Русия с нови масирани удари по военни и енергийни обекти в Украйна

Целта им била постигната, всички набелязани обекти - поразени
Обновена: 11 окт 2022 14:45 | 11 окт 2022 14:45, Елка Василева
463
Русия с нови масирани удари по военни и енергийни обекти в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Руските сили продължиха днес да нанасят въздушни удари по военната инфраструктура и енергийната система на Украйна, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на министерството на отбраната на Русия.

„Целта на ударите е постигната. Всички набелязани обекти са поразени“, каза говорителят на министерството Игор Конашенков.

Още по темата
Русия нанесе тази сутрин удари с ракети и бойни дронове на няколко региона на Украйна след вчерашните масирани удари, при които загинаха най-малко 19 души, съобщиха световните агенции.

Властите в контролираните от Украйна райони на южната Запорожка област съобщиха за ракетни удари. Експлозии имаше и в околностите на Киев и западния град Хмелницки. В Киев сигналът за опасност от въздушно нападение накара хората да се укрият в бомбоубежища, съобщи ДПА. Под обстрел бяха и районите на Днепропетровск, Виница, Николаев и Ровно. Във Виницка област топлоелектрическа централа беше атакувана с бойни дронове. Няма пострадали, съобщиха от пресцентъра на централата.

Ракети са поразили училище, лечебно заведение и жилищни сгради в град Запорожие, съобщи секретарят на градския съвет Анатолий Куртев,цитиран от Асошиейтед прес. Украинската служба за извънредни ситуации съобщи, че 12 ракети С-300 са ударили публични обекти, предизвиквайки голям пожар. Един човек е убит.

С-300 е проектирана като ракета "земя-въздух" с голям обсег. Русия все по-често прибягва до преработени версии на оръжието, за да поразява наземни цели.

В централната Днепропетровска област украинските сили свалиха днес четири руски ракети, каза губернаторът на региона Валентин Резниченко. Още четири руски ракети са били свалени от украинските сили на юг, както и пет безпилотни летателни апарата над Николаевска и Одеска област, съобщи южното оперативно командване.

Друга ракета е била свалена в района на Киев, съобщи губернаторът Алексий Кулеба.

Губернаторът на южната Николаевска област Виталий Ким призова днес жителите да не напускат убежищата, тъй като "във въздуха все още има достатъчно ракети".

Част от западния украински град Лвов е останала без ток след ракетни удари, каза кметът Андрий Садови, цитиран от Ройтерс. "В резултат на ракетния удар 30% от Лвов временно е без електричество", написа той в Телеграм и добави, че в два квартала е било прекъснато и водоснабдяването.

Вчерашните ракетни удари в района на Лвов също засегнаха електроснабдяването. Късно снощи градските власти съобщиха, че електрозахранването в региона до голяма степен е възстановено, но украинският заместник-министър на вътрешните работи Евгений Енин заяви, че тази сутрин някои населени места в региона все още са били без електричество.

Украинските медии съобщиха, че днес сутринта са били нанесени 20 ракетни удара. Руски военни блогъри, близки до Кремъл, също потвърдиха, че е имало нов ракетен обстрел на Украйна.

Вчера украинските власти съобщиха за повече от 80 руски атаки по суша, море и въздух. Много от тях бяха предотвратени от противовъздушната отбрана. По първоначална информация загиналите при вчерашните удари са 19, ранените - над 100.

Електроразпределителната компания, която обслужва Киев, съобщи, че от днес се планират прекъсвания на електрозахранването по график поради липсата на електроенергия вследствие на вчерашния ракетен обстрел, съобщи Франс прес, цитирана от БТА. Спирането ще засяга различни квартали и не би трябвало да надвишават четири последователни часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


463
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
340
10
 
16
 
! Отговори
Колко е прав преди 1 година
Народ, който блуждае из Европа и търси какво може да се разруши, унищожи, ей така, само за развлечение. (Достоевски)
339
6
 
39
 
! Отговори
Ото Фон Бисмарк преди 1 година
Знам 100 начина да изкарам руската мечка от бърлогата, но нито един да я вкарам там обратно!!!
338
5
 
23
 
! Отговори
!!! преди 1 година
ЕС и САЩ ще помогнат на украинците да преживеят зимата....................с дърва и въглища от ЕС..................да................Украйна вече няма АЕЦ.........АЕЦ-Запорожие е под контрол на Русия!!!
337
1
 
3
 
! Отговори
многоточковия идиот преди 1 година
е без маточината опят.
336
8
 
27
 
! Отговори
??? преди 1 година
Защо им трябваше на украинците да взривяват моста над Крим???Май така ги подучиха западняците и ганите полски католици................норуските бомби падат само в Украйна...........поне засега..............а не в Полша или в западните държави!!!!
335
5
 
