голЕма.
13
32
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се е самоубил защото религията не му позволява иначе е имал желание. В християнството самоубийството е непростим грях, докато това да убиеш друг се прощава
12
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 7Да. Турци.
11
28
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къщата законна ли е? Да не би това да е причината както във Войводиново?
10
19
 
46
 
! Отговори
И.. преди 5 години
Не мога да ги разбера тези жени, щом си е намерила друг, да се разделя със сегашния и да си живее живота с новия. Какво има да се крие....
9
7
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наркотиците не прощават! Истината е, че тези убийства се увеличават толкова много не заради друго, а именно защото голяма част от младите масово друсат и пият хапчета с неизвестен състав! И за това нито конвенции, нито закони ще помогнат! Трябва война с наркотиците!
8
9
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
майкооо, да те отреппят за един Смс.....накъде отива тоя свят.....ами ако СМС-а е по погрешка, *** обяснявай после......
7
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направете му психо тест като на северин и го пускайте човека! Не виждате ли, че се е опитал да се самоубие с въздушен пистолет хаха Така, че време е да го пуснете да се ходи на село при татко си,....айде!
6
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Етносът разбра ли се какъв е?
5
5
 
25
 
! Отговори
лекарски съвет преди 5 години
Пийте си лекарствата редовно!