Заподозряха Русия, че финансира Грета Тунберг

Евродепутат подозира Москва, че организира екопротестите
15 окт 2019 11:15, Елка Василева
163
Заподозряха Русия, че финансира Грета Тунберг
Грета Тунберг. Снимка: архив, Reuters

Германският евродепутат Йорг Мойтен призова Европейската комисия да се заеме с въпроса за финансиране на екоактивистите в Европа. Неговите подозрения са, че Русия може би е замесена в организирането на климатичните движения, съобщи RT.

Мойтен подчерта, че влиянието на тези протести върху политиката се отразява негативно на развитието на икономиката в цяла Европа. Затова евродепутатът иска да се изясни дали те са част от руската хибридна заплаха.

„Тези кампании /например „Петъци за бъдещето“, акциите на „Грийнпийс“, цивилните спасителни съдове в Средиземно море/ са професионално организирани и имат сериозна финансова подкрепа... Може ли Еврокомисията да изключи вероятността тези кампании да се финансират и контролират от Русия“, цитира руското издание думите на евродепутат.

Още по темата

На 1 октомври стана известно, че 24-годишният депутат в руската Държавна дума от Либерално-демократическата партия Василий Власов е изпратил в посолството на Швеция в Москва писмо до 16-годишната екоактивистка Грета Тунбург с покана да говори пред долната камара на руския парламент. Политикът е изразил възхищението си от силата на волята и енергията на Тунберг и е подчертал, че екологичните проблеми вълнуват и руските младежи. По-късно обаче от Държавната дума обявиха, че един депутат не може да вземе подобни решения, а те трябва да бъдат обсъдени на съвет на Държавната дума.

На 23 септември Тунберг произнесе емоционалната реч на срещата на върха на ООН, посветена на борбата с промените в климата. Тя обвини държавните лидери в бездействие и че детството й е откраднато. По думите й цели екосистеми измират, а при подобно отношение към сериозните проблеми  нейното поколение ще трябва да ги решава. Тя е създател на глобалното движение на ученици и студенти „Петъци за бъдещето“ за борба с глобалното затопляне, припомня Лента.ру.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
38
 
11
 
! Отговори
ЕС не вярва на Русия преди 4 години
Никой не вярва на Русия, даже и тя самата не си вярва...
53
5
 
25
 
! Отговори
wild horse преди 4 години
До кога с тези тъпотии,колко трябва да си ***,за да допуснеш за миг,че такава новина има нещо общо с истината. На мен дори ми е забавно,как на Грета и хвърчат слюнки от устата,бих събирала пари това да продължи8
52
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е тва е вън от съмнение.
51
4
 
25
 
! Отговори
аа преди 4 години
опаа и тоя е сбъркал дозата
50
6
 
39
 
! Отговори
:)) преди 4 години
:))))))))) Путин пуска и гаси Слънцето да огрее Земята, иначе пълен мрак и студ :))))) Тия съвсем откачиха....
49
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1 предложение до тая безделна еврокомисийка. а то е да вземе да провери дали русия не финансира на вола да му растат муди !!! хахахахха
48
2
 
27
 
! Отговори
@_@ преди 4 години
Грета тунберг е създадена в руска лаборатория и е пусната в Швеция на семейство клонинги които са нейните родители. Управляват я от луната.Там е модула за управление и затова Русия прави мръно на всеки който иска да кацне пак на луната както Индия но пък Китай кацна ;)
47
3
 
18
 
! Отговори
men преди 4 години
ха ха ха. това даже не беше смешно бе джорнализчета.
46
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разкарайте това болно дете! Не знам, защо му се дават такива възможности за изява, а не ходи да си гледа уриците!
45
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПРЕДЛАГАМ ЕВРОКОМИСИЙКАТА ЖАЛКА ДА ВЗЕМЕ ДА ПРОВЕРИ ДАЛИ РУСИЯ НЕ ФИНАНСИРА ВЪРТЕНЕТО НА ЛУНАТА ОКОЛО ЗЕМЯТА
44
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Евродепутат подозира Москва, че организира екопротестите"Като гледам кой е писал "статията" ми става ясно и защо е писана - има да се вземат едни пари от едно място, което дава щедро за споменаване на Русия с лошо!Ама тоя път - дърво! Гретхен си е баш рожба на либерстеколозите, чакащи не да дойде/недойде "глобалното затопляне", а повишаването на данъците и цените на горивата, а от там и цените на всичко останало! Да питам - с по-скъпия заместител на фреона затворихте ли озоновата дупка?
43
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някои съвсем изтрещяха. Това че стотици огранизации финансирани с европейски средства денонощно бълват еко-пропаганда и промиват главите на децата точно в тази насока е абсол'тно демократично, морално-задължително и добро. Обаче ако Русия е дала пари за същата кауза, това е от подъл саботьорски ход.
42
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Унищожаваш врага отвътре, а той през цялото време си мисли че е много велик - Европа свали гащите и се предаде на човешката глупост. Хора които проповядват религиозно-политически утопии трябва да се преследват и наказват, а не да им се дава трибуна, но очевидно ще осъзнам това след големия провал - историята със СССР се повтаря.
41
27
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БЕЗБОЖНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ФЕДЕРАЦИЯ Е МАЙКАТА НА ЗЛОТО НА ЗЕМЯТА И ЗАТОВА ИСКАТ ДА Я СВЪРЖАТ С ГРЕТА ТУНБЕРГ ЗА ДА Я ОМЪРСЯТ!
40
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Звучи доста логично, няма да се учудя ако тези циркове са изцяло или частично финансирани от Русия или дори Китай. Главния акцент на така наречените "еколози", не са нито климатичните промени, нито околната среда, а директното унищожаване на икономиката, нещо което вече се усеща много сериозно в ЕС. Тунберг е просто върха на айсберга, една марионетка, която възпроизвежда предварително подготвени елементарно-простовата екоталибанска пропаганда.
39
22
 
3
 
! Отговори
NBD преди 4 години
Какво сте се захванали с това невинно и прекрасно дете, стига вече.
38
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
забравили са да пишат че путин и е и майка и баща
37
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да знаете прогнозата за утре дъждако нещо не сте съгласни се обадете на путинсоропитеците отдавна са се на..али и сега само размазватима няма путин пак е направил нещо
36
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И днес не се размина от злобарчето. Пита бира е вече.
35
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
стига сте ни занимавали с путин вчера излезна справка - пътищата са в незавидно състояние - независима че ва всеки 10 километра банкянския чобан реже лентичкинаправиха ни за резил пред целия свят- да бяха пуснали 60 годишни ветерани поне да паднем с 5 голасичката мара втасала само не се срясалаима няма всеки ден путин та путинзнаем че е разтворил чадър в краварските ***- да си се разправят те с негоили по-лесно е да си насъскват палетата да лаят - такива като нашите управници