38
 
! Отговори
??? преди 1 година
Колко държави бяха унищожени и разбити от "демократичния" Запад??Либия, Сирия, Ирак, Афганистан и т.н..................ако ще осъдим Русия, нека осъдим и Англия, Франция и САЩ???Докога с двойните стандарти, докога????
334
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шамил Басев:Аз не искам да убива, винаги се чувствам зле, когато съм убивал. Руснаците са доброволни роби, на тях им харесва да са роби. Те не искат да са свободни, искат да се мъчат, да ги унижават и притесняват. Защо аз да съм като тях, ние чеченците искаме да сме свободни хора.
333
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джохар Дудаев:Русия когато е в неизгодно положение е готова да подписва всякакви договори които не спазва, и не мисли някога да спазва, а щом укрепне се нахвърля върху малките народи, издевателства над тях, унижава ги и унищожава. Това е Империя на зло, такава е била и такава ще остане.
332
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
376- АМИ ДА СИ СВАЛЯТ"ЧИПОВЕТЕ" ОТ ПЕРАЛНИТЕ УКРИТЕ, И ЩОМ МОЖЕ ОТ ПЕРАЛНЯ ДА СТАВА РАКЕТА ДА СИ ПРАВЯТ. ЩО СЕ МОЛЯТ КАТО ПРОСЯЦИ НА ТОЯ И ОНЯ ДА ПОМАГАТ.
331
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АМИ ПУТИН ИСКАШЕ ДА ИМ ПУСНЕ МАЛКО АТОМ ЗА ДА ИЗЧЕЗНАТ ЗА МИГ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА НАЦИСТИТЕ. ТЕ! - НЯМА ДА ПУСКАШ АТОМ. АМИ ТОГАВА ЩЕ ВИ ОСТАВЯ БЕЗ ТОК, БЕЗ ХЛЯБ, БЕЗ ВОДА ПЪК КОЛКОТО УСТИСКАТЕ.
330
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НЯМА НЕ ИСКАМ НЯМА НЕДЕЙ, ДОКАТ УКРИТЕ НЕ ГРЪМНАТ ЗЕЛЕНИЯ ЗЛОДЕЙ.
329
1
 
7
 
! Отговори
1 преди 1 година
Толкова са *** и смотани, че даже не могат да изпълнят уговорката с американците.
328
4
 
29
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Отдавна беше време Русия да отговори адекватно на украинските терористични атаки. Взривът на Кримският мост беше последната капка, която преля чашата. Аз очаквах това да стане по-рано, след убийството на руската журналистка Дугина. Можем да сравним действията на Русия и Украйна с тези на Израел и палестинците. След палестински терористични атаки Израел отговаря с обстрел или дори с военна акция. А в ООН САЩ винаги ги оправдава с Израел има право да се защитава.
327
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страстната мечта на русофоба-->краваророба е Русия да се управлява от някой като Елцин и Западът и САЩ да си разпредялят богатствата им по техните условия и под тяхната диктовка.Русофоба-->краваророба знае че Русия не може да бъде унищожена,а и злобата и фобията ще нарастват пропорционално на нарастването на силата на Русия за това единственият лек за русофоба-->краваророба е Русия да е слаба и разтърсвана от вътрешни противоречия и междуособици, както беше при Елцин и преди това при Горбачов.
326
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха, ха, ха русоробите си мислят, че на запад е като в Русия, да влизат в дума ти и да следят, дали се къпеш и колко градуса е!
325
32
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С такива безсмислени ракетни удари рашките само озлобяват света срещу себе си. Едно е да прочетеш,че са взривили склад за оръжие или някоя казарма и съвсем друго е да видиш как унищожават блок,улица,парк и убиват обикновени граждани.
324
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Някои хора още не вярват, че Русия може да приключи с Украйна за дни..." Естествено, че може но само с ядрено оръжие. Да се надяваме, че вече са надраснали 60г но като им гледам ръководството, даже са се върнали още по назад. Сега са в ерата на по-силният пробва да завладее по-слабия съсед за да му вземе изкопаемите.
323
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе до сега и на мен никой още не е дошъл да види, нито пък да ми каже, колко и кога да се къпя, ям или каквото и да било друго.
322
5
 
22
 
! Отговори
Апокалипто преди 1 година
Някои хора още не вярват, че Русия може да приключи с Украйна за дни...
321
2
 
7
 
! Отговори
До 365 до до преди 1 година
На мен защо никой не ми,, казва"? Ти къпеш ли се....