Русия готви атака срещу родния град на Зеленски?

Кривой Рог се намира на около 50 км от южната фронтова линия
336
Русия готви атака срещу родния град на Зеленски?
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Украйна днес заяви, че Русия е започнала да създава военни ударни сили, насочени към родния град на президента Володимир Зеленски – Кривой Рог, и предупреди, че Москва може да подготвя нови настъпателни операции в Южна Украйна, съобщи Ройтерс.

Русия държи обширни територии в южната част на Украйна, които завзе в първите фази на започнатата на 24 февруари инвазия, но Киев заяви, че ще предприеме контраофанзива. Вчера украинските власти заявиха, че са си върнали контрола над 53 села в окупираната Херсонска област.

В редовната си информация за войната в южната част на страната украинското южно военно командване определи ситуацията като напрегната и заяви, че Русия продължава с атаките по протежение на фронтовата линия на 2 август.

Кривой Рог, където Зеленски е израснал, се намира на около 50 км от южната фронтова линия.

"Русия е започнала да създава ударна група за действие по направлението Кривой Рог. Също така е доста вероятно врагът да подготвя контранастъпление с последващ план да стигне до административната граница на Херсонска област", заяви южното украинско военно командване.

Украйна се опитва да засили натиска върху руските позиции в стратегически важния Херсонски регион на Черно море и използва доставените от Запада оръжия с голям обсег на действие, за да нанася удари по руските снабдителни линии и складове за боеприпаси.

Според изявление на украинските военни руските сили са проучвали мазета в региона, за да ги превърнат в бомбоубежища, в които да складират военна техника.

Късно вчера  в нощното си обръщение към нацията  Зеленски описа боевете в части от източната фронтова линия в силно индустриализирания регион на Донбас като "истински ад“./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 7 "Руснаците обсаждат градове със седмици за да избегнат цивилни жертви." Цинизма на русофилите е равен единствено на изродщината на господаите им.
8
1
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
укрите завзели 53 села, че то толкоз няма в цяла южна украйна, освен русите да са ударили на бяг към москва!......пак дебели лакърдии...
7
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой е сертифицирал западните извращения за европейски ценности. Европа половината е Русия по територия, ЕС е само едно малко северозападно кътче от материка. Русия се опира на универсални духовни ценности и на историческите традиции и на културата на многонационалния руски народ и на никого не налага ценностите си.
6
12
 
3
 
! Отговори
мазепа преди 1 година
До Анонимен-----те не можаха да обградят Киев и Харков с боеве на полето. ''Живия щит'' им е оправдание за некадърността.
5
14
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ДО МОМЕНТА РЕЖИМА В КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е СВЪРШИЛ САМО ДА ОТКРАДНЕ ТЕРИТОРИИ ОТ УКРАЙНА И НИЩО ПОВЕЧЕ! ПЕТРОЛА И ГАЗА НЕ СА СОБСТВЕНОСТ НА РЕЖИМА И КОЙТО И ДА Е НА ВЛАСТ ТАМ ЩЕ ГИ ПРОДАВА! С ДВЕ ДУМИ РЕЖИМА В КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е АБСОЛЮТНО ВРЕДЕН ЗА НАСЕЛЕНИЕТО!
4
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В ярославъл ни носеха на ръце в степное искаха да ни изтровят чрез водата обаче юристконсулта като се обади в москва им ебааа мамата за норматив 84/86 година
3
1
 
19
 
! Отговори
Полковника преди 1 година
..... врагът / Русия/ подготвя контранастъпление. Ама аз не съм чул досега украинската армия да настъпва някъде.
2
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците обсаждат градове със седмици за да избегнат цивилни жертви. При война градовете просто се унищожават, Русия води уникална военна операция извън правилата на войната. Само украинските фашисти обстрелват градовете и избиват собственото си цивилно население. Това е перверзия, извращение, а извратения Европейски съюз с извратените си европейски ценности ги подкрепя и ги снабдява с тежки оръжия за да унищожават цивилно население.
1
2
 
20
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Навремето бяхте що годе сериозна медия. Сега половината ви статии завършват с въпросителна? И обикновено са с простата цел да втълпяват съмнения. Като притчата с "откраднатата" сребърна лъжичка.