Зеленски призова на въстание украинците под руска окупация

Ако имат важна информация за врага, да я съобщават
11 авг 2022 08:45, Елка Василева
303
Зеленски призова на въстание украинците под руска окупация
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова сънародниците си в окупираните от Русия части на страната да въстанат.В традиционното си среднощно обръщение той отново обвини Русия в терор и добави, че нападенията срещу цивилни в района на Николаев и Харков за пореден път доказват, че е необходимо да се увеличи военната помощ за Украйна, предаде БНР.

Въоръжените сили на Украйна, разузнаването и правоохранителните органи няма да оставят без отговор руския обстрел в Днепропетровска област, заяви Зеленски, който се обърна и към жителите на окупираните територии с призив, ако имат важна информация за врага, да я съобщават на украински военни и спецслужбите.

"Колкото повече загуби търпят окупаторите, толкова по-скоро ще можем да освободим земята си и да гарантираме сигурността на Украйна. За това трябва да мислят всички, които защитават и помагат на нашата страна", заяви Зеленски.

Още по темата

Чуждестранните кредитори на Украйна одобриха двугодишен мораториум върху плащанията по облигации за близо 20 милиарда долара.

Днес в Копенхаген започва конференция на министрите на отбраната на държавите, които подкрепят Украйна. Те ще обсъдят нова военна помощ за Киев.

Също днес в Ню Йорк извънредно ще заседава Съветът за сигурност на ООН за кризата около Запорожката атомна електроцентрала.

Киев и Москва взаимно се обвиняват, че през изминалите почивни дни са бомбардирали най-голямата централа в Европа.

Михаил Улянов, който е постоянен представител на Москва в Международната агенция за атомна енергия, заяви пред руската държавна телевизия, че зоната на радиационни поражения, ако централата наистина пострада, ще обхване територии в радиус от 5500 километра - това включва по-голямата част от Украйна, части от Русия, Турция, Румъния и България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти гледай твоите да не се надигнат на бунт, че като слушам украинците около мене хич не те обичат
111
1
 
22
 
! Отговори
мак преди 1 година
Ако войната свърши, няма да има нужда тоя да се появява и да хленчи и нарежда. Няма да е център на внимание, нито пък ще се говори за Украйна. Тоя има интерес войната да продължи и всички да наливат пари и да му пращат оръжия. Сега са му 5 минути слава, върти всички на малкия си пръст и скоро ще са въоръжени по-добре от европейските дарители.
110
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофобите точно "са комунисти с тежки мозъчни заболявания". Тяхната партия забрани руските телевизии, тяхната партия пусна Македония в ЕС точно тяхната партия лобираше да се изпраща оръжие в Украйна за да продължи войната до безкрайна. Точно те искаха да си дадем и самолетите, тяхната партия продаде Мариците електроцентра лите на американците тяхната партия ликвидира БГА Балкан тяхната партия доведе американските НПО, чийто горчиви отров ни плодове берем и сега. Тяхната партия въвежда *** и
109
3
 
21
 
! Отговори
Евтино преди 1 година
Американците сега мислят за чипове и тоя не го слушат вече
108
4
 
30
 
! Отговори
Зелю преди 1 година
А приемаме ли, че ако не се вдигне въстание в окупираните територии, те всъщност не са окупирани, а освободени. И това да се приеме за норма в международната общност.
107
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Краварите са в паника. За неразбраните - този прави и говори каквото му наредят господарите, Просто Володя...
106
3
 
38
 
! Отговори
койебе преди 1 година
въцстание ще има скоро ама срещу хунтата на зеленски, ще хвърчат глави те украинците едва го търпят вече, президента на мира" така спечели изборите, като обеща да върне мира.
105
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все едно македонците в България да се вдигнат на въстание срещу българската окупация.
104
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Дай Боже" всеки народ подобни държавници. Камък върху камък да не остане, а от пепелта дълго време нищо да не поникне. Желанията и намеренията са хубаво нещо, но когато действителноста те плесне здраво по челото трябва да се съобразиш с нея.
103
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин обедини всички украинци..Той може да се смята за бащата на Украйна (или майката)
102
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бой по Безаналоговата армия и ботоксовото джудже..
101
2
 
17
 
! Отговори
До 108 преди 1 година
Едно време така Руснаците сриват Грозни и после го дигат наново, имам позната която каза, че градът бил страхотен, между другото е украинка
100
2
 
34
 
! Отговори
Този артист преди 1 година
С един подпис може да спаси хиляди човешки съдби. Ако го беше грижа за Украйна, за хората - техният живот, до сега да беше подписал мирно споразумение.
99
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
" Актер играет в сериале. Смотрим кино, жуем попкорн" - Смотрим фильм, но фильм того не стоит, ни игра актров, ни работа режиссра, ни работа оператора. Единственная правда в том, что настоящие люди умирают.
98
2
 
35
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Тоя верно си е артист-комедиант - никакъв авторитетен политик и мъж...
97
22
 
10
 
! Отговори
да ама не преди 1 година
украинците умират от радост да им разрушават жилищата , да ги ограбват и да ги изнасилват освободителите
96
4
 
17
 
! Отговори
Rrr преди 1 година
Актер играет в сериале. Смотрим кино, жуем попкорн
95
3
 
35
 
! Отговори
Еврейн (Да де, ама.. преди 1 година
да де, ама доста по-голяма е вероятността да стане въстание на украинците срещу марионетния укро-нацистки режим на клоуна-резидент, който ги съсипа и продължава да влече държавата им до разруха и до световно посмешище. И да го принудят да отговаря за "изчезналите" 200 000 укрински войници, за което вече са го питали дори хамеркнанските му "консултанти". Ами да - хитро - като се водят убитите за "изчезнали", няма да плащат милиарди обезщетения... Да видим докога самите украинците ще понасят това
94
2
 
30
 
! Отговори
До Анонимен 97 преди 1 година
"Има само една неизвестна, къде ще избяга Зеленски във Лондон или в САЩ?" - Може и да не успее да избяга, има кой да не го пусне.
93
26
 
4
 
! Отговори
бг преди 1 година
восъчната кукла от кремъл няма да ходи да си ляга в мавзолея та да има мир в света.