Зеленски по време на Златните глобуси: Няма да има Трета световна война

Той е убеден, че Украйна ще победи Русия
Обновена: 11 яну 2023 10:48 | 11 яну 2023 10:48, Нели Христова
245
Зеленски по време на Златните глобуси: Няма да има Трета световна война
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски изпрати силно послание от сцената на Златните глобуси: Войната с Русия все още не е приключила, но Украйна ще победи.

След като беше представен от Шон Пен, Зеленски се появи на екрана в предварително записано обръщение, в което той увери присъстващите на церемонията по връчването на филмовите и телевизионни награди, че благодарение на подкрепата на свободния свят "приливът се обръща".

Още по темата

"Първата световна война взе милиони жертви. Втората световна война взе десетки милиони. Няма да има Трета световна война", заяви Зеленски. "Това не е трилогия: Украйна ще спре руската агресия на нашата земя."

Зеленски започна речта си, като напомни зкрая на Втората световна война, когато през 1943 г. бяха връчени първите в историята награди "Златен глобус". Беше ясно кой ще спечели, но все още имаше някои битки, които трябваше да се водят.

"Сега е 2023 г.: войната в Украйна все още не е приключила, но вълната се обръща и вече е ясно кой ще спечели", каза Зеленски. "Но тепърва предстоят битки и сълзи. Но сега определено мога да ви кажа кои бяха най-добрите през предходната година: това бяхте вие, свободните хора на свободния свят, тези, които се обединиха около подкрепата на свободния украински народ в нашата обща борба за свобода и демокрация."

"За правото да живееш, да обичаш, да раждаш. Без значение кой си, без значение откъде си, без значение с кого си, борбата за правото на новите поколения да знаят за войната само от филмите", добави той. "Ще успеем заедно… Надявам се, че всички вие ще бъдете с нас в победния ден: деня на нашата победа."

Съобщението от Зеленски идва около месец след срещата му с президента Джо Байдън в Белия дом по време на първото му пътуване извън Украйна след инвазията на Русия миналия февруари.

"Въпреки всички трудности, гибел и мрак, Украйна не падна. Украйна е жива и здрава", каза украинският президент в началото на обръщението си, като благодари на присъстващите. "Руската тирания изгуби контрол над нас."

Преди посещението на Зеленски администрацията на Байдън обяви, че ще изпрати близо 2 милиарда долара допълнителна помощ за сигурността на Украйна, включително нова сложна система за противоракетна отбрана Patriot, съобщи CNN. Системата може да подпомогне защитата на Украйна срещу руски ракетни атаки, за които Зеленски каза по-рано, че са насочени към около половината от енергийната инфраструктура на Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние сме в трета световна отдавна. И жертвите са в пъти повече от предишната световна война. Не говоря само за убитите физически, но и за убитите психически, а те са милиарди. Войната днес е за душите на хората.
16
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трета световна няма да има, руското джепане е подмокрено от страх.
15
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво стана в Соледар, 1000 герои са леко пленени?
14
1
 
25
 
! Отговори
Зеленото нещо преди 1 година
Пак грачи грозно, зловещо!
13
3
 
22
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Защо милата ни родина беше изградена и беше в разцвет по времето когато бяхме с Русия? А сега драги господа вижте разрухата, вижте, здравеопазването, вижте децата, огледайте се! Разруха и нищета!
12
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очевидно е, че русия не може да си позволи открита война не само срещу Запада, но и срещу само още една държава. Те Украйна не могат да победят, какво остава, ако се изправят срещу втора армия. Освен това русия загуби всичките си съюзници. Казахстан ги заклеймява за войната, Армения се отказва от съюза им. И накрая Финландия и Швеция бяха строго неутрални до преди година. Сега вече са много близки до НАТО. Факт, който се случи само и единствено заради путин.
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски защо не изказа позицията на Украйна за гей браковете? Защото ако някой бял мъж има същата позиция, няма да го допуснат на сцената... Ем интереса клати феса ...
10
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ченгето путин какво казва по въпроса? Или просто от бункера ще мобилизира още пушечно месо за утилизация?
9
3
 
23
 
! Отговори
До Бай Дън преди 1 година
То се вижда последно време кой къде затъва. Соледар от днес е свободен от урките. А вашите хамерикански машини замръзват в украйна
8
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Соледар - падна. Убити около 1000 укрита, между 500 и 1000 пленени. Успели са да се измъкнат още около 1000. Сега да видим дали ще им дойде на ум да се изнесат от Артьомовск или и там ще дадат сходни жертви...
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аре ве! Акъл от зеленясал укро не щем!
6
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
като гледам си е баш трета - запада срещу изтока
5
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И украйна няма да я има в този си вид
4
3
 
31
 
! Отговори
Дъжд преди 1 година
От тоз пък какво зависи, че да казва какво ще има и какво ще няма. Реално ние сме в 3 та световна. Звънни до Брюксел и питай ще има ли или няма да има , те звънят до друг континент да питат - щото и те не знаят...
3
4
 
36
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
Тоя клоун не се стърпях да го чета.... Какво им стана на тея хора как ги облъчиха толкова... Пазили света от Русия? Каква е логиката... То трябва да е обратното, нас някой да спаси от САЩ И ЗАПАДА!
2
4
 
32
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
И там ли го пуснаха про'с'таците?!
1
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците размазаха краварските роби