Втората вълна на COVID-19 няма да е последната!

Прогнозата е на научния съвет към френското правителство
2 ное 2020 16:29, Елка Василева
106
Втората вълна на COVID-19 няма да е последната!
Снимка: архив, БГНЕС

Втората вълна на епидемията от COVID-19, с която Европа се бори в момента, безспорно не е последната и има причини да се опасяваме от "няколко последователни вълни в края на зимата" и напролет, смята научният съвет, който консултира френското правителство, предаде Франс прес.

"Затова ни предстоят месеци с изключително трудна ситуация", прогнозира в последното си становище органът, натоварен да съветва френския кабинет.

Публикувано онлайн през последните почивни дни, това становище е с дата 26 октомври, два дни преди оповестяването от президента Еманюел Макрон на нова карантина, станала необходима заради втората вълна.

„Много е трудно да се предвиди колко ще трае втората вълна, това зависи от самия вирус, от неговата климатична среда, от мерките, които ще бъдат предприети за ограничаване на разпространението на вируса, от тяхното приемане и оттам - и от тяхното въздействие", пише научният съвет, оглавен от Жан-Франсоа Делфреси.

Може да се изгради хипотеза за излизане от втората вълна в края на годината или началото на 2021 г. Това излизане би трябвало да бъде придружено от свеждане на разпространението на вируса към изключително контролирано равнище (максимум 5000 до 8000 нови случаи на зараза дневно), продължава съветът.

Още по темата

Обявявайки новото затваряне, което ще е поне до 1 декември, президентът Еманюел Макрон посочи, че целта е да бъдат постигнати "около 5000" случая на зараза дневно, при 40 000-50 000 понастоящем.

Какъвто и да е успехът от прилаганите мерки, те вероятно "няма да са достатъчни", за да бъдат "избегнати други вълни, след втората", предупреждава научният съвет, който препоръча затварянето да бъде решено окончателно.

Може да имаме няколко последователни вълни в края на зимата и пролетта на 2021 г., в зависимост от различни фактори: климатично състояние, равнище и оперативна ефективност на стратегията Тестуване/Проследяване/Изолиране на положителните случаи, посочва съветът.

Затова европейските правителства са изправени пред задачата "да се справят с последователни вълни на възобновяване на епидемията, докато се появят първите ваксини и/или лечение, може би през второто тримесечие на 2021 г., предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
13
 
! Отговори
До ВЪПРОС 50 преди 3 години
Защото разполагат с тайно лекарство на създадения от тях самите вирус, с който да контролират човечеството и да установят хегемония на нов световен ред. Тотален контрол на масите, чипиране, връщане на робството, генетично инженерство, узаконяване на педофилията, прозореца на Овертон и т.н. Хайде за беж за хапчетата.
47
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой хора искат 100-та вълна и така в продължение на 100 години
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВЪПРОСТи пък откъде знаеш, че карат КОВИД?
45
8
 
8
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
Защо Богатите и Политиците изкарват Ковид на Крак ?Нямат Симтоми , нямат Оплаквания , показват се видеа с това как си Правят Гимнастика в Домашния Фитнес ?
44
4
 
3
 
! Отговори
Bulgaria wants you.. преди 3 години
Това к'во е като чичо Сам ли? Или като чичотомовата колиба? То Симо твойто не беше само краднене - то е затъпяване, убийства, лобизъм, краднене, убийства, краднене, убийства ... Нали знаеш Симо какво рече Митьо Очите едно време - Държавата е сабя и да е ръждясала като в случая като те погалят с нея много боли! Та както казах ... едни хора много са ти го насъбрали ама много. И ти казвам, че някой лъсна и полира сабята .... Нали знаеш, не е въпроса дали си мъртъв в тоя живот, а колко си мъртъв ..
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В стила на песента доларите в марки:- Офисите в болници, може и във морги, ако не погребални агенции, оп са, оп са.Който е умен се адаптира към промените, останалите само пъшкат и охкат.
42
2
 
4
 
! Отговори
Агент Пикадили преди 3 години
Kрай няма!!!
41
9
 
8
 
! Отговори
5G-УЖАС преди 3 години
Има нова модулация в излъчването на 5G мрежите!С нея активират (чрез парола) размножаването на вируса 1000 пъти!Това се комбинира с пръскането с Кемтрейлс от самолетите с цистерните и се стабилизират пораженията с HAARP!
40
1
 
1
 
! Отговори
До Софе преди 3 години
Пият и *** и се усмихват на избирателите си!
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БългариноМи те като са търговски дружества, значи няма да даряваме, а ще продаваме на пазарни цени.
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно Винету е недоволен от еничарите...те се раздодаоха на макс да го пазят, но останаха неодоценени...те затова са еничари...трябва повече да се стараят за да захлебят повишение...
37
4
 
2
 
! Отговори
Софе преди 3 години
Къде се скриха ония мишки сидерка и симеонка никак ги нема
36
2
 
1
 
! Отговори
Някой май не знае преди 3 години
Симооооо не знаеш закона, ама хич не го знаеш - колкото по на север отиваш Вълчо има опасност нещо голямо да те убие, колкото по на юг отиваш толкова вероятността нещо много мъничко да те убие .... нещо като вирусче, ухапване от нещо, убождане от нещо. https://youtu.be/UqOL7LOR6koАйде Жужи ....
35
2
 
7
 
! Отговори
Българино преди 3 години
с тези изисквания за задължаване за даряване на плазма и държава в търговските дружества - болници - трябва да емигрирате на изток някъде. В ЕС не се случват такива неща.
34
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продължавате да заплашвате, а?!NO PASARAN!
33
1
 
6
 
! Отговори
В КАРАНТИНА СЪМ преди 3 години
...и много ми харесва...
32
6
 
8
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Пак питам нещастниците от герб, защо не купихте за всяка областна болница апарат за кръвна плазма и не задължихте всички оздравели в болнуца да дават кръв! Доктора умира а те не искали да дават кръв! Няма кръв няма лечение!!
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обявявам протеста през студеното време да е надомен и по всяка тема да се приказва за оставка (като Мирча... с краставицата).След изборите - мъка. Ще се чудите за какво да се чекнете.
30
6
 
2
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
АКО ГО КАРАМ ТОЕ КОВИТ 3-ПЪТИ.-ЗНАЧИ ЩЕ СА ПРАВИ.-ПОВЕЧЕТО ГО ПРЕКАРАХА БЕЗ ДА ЗНАЯТ-НЕМАМ ДУМИ
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен12То пък вашето е един живот.... да го...