Парното и топлата вода трябвало да поскъпнат с 50% от 1 януари

КЕВР обаче едва ли ще допусне такъв скок на цената
Обновена: 28 ное 2021 10:26 | 28 ное 2021 09:48, Камелия Цветанова
286
Парното и топлата вода трябвало да поскъпнат с 50% от 1 януари
Снимка: Pixabay

Парното и топлата вода трябва да поскъпнат с около 50 на сто от нова година, тъй като топлофикациите продължават да губят независимо от временното задържане на цените на газа. Това каза за БНР председателят на Асоциацията на топлофикациите Кремен Георгиев.

Още по темата

Той обаче изрази съмнение, че енергийният регулатор би постановил подобен скок на цената на топлоенергията.

"Цената на газа, задържаната последните един два месеца, надявам се да продължи да се задържа, ако е възможно, е два пъти по-голяма от тази, по която са смятани цените на топлофикациите“, казва Кремен Георгиев.

„Увеличението на топлинната енергия трябва да е поне 50 процента, трябва да си признаем, че едва ли ще е толкова, но аз казвам каква трябва да бъде сметката, за да излезе тя“, допълни той.

Но едно е сигурно.

„Не може да бъде избегнато увеличение. Увеличение ще има. Въпросът е да е в разумни граници. Какви лостове ще намери КЕВР, за да определи новите цени… Не може топлофикациите да изпълняват социални функции“, каза Георгиев.

Въпреки финансовите си затруднения топлофикациите са осигурили необходимите за нормалната им работа количества газ.

„Доставките на природен газ са подсигурени с договори, количествата също. Лошото в момента е, че с изплащането на този газ на практика се забавят и други плащания. Но така или иначе приоритетите се изпълняват“, казва председателят на асоциацията на топлофикациите Кремен Георгиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още по темата: парнотопла водаКЕВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
2
 
12
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
ехааа, значи и заплатите ще поскъпнат с 50% .....
210
4
 
7
 
! Отговори
ИИ в народното събра преди 2 години
Искаме интегриране на ИИ/изкуствен интелект/ по етажите на властта!Много години минаха ,а държавата ни продължава да се граби от алчни политици..ИИ и неговите прозрачни алгоритми ще изведът държавата от мизерията-олигарсите не искат ИИ да им вади кирливите ризи,но само това е решението от цялата *** която затрива народа.ИИ в властта!!
209
14
 
16
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Ще го получат, защото целият КЕВР е на ББ и така ще предизвикат нови избори с големи плащания на верните гласоподаватели, а Топлофикация София е независим дарител за партията любима. КЕВР от всяко повишаване на цените получават недекларирани заплати от Топлофикация.
208
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще поскъпнат и двамата харварди с големите усмивки си отиват. Народа няма да търпи повече.
207
2
 
13
 
! Отговори
Питане преди 2 години
Драги ми братя по масата, обръщам се към Вас като един достоен представител на нашата държава. Направих плодова ракия, 70 литра, но вече я няма, поради това, че ние с братчеда я опустошихме. Същото се отнася и за 300 килца червено вино - миналия месец врътнахме три дни Димитровден, а вино не остана, даже капка. Идват празници, идва веселие, няма ли някои от Вас да се смили пред нашите души земни и да ни дари поне с 100 кила вино да не бъдем хептен зле; грях е на празници да няма пийка! Пишете ..
206
0
 
15
 
! Отговори
ХП преди 2 години
Парно немам щот съм у провинцията, мъ Порното си върви..., безплатно и туй нъ сгрява зимъска докато чакаме Лятото...
205
0
 
1
 
! Отговори
Очевидно решение преди 2 години
До Анонимен 219 "ДА СКОЧИ ОТ СКАЛАТА. ПОЗНАХ, НАЛИ!" Ти как мислиш, позна ли?
204
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 221 "новите" как ще се справят със ситуацията ,защото трябва да им е ясно,че не се ли справят си търгват."Наистина ли си мислиш, че това ги плаши? ВСИЧКИ руски проекти в България идват с ясната идея,че трябва да свършат една работа и след това да изчезнат като политически фактор.Това се случи с Атака, с Бареков, с Мая, с Воля, с ИТН, и е на път да се случи дори с БСП/БКП и ДБ. Най -яркия пример са ИТН, които дойдоха да прменят ИК и да дадат властта на Радев. Вече почти не същестуват.
203
1
 
21
 
! Отговори
от района на Дунава преди 2 години
За поредна година това лято насъбрах над 50 кубика дърва които се влачат целогодишно по реката; трябва време и умения! Нарязвам ги, те се сушат, а след това ги складирам в имота на сухо. Парното ми е локално, отоплявам не само голямата къща, но и курника с 128 кокошки, 75 пуйки и обора, там където са 7 стари магарета. Камината бумти, котаците са налегали пред камината, а ние с моята баба си пийкаме сухо червено вино. Боже, колко е хубав живота, нямаме никакви грижи, освен насладата да се радва
202
0
 
11
 
! Отговори
Panov преди 2 години
Откога думата "мр.ъсна" трябва да бъде цензурирана г-да?
201
0
 
17
 
! Отговори
Panov преди 2 години
КЕВР ще допусне само 46% увеличение. На какво отгоре, да не би да тече минерална вода от чешмите? От година на година е все по-***, на места вече не става за пиене! Ама трайте си де, докато стигне 200% увеличение, има време.
200
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам търпение да видя "новите" как ще се справят със ситуацията ,защото трябва да им е ясно,че не се ли справят си търгват.
199
4
 
32
 
! Отговори
А сега де... преди 2 години
А Радев свири и пее щастлив, че победил Боцето. Пеей, Радев.Пей!!! Може и да затанцуваш на ,,Цъфнали ябълки и круши" пролетта.......
198
10
 
25
 
! Отговори
Д-р Радева преди 2 години
Комунистите идват на Власт, а с тях, както винаги, идва инфлацията.
197
10
 
6
 
! Отговори
Очевидно решение преди 2 години
За всеки нормален, който не иска да живее в комунизъм (максиран като Харвардизъм), не иска да зависи от Топлофикация, от Янев, Кацаров, Радев, който не иска агент от ДС да му обяснява що е то демокрация и какво е корупция, който не иска да живее с антиваксъри без две функциониращи мозъчни клетки, и т.н. РЕШЕНИЕТО е очевидно, нали?
196
1
 
23
 
! Отговори
11 преди 2 години
Парното ще поскъпва докат стане порнo.
195
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предпочитам да умра в бой от колкото в мизерия.
194
0
 
22
 
! Отговори
театър преди 2 години
Когато ще увеличават със 100 процента,казват че трябва да се увеличи с 200 процента,но нали се борели за нас,увеличават само със 100 процента! :) Не ви ли омръзна? Дайте им Оска,Аскер,Злаътен Глобус и Нобелова награда за математически парадокси.
193
1
 
24
 
! Отговори
Хер Вернер преди 2 години
Американска компания дойде да "модернизира" топлофикация и естествено милионите, които ще вземат за нищо требе да се избият от некой :)))
192
3
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До 206"... и заплатите трабва да станат такива" - къде го пише, че трябва?!