WP: ЕС и САЩ имат и план "Б", ако Путин превземе Украйна

Западните страни ще подкрепят Украйна отвън
Обновена: 6 мар 2022 10:55 | 6 мар 2022 07:45, Петя Славова
413
WP: ЕС и САЩ имат и план "Б", ако Путин превземе Украйна
Снимка: БГНЕС

Вашингтон и Брюксел обмислят различни сценарии, защото очакват руските военни в Украйна да компенсират "загубите си“. Руската армия е "мощна и добре оборудвана", пише в своя статия в-к The Washington post.

Според изданието западните страни имат план за подкрепа на Украйна и президента извън Украйна, ако Русия успее да превземе Киев. "Възможното превземане на Киев от Русия предизвика вълна от планиране в Държавния департамент, Пентагона и други американски агенции, в случай че правителството на Володимир Зеленски бъде принудено да напусне страната.

Още по темата

Още през декември 2021 г. някои представители на САЩ видяха признаци на зараждащ се конфликт въпреки упоритите отричания на заплахите от президента Зеленски, предава БГНЕС.

Изданието посочва, че в момента руските военни, които нахлуха в Украйна, са изправени пред логистични проблеми, включително липса на гориво и храна.

Москва "грубо подцени способността на Украйна да се съпротивлява", каза висш служител пред изданието.

Рита Конаева, директор по анализи в Центъра за сигурност и нови технологии към университета в Джорджтаун, припомни, че щом руските войски се опитат да влязат в градовете, украинците ще имат предимство, защото познават района. Те могат да изграждат бариери, да разрушават мостове, за да ограничат влизането в града и да поставят снайперисти на покриви. „В градска среда отбраната има предимство“, каза тя.

Лидерите на НАТО също казват, че дори руската армия да успее да влезе в Киев, това няма да сложи край нито на съпротивата, нито на съществуването на украинската държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
317
0
 
2
 
! Отговори
България преди 2 години
Мисля че това правителство ще си ходи май....
316
2
 
5
 
! Отговори
ПЛАН Б преди 2 години
АЗОВЦИ И БАНДЕР- ФАШИСТИ ПУСКАТ ХИМИЧЕСКО И НАЙ-ВЕЧЕ БИОЛОГИЧЕСКО ОРЪЖИЕ СРЕЩУ СОБСТВЕНОТО СИ, ВСЕ ОЩЕ ОСТАНАЛО В УКРАЙНА, НАСЕЛЕНИЕ! ЕВРОДЖЕНДЪРИТЕ И КРАВАРИТЕ ПОЧВАТ ДА МУЧАТ В ЕДИН ГЛАС И ПУСКАТ НАТО СРЕЩУ РУСИЯ - 3-ТА СВЕТОВНА ВОЙНА! СЛЕД ОКОЛО 10000 ГОДИНИ МАЙМУНИТЕ ЗАПОЧВАТ ОТНОВО С ОГЪНЯ И ЛЪКА...
315
0
 
3
 
! Отговори
WASP преди 2 години
Война до последния украинец?
314
5
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Русия е Велика
313
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Въпрос- И защо преписват тука отдавна деградиралия и станал за подигравки The Washington post. Сигурен съм че журналистите на сайта не са по-зле от журналистите на тоя пар-ца-л.
312
3
 
17
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
A защо тази война не се спре! И защо трябваше да се започва въобще. Илюзия е че Путин ще върне заграбените територии дори и да спре войната, ако не му се изпълнят желанията! Илюзия е че при Байдън и Зелените, ЕС и Германия няма да пуснат СП2 дори на тройни цени газ. И ще забравят дори. Защо въобще Русия нападна Украйна? Защо въобще трябваше да губи тертории, след като тъй или иначе Русия няма да и позволи да прави постъпки за НАТО? Кой подведе Зеленски. Кой ще носи отговорност за жертвите?
311
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В градска среда единственотопредимствео на отбраната е да се крие зад цивилните. Това и правят нацистите в момента. Това и ги подстрекават да правят от запада.
310
4
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
План А-ще си бръкнат отзад с лявата ръка,план Б-ще си бръкнат с дясната.
309
1
 
5
 
! Отговори
План Б преди 2 години
До Анонимен чума ,антракс ,бруцелоза ,холера ,гарантирано
308
4
 
1
 
! Отговори
аз преди 2 години
До Лиеж - 13-ти ден не могат да превземат град в Украйна. Украйна която е подкрепяна от ЕС и ФАЩ.
307
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ачи те и сега я подкрепят отвън
306
23
 
18
 
! Отговори
Лиеж преди 2 години
До пан Володьовски,руснаците 13-ти ден не могат да превземат един Мариопул, дето е под обсада от не знам колко дни! Тея верно са големи на приказки а на действия никакви!
305
9
 
49
 
! Отговори
пан Володьовски преди 2 години
План Б...е всъщност Партизанска война. Това измислиха "стратезите" от Вашингтон... То много гениално!!! И как мислите? Руснаците изобщо не са предвидили такъв сценарий..Така ли?Абеее....глупостта не ходела по горите,а по хората.
304
17
 
25
 
! Отговори
ЖестокоНоЕтака преди 2 години
Кой е на власт - семит евреина Зеленски ако беше истински баща на народа ще излезне да се бия като Порошенко, всички български царе до Османско. Но не сложили са евреин както направиха пред световните войни в БГ семита Фердинад, и сина му после се довлече и внука му добре че той само лампти за имотите а не прави войни. Кой отнесе техните страдания пак българите. Исмислили са го да сложат такъв с корупция да го изберът нали е демокрация на ***. Те са българи не украинци.
303
25
 
45
 
! Отговори
Петров преди 2 години
Украйна в този си вид, член на НАТО, естествено, означава край за Русия, не само като велика сила, а въобще като някакъв фактор даже от регионално значение. Как мислите това може ли да стане, освен в мокрите сънища на САЩ? Нека бъдем реалисти...
302
43
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запада да изпрати 100 000 снайпера в Украйна и руснаците сами ще избягат
301
14
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до Тодор Живков: Да влязат и да ги гонят до Москва ама те в северна корея не смеят влязат, за Русия да не говорим. Тая война хитро я измислиха янките. Жалко за украинците.
300
28
 
41
 
! Отговори
Смешници преди 2 години
Пак глупости.По руската ТВза руснаците мача е преключен.А нациската банда ще бъде избита.Янките се провалиха.
299
47
 
18
 
! Отговори
тодор живков преди 2 години
Какъв план Б , влизайте и ги гонете до москва .За 10 дена да свършва мача .
298
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това с липсата на храна за която и да е армия си е пълна глупост. Ако някой си представя как готвачи готвят на полеви кухни, се заблуждава. Товарят се MRE пакети и продоволствието е осигурено.