Зеленски: Украйна е готова да започне контраофанзивата си

Вярваме силно, че ще успеем, заяви той
409
Зеленски: Украйна е готова да започне контраофанзивата си
Снимка: БГНЕС/EPA

Украйна е готова да започне контранастъплението си, за да си върне окупираните от Русия територии, заяви украинският президент Володимир Зеленски в публикувано днес интервю за в. "Уолстрийт джърнъл".

"Вярваме силно, че ще успеем", казва украинският лидер пред американското издание.

"Не знам колко време ще отнеме. Ако трябва да съм честен, може да бъде извършено по различни начини, съвсем различни един от друг. Готови сме и ще го направим", изтъква Зеленски.

Киев се надява, че с контранастъплението си ще си върне окупираните територии и ще промени динамиката на войната, отбелязва Ройтерс.

Миналия месец Зеленски заяви, че Украйна ще изчака, докато получи от Запада още бронирани бойни машини, преди да започне контранастъплението си. Украинският лидер направи дипломатическа обиколка, в рамките на която призова за това западната подкрепа да продължи и на Украйна да бъде изпратена още военна помощ и оръжия, които са от ключово значение за успеха на украинските сили.   

Русия продължава да контролира големи територии в Източна, Южна и Югоизточна Украйна.

През последните няколко седмици Украйна нанася интензивни удари по руски складове за боеприпаси и логистични маршрути./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още по темата: Украйназеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
3
 
12
 
! Отговори
11 преди 10 месеца
До Космонавт 284 ---- Мдааа, прав си за тестовете, сигурен съм, че няма да ги издържиш и интернетът ще бъде едно по-добро място без заблудени безмозъчни хамерикански партенки. Получаваш халюцинации и ти се привиждат бойни действия на територията на Русия, така че побързай с хапчетата, щото е спешно.
270
3
 
11
 
! Отговори
Слава Кокаини! преди 10 месеца
И с какво ще я започне, таС така широко рекламирана контраофанзива? Може би с дървените макети на автомати - с които "учеха" мало и голямо как да държат и "стрелят", или с прашките от детството, изровени от тавани и мазета? На КокУкрАИНА съвсем скоро предстои могъщ разгром. А Зеленият КокаКлоун го чака много интересно бъдеще...
269
2
 
9
 
! Отговори
До космонавта - трол преди 10 месеца
Неадекватен си пич :)) помня Интернет, във времето когато такива като теб бяха табу.
268
3
 
13
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 месеца
Смени дилъра момче че звучиш смешно с тези лозунги за контраофанзива.
267
17
 
4
 
! Отговори
Космонавт преди 10 месеца
До 11 Аве, хайде да си изпиеш хапчетата. Трябва да има психологически тестове за свързване към интернет за хора на преклонна възраст. Какви памперсси ползваш, руски ли са, или пердашиш използвани партенки?
266
6
 
10
 
! Отговори
11 преди 10 месеца
До Космонавт 273 ---- Аве бърже земай един буквар, пали един бойлер от електрическите на Мъск и отлитай през глава у Космоса.
265
12
 
7
 
! Отговори
Космонавт преди 10 месеца
До 276 Да, когато САЩ са им помагали, сега са сами, защото на всички им писна на дедовия от тези блатници.
264
4
 
7
 
! Отговори
Не звучи преди 10 месеца
Много мотивиран..
263
4
 
16
 
! Отговори
11 преди 10 месеца
Аве тоз да вземе да каже кога ша са прибира у Украйна, щото май не се е връщал вече два месеца. А супер-дупер мега контраофанзивата ша почне със сигурност на марта у сряда или другите дати са: когато цъфнат налъмите и на кукуво лято.
262
1
 
5
 
! Отговори
Посолството преди 10 месеца
Прав е ама по добре да седне щото после няма да може
261
4
 
7
 
! Отговори
Той казва че и готов преди 10 месеца
Но ни казва дали накога ще започне...
260
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И други са подценявали руснаците. Обикновено са им плащали репарации или са ставали част от тях.
259
11
 
4
 
! Отговори
Космонавт преди 10 месеца
До Ламята Спаска хората на кадира са една шепа предатели, които скоро ще бъдат изклани от народа на Чечения/Ичкерия.
258
11
 
18
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
Българите подкрепят Русия в борбата и с нато!
257
23
 
9
 
! Отговори
Космонавт преди 10 месеца
САЩ дариха 0.5% от военния си бюджет на Украйна и бойните действия вече са на руска територия. Представям си какво щеше да стане ако бяха дарили цял процент? :)) В САЩ има 3 хиляди наземни и още толкова подземни военни заводи и по малки фабрики, САЩ са доставили над 600 вида въоражение за Украйна, Пригожин каза, че Украйна разполага с 400 000 боеспособна армия, десетки хиляди украински военни бяха обучени в Англия и съюзниците и. Плачете ве русофили, рев да чувам! С империята на злото е свършено
256
11
 
7
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 10 месеца
русия - разпад; с един дебел отзад!!!
255
8
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
Ми да започват, че да идва ред и на нашите площадни атлантици! Трите неграмотни и бедни про'с'така, тро'л'ещи за един Макдоналдс по цял ден във форумите, трябва да идат да бранят евроатлантическите ценности на САЩ в Украйна.
254
8
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
Ми да започват, че да идва ред и на нашите площадни атлантици! Поне 50000 неграмотни и бедни про'с'така, гласуващи за "евпопейска МРЗ" трябва да идат да бранят евроатлантическите ценности на САЩ в Украйна.
253
11
 
7
 
! Отговори
Ламята Спаска преди 10 месеца
Малии къф бой ши ядети Зеленкооо. ;))Рашките така са се окопали. А и ще си имате работа с хората на Кадира. А те са родени главорези. Жална ви майка.
252
9
 
17
 
! Отговори
Космонавт преди 10 месеца
"Украйна е готова да започне контраофанзивата си" Е, бива ли такова нещо? Поднесете го по деликатно, на някой русофил ще му спре пейсмейкърра.