Найденов: Божков заплаши мен и брат ми с ликвидиране

Бизнесменът признава, че го е страх и сам си осигурява охрана
Обновена: 31 яну 2020 10:48 | 31 яну 2020 10:26, Нели Христова
99
Найденов: Божков заплаши мен и брат ми с ликвидиране
Снимка: БГНЕС

През декември миналата година Цветомир Найденов подава сигнал срещу Васил Божков, че парите от хазартния му бизнес не отиват в хазната, а в джобовете на съдружниците му. По думите му, това се е случвало в продължение на години.

Още по темата

"Доказателства получих едва октомври месец. Бяп чувал, че частното тото се облага по-малко, отколкото държавното, но тъй като не участвах в този бизнес, не ме и интересуваш, а и не знаех подробности. Октомври получих доказателства за това нещо, проучих ги. Видях, че тези неща, които съм чувал през годините са факт и подадох съответните сигнали", обяснява бизнесмена пред Нова тв.

Найденов и Божков са били съдружници в "Еврофутбол", където именно обвиняемия контролирал компанията, тъй като държал 51%, а останалите - 16%.

"Да подадеш сигнал за над 470 милиона лева неплатени данъци срещу Васил Божков е нещо супер опасно", казва Найденов. Той подава сигнала на 5 декември и отива в различни медии за да го покаже, но нищо от казаното от него пред тях не вижда бял свят. Бизнесменът твърди, че самият Божков се е обадил на баща му и се е заканил да спре "медийната пумия", която се излива по негов адрес.

"Аз и брат ми бяхме заплашени с ликвидиране лично от Васил Божков. Това се случи на 12 юни в неговия офис. И той, и ние имаме запис. Аз съм ги пуснал в прокуратурата", признава бившият съдружник на Божков. Той твърди, че сам си е осигурил охраната, тъй като има тази възможност.

"Четох по медиите, че са арестувани някакви грузински килъри, които са били поръчани за нас. Това не ме учудва въобще. След 12 юни живота ми се промени коренно. Преди това си ходех из София сам, без охрана, вечер, сутрин, обяд, нямаше значение. Сега съм от офиса - вкъщи, подземен гараж, охрани, стрес за семейството ми, стрес за родителите, стрес за децата", обяснява Найденов.

"Нямах никакви предварителни срещи с никого. Отидох като бял човек и си подадох сигнала. Преди десетина дена ме извикаха за разпит", казва Найденов. Той твръди, че не е запознат с оборотите на фирмите на Васил Божков, тъй като те са старателно замазани от 2015 година насам.

"Аз съм установил факта, че от 4-те фирми на Васил Божков от 2015 г. насам няма нито един четим текст. Какво крие? Защо си крие оборота и колко данък има?", пита бизнесмена. Според него най-малкия проблем на Божков е този с данъците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
24
 
! Отговори
Шатовалон преди 4 години
Ние сме на първо място по корупция, астролозите говориха за 2020 че ще е повратна, дано запоне някаква положителна промяна.
36
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пУмия. Негрмотници. Помия се пише. Срам.
35
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съдружник на Божков, който е милионер, се бори с олигарсите. Хаха
34
0
 
12
 
! Отговори
ДЪРТИЯ ЦЕКАТА преди 4 години
и черепа са ткзс с милиционерите направиха им постановка да се изпокарат опекуните им.навремето висеха за 5 лв чакалък при бай кольо шушумигата на тавана над кафене бразилия като керизихме и ни клепаха на милицията .78256
33
2
 
30
 
! Отговори
Бай х преди 4 години
Хекимян не беше подготвен за разговора... Това разбрах
32
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, каквото попитало, такова се обадило! Когато деляхте, всичко беше точно! Изобщо не ме топли дали ви има или "почивате в мир"!
31
5
 
21
 
! Отговори
.. преди 4 години
Ти и брат ти верно най ше е добре да ви нема , защото ми намерисва на заговор с Боко смърдите лъзци
30
2
 
25
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Гешев няма ли да му препоръча психолог на тоя?
29
4
 
26
 
! Отговори
ЛАКОМИЯТА НА ТИКВАТА преди 4 години
ще му коства целия БОСТАН
28
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледах Цветомир Найденов в сутрешния блок... абсолютно неадекватен екземпляр.Смее се като ***, никакви конкретни неща не знае. Защо се е съгласил 60/40 да дели с Божков, защото е е имал 9000$ и огромни претенци.. и никакви позиции.И този си мисли,че ще направи нещо... Баце бегай, че черепчето като се върне еропа тесна ще им се види на накой хора
27
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво щяхме да загубим, ако ви беше ликвидирал?
26
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Факта, че червените *** защитават яростно престъпник , като Божков говори, че БКП-БСП са същите престъпници. От 1945г. до сега се занимават с убийства, кражби , интриги и всякакви мръсотии.
25
5
 
21
 
! Отговори
до анонимен 24 преди 4 години
Има КОМУНИСТИ и пребоядисани ХАМЕЛЕОНИ, с които си беше пълно винаги. ТИКВАТА ЧЛЕН на БКП, СПАС ГЪРНЕТО ПОЕТ КОМУНИСТ, СЕДЕСАР, ГЕРБАДЖИЯ и колкото искаш *** и БАНДИТИ. Това не променя факта, че при БКП 45 г БЪЛГАРИЯ стигна на 28 място в света, а "демократична" КОЛОНИЯ РБ на ЧЕРЕПИ, ТИКВИ, ДОГАНОВЦИ и прочие е на 128 и УМИРА
24
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как си му личи че говори квото са му казали.. Чак се замисля"туй ли бешеее, май туй да"..
23
7
 
18
 
! Отговори
Мишле преди 4 години
Лелее кво си мишлее.. За парченце сиренце църкаш по телевизийте колко е бил опасен Блжков.. Колко нощи си чел репертоара дето ти го дадоха и сега обикаляш тв и църкаш..
22
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
12 аз съм бил жив когато се строяха язовири , но не ги строяха комунистите а хората.Комунистите повечето винаги са били долни и мръснихора ,не само след 1989г.
21
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този го обвини и че бил масов изнасилвач. Хм?
20
9
 
26
 
! Отговори
ВАКЛИН НОМЕР 2 преди 4 години
Този също БИЗНЕСМЕН, ИНВЕСТИТОР, а ЧЕРЕПА ЛОШ. Тоз театър сме го гледали. Арменчето пита ли пита къде е БОЖКОВ, дали ще се върне в БЪЛГАРИЯ. Онзи да не е луд да му каже, може би и сметките на офшорките с парите да им изпрати по смс или направо в ефир. БОЖКОВ верно мафиот, тарикат, но чак убиец, изнасилвач, хайде ГЕШЕФТУРАТА да поразгледа скандалите на ЕФБЕТ и ЧЕРНО ТОТО във футбола и на не се прави на сляпа с едното око
19
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво е "пУмия"? Неграмотните защо се опитват да пишат статии?
18
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
странно поведение на Хикимян..хмм