УАДА: Русия аут от големите спортни събития за четири години!

Антидопинговата агенция наложи забрана на страната
Обновена: 9 дек 2019 13:17 | 9 дек 2019 13:17, Нели Христова
365
УАДА: Русия аут от големите спортни събития за четири години!
Снимки: Reuters

Световната антидопингова агенция наложи четиригодишна забрана на Русия да се състезава в големи спортни събития, съобщава BBC. Това означава, че страната няма да има свои представители нито на Олимпийските игри през 2020 година в Токио, нито на Световното първенство по футбол в Катар през 2022 година.

Забраната бе наложена, след като Антидопинговата агенция и Международният Олимпийски комитет събраха достатъчно доказателства, че властите в Русия в съучастие с лаборатория в Москва са скрили хиляди потенциални случая на използване на допинг. Вместо това, те са прехвърляли вината на "разобличителите".

Също така Русия няма да може да бъде домакин на събития от всякакъв тип.

Забраната се налага и след като Руската антидопингова агенция не е съдействала напълно на разследването. Сега РУСАДА има 21 дни да приеме решението или да го обжалва пред Спортния арбитражен съд. От  УАДА обявиха, че забраната е била приета "единодушно от всички членове".

През 2020 година руските атлети все пак ще могат да се включат в Олимпийските игри, но само ако докажат, че не са замесени в допинг скандала. Но както и на зимните Олимпийски игри, те ще се състезават под неутрален флаг, а ако спечелят, няма да звучи руският национален химн.

Националният отбор по футбол на страната обаче няма този късмет – той със сигурност няма да вземе участие на Световното по футбол в Катар, ако всички футболисти не преминат успешно тестовете.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
4
 
2
 
! Отговори
Бг преди 4 години
То на тея кое не им е иманипулирано
47
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците и китайците много почнаха да бият американците в спорта и взеха мерки.
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАБРАНАТА НЕ ВАЖИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ СЪСТЕЗАНИЯ САМО ЗА СЪСТЕЗАНИЯ В АРАБСКИЯ СЪЮЗНИЦИ КАТО КАТАР
45
1
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 46 преди 4 години
Херо, Кюрдистан ще участва за сметка на Русия.
44
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мравките се опитват да жилят мечката...Мечката напоследък кой не я е хванал, той не я е ритнал. Даже наш Боко я бъзика, как си иска. А китайският дракон направо я е яхнал и тепърва ще я яха. Ама какво да правиш - деньги нет.
43
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия и Китай започнаха да пердашат англосаксонския спорт където си поискат и се взеха мерки
42
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Допинга си е национална политика в Русия.
41
11
 
6
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Съсипаха я тая Русия!
40
4
 
15
 
! Отговори
Мевляна Руми преди 4 години
Гърбавоносите са оплели всички световни институции в мрежите си и ги използват за масови атаки срещу независимите стани и народи.
39
2
 
6
 
! Отговори
олимпиец преди 4 години
До ВъзмутенАйде бре, не те ли влекат на Брат Уйлямс кайсиите.
38
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зверска излагация. Руските служби вече за нищо не стават. Това, да беше станало по времето на Коба, направо не ми се мисли що народ щеше да го отнесе и да отиде доживот да кара ски на Колима. Даваш допинг - окей, всички го правят. Но да те изловят така по бели ***, че и без *** направо, е пълна аматьорщина. Абсолютен позор.
37
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Толкова по-зле за УАДА и много жалко за олимпийския спорт!
36
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако сравним Мария Шарапова със сестри Уилямс, се вижда кой зоби и се е превърнал в хибрид, гемеомец и стероидал.
35
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВНИМАНИЕ! ТУК Е АМЕРИКАНСКА МЕДИЯ! ТУК Е ТЕРИТОРИЯ НА НАТО! ВСИЧКИ РУСКИ *** ДА НАПУСНАТ ФОРУМА! СЛАВА НА САЩ И ТРЪМП!
34
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смешни политикани.Като че ли някой вече се интересува от платените им лотарийни състезания, чийто край е предизвестен.Спортът отдавна не е това, което беше. Не е спорт. Не е здраве. Не е дори забавление.Той е допинг за хазартни запалянковци. Прав им път.
33
6
 
30
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
Страх ги е мишоците! Знаят много добре колко са добри спортистите на Русия!!!И не само спортистите,където и да погледнеш,но джендърите некадърни НЕ позволяват някой да е над тях!Жалко ,че лишават публиката от красиви изпълнения!
32
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В САЩ и Англия знаят, че руснаците се обединяват около успехите на спортистите си и затова ги удрят там. И Гатлин, и Марион Джоунс са американски атлети. За Ланс Армстронг няма да говоря. За предателя му Флойд Ландис също няма да говоря.Руските хакери свалиха ли гащите на УАДА? Сестри Уйлям са имали разрешение системно да ползват забранени препарати, защото били болни!!! И не само те! Болните американски и английски топ спортисти биха нашите инвалиди с туш!
31
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 39Що не се скриеш бе.............НИКОЙ НЕ ДОКАЗА ЧЕ ТОВА Е ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА! А по скоро тя е държавн в краварията, защото там ВЪОБЩЕ НЕ ГИ ПРОВЕРЯВАТ!
30
11
 
1
 
! Отговори
мургав щатски атлет преди 4 години
Батишките ще дадат сега непроследимия допинг на беларусите и после удри-удри Беларус първа по златни медали.
29
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 28Така мислиш ти........ама тия спортисти, които на фона на руските са голо вода, знаеш ли как ще се радват!!! Ето в това е проблема, че с гадни номера нищожните спортисти ще се окачат с медали! Е, ако това ги устройва.............много ми е жал за "целия цивилизона свят"!!! Още веднъж доказаха, че са нещастни лицемери и подли лъжци! Пффуууу.....гадости........