Кантарджиев: Липсва контрол и съзнание, няма доверие

"Хората трябва да бъдат убедени да спазват мерките"
238
Кантарджиев: Липсва контрол и съзнание, няма доверие
Снимка: БГНЕС

Носенето на маски беше най-важната мярка, заяви проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб, пред БНР.

Още по темата
"Най-важното беше, ако имаше съзнание у хората и те носеха маски, нямаше да имаме по над 3000 случая на ден, а щяхме да имаме по 300 на ден. Но липсва контрол и съзнание. Наруши се и доверието в лекарите заради противоречащите неща, които се говорят", каза специалистът.

Според него трябва да сме трезви и да не се плашим излишно.

Ако си се заразил с нисковирусно число, можеш да преминеш болестта или с леки симптоми, или с никакви..., посочи той.

Като специалист винаги съм говорил за необходимостта от мерки, да не се прекалява с тях и да се осигури нормалност за тяхното провеждане. Трябва да се убедят хората. Допускат се алтернативни мнения, което е странно, коментира още специалистът.

По думите му до 14-и ноември случаите на Covid-19 у нас са се увеличавали главоломно и оттогава сме в едно плато, което обаче е крехко.

"21 дни е периодът, за който тенденциите след предприемане на мерките могат да се преценят... При децата рядко може да се развие клинично проявяване на коронавирусната инфекция, но те много лесно заразяват по-възрастните", изтъкна проф. Кантарджиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
12
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Маските са противозаконни. Можете да ходите с маски навсякъде и никой не може да ви задължи на обществени места като метро, транспорт, на улицата и учежденията, освен ако не е частен терен и собсеника изисква да носите маска ако сте на негова собтвеност.
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изтървахте козите,сега гледате лошо.Много сте хитри там всичките шперцове.Бацо да ви казва как да борите пандемията-ужас.Ей,тв'а е!
11
2
 
25
 
! Отговори
Пътуващия преди 3 години
Твърде много станаха неистините, да не кажа откровените лъжи, заради които народът не вярва на никой от политическите лица на управлението и/или опозицията...Доверието бе дадено през март, през октомври лъсна истината - нищо не е направено, нищо не е подготвено.Сега просто ще преминем през ситуацията на принципа на естествения подбор и да се спасяваме кой както може, май както и досега си е било...
10
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доверието, Кантарджиев, започнахте да го губите като оставихте учениците присъствено. После продължихте да го губите като се мотахте и измисляхте какви ли не оправдания за нарастващия брой заразени, вместо да действате адекватно и бързо. След това доверието окончателно се сгромоляса, когато хората (но не "важните" хора!) започнаха да умират по стълбите в болниците докато ни уверявахте, че всичко е под контрол. Така че, ако искате пак доверие, спечелете си го!
9
2
 
2
 
! Отговори
Кантар джиев преди 3 години
Честито!Има внуче-Кантарчо.
8
2
 
22
 
! Отговори
Защо преди 3 години
Защо се вменява вина на хората, че са причина за разпространението, заразяването, жертвите на коронавируса? Медиите нон стоп канят специалисти и "специалисти", които им внушават какво ли не, да се чуди човек кое е правилното. Баш специалистите едно баят само- маски, дистанция. Ами спазват се изискванията, единици са, дето се правят на бабаити.
7
8
 
21
 
! Отговори
a защо? преди 3 години
А защо в Белорус жестокият комунистически диктатор Лукашенко не налага мерки локдаун и насилсвена принуда за носене на намордници за да потуши многомилионните целокупни демократични протести?
6
0
 
8
 
! Отговори
Кантарджиев преди 3 години
Вие сте виновни, защото не сте трезви, а трябва да сте трезви като мен!
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така както държи маската е вече за хвърляне.А пропо-къдя са фурмите ве?
4
8
 
9
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Я Пульо И ТОЙ ПОЧНА ДА СЕ ОПРАВДАВА
3
8
 
16
 
! Отговори
Закъсняхте... преди 3 години
Коня е в реката... И се дави...
2
6
 
18
 
! Отговори
до НОЩ преди 3 години
Горките. Чак жал ми става като им видя отчаяните физиономии.Матриялът е лош бря. Съчките ще горят.
1
8
 
15
 
! Отговори
Даа друго си е юни преди 3 години
Тиквун да се изцепи, че само тежко болни от сърце умират от ковид. Младите лека хрема и са пушка. Мутренска работа.