Зеленски: Украйна е готова да започне контраофанзивата си

Вярваме силно, че ще успеем, заяви той
409
Зеленски: Украйна е готова да започне контраофанзивата си
Снимка: БГНЕС/EPA

Украйна е готова да започне контранастъплението си, за да си върне окупираните от Русия територии, заяви украинският президент Володимир Зеленски в публикувано днес интервю за в. "Уолстрийт джърнъл".

"Вярваме силно, че ще успеем", казва украинският лидер пред американското издание.

"Не знам колко време ще отнеме. Ако трябва да съм честен, може да бъде извършено по различни начини, съвсем различни един от друг. Готови сме и ще го направим", изтъква Зеленски.

Киев се надява, че с контранастъплението си ще си върне окупираните територии и ще промени динамиката на войната, отбелязва Ройтерс.

Миналия месец Зеленски заяви, че Украйна ще изчака, докато получи от Запада още бронирани бойни машини, преди да започне контранастъплението си. Украинският лидер направи дипломатическа обиколка, в рамките на която призова за това западната подкрепа да продължи и на Украйна да бъде изпратена още военна помощ и оръжия, които са от ключово значение за успеха на украинските сили.   

Русия продължава да контролира големи територии в Източна, Южна и Югоизточна Украйна.

През последните няколко седмици Украйна нанася интензивни удари по руски складове за боеприпаси и логистични маршрути./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още по темата: Украйназеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
16
 
11
 
! Отговори
Само едно ме извенад преди 11 месеца
Ва..къде са ботовите на САЩ с ВПН а?!Не може така да оставят неманипулирани истински коментари да се публикуват!
230
13
 
13
 
! Отговори
Ха Ха смешко преди 11 месеца
Кой сам си обявява кога ще почне настъпление. Все едно Хитлер да излезе и да каже, че скоро ще започне настъпление при Курск
229
3
 
10
 
! Отговори
ха-ха-хи...вЕЕЕрваме преди 11 месеца
Е хайде де ...пренадахме се !!! Айде по бързо че белото свърши ....СЛАВА КОКАИНА!
228
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Той, Зельо, сега нова борба почва, "ще наказваме подкрепящите войната на Путин в глобален мащаб". Значи ще има още контра или офанзиви и по други страни, щот Русия е лесна, ще я опатка ей сИгичка с контрата. Да му мислят тез, дет ще ги наказва, че не викат за него.
227
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ако погледнем действията на запада от 2014 години насам се вижда, че та са базирани на невярно стратегическо мислене, на неразбиране на възможностите и реакцията на Русия, и пълна неподготвеност за това което Русия ще направи.
226
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ЕС се пръска по шевовете.
225
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Китайските коли показаха най-добър краш тест за 2022. Най-добър лос тест (moose test).
224
1
 
15
 
! Отговори
Хора преди 11 месеца
Чак днес след 15 мисеца война, цените на електроенергията в Украйна се удвояват! Досега за 15 месеца цените на храна и инергия там не се повишиха! Докато в ЕС се чедим как да си пратим сметките и купим храна! Сига Украинците започват да негодуват защото сега неме засяга ВСЕКИ- и в Запдна Украйна!
223
9
 
2
 
! Отговори
niki преди 11 месеца
по4ваите наи -после 4е да победите руснаците и да направите парад в москва !
222
4
 
13
 
! Отговори
Берлин преди 11 месеца
Зеленски изисква от Германия сега да строи и бункери и бомбоубежища в Киев! Нямало достатъчно..
221
2
 
13
 
! Отговори
ха ха преди 11 месеца
Ама на колко процента сте готови ? На 95% ? .... На 98% ? .... Много е важно. Щото, то и аз вЕрвам че някой ден тая пуста контраофанзива ще почне .... Но не преди аха-аха да почне ... и е отложена ... та без малко да почне ... ама пак се е отложила ... и още малко се е забавила докато чака ония ТРИ танка от Германия да дойдат, дето щели да променят хода на войната ..... После ще чакаме и за ДВЕТЕ ракети от САЩ ... ха ха
220
3
 
29
 
! Отговори
хммм преди 11 месеца
Сега разбирам защо Путин вчера се е молил на онази икона "Боже дай ми сили да издържа на западната пропаганда и да не унищожа един народ който достатъчно е изстрадал" На запада не му пука за Украйна, там както винаги лицемерно си потриват ръчичките и си връзват гащичките-ако победят ще спечелят това и това ако пък изгубят ще спечелят от това и онова. А офците по форумите говорят за патриотизъм и свобода, в какъв свят живеем само.
219
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тия все едно театрална постановка ще правят. Обявиха, че ще има контраофанзива, пък я готвили, сега явно вече са я приготвили и ще я покажат на публиката. Ама, клоунът си е клоун, той си въобразява, че е на сцена и падналите от стрелба, след края на представлението, ще се изправят и ще идат да го поливат в някое заведение. А за него ще са овациите, че напрайл голем,та рап,та. Не е наред тоя човек, ами защо гинат хора?
218
1
 
15
 
! Отговори
до 195 преди 11 месеца
Абсолютно си прав. На снимките отпреди войната не само е красив, гладко избръснат, културен, в костюм и с просъветска риторика и мирна и тва сме един народ и бла бла....Оставаш с усещането, че това са различни хора-този тогава и сега. А и защо жена му се явява само за пърформанси-явно това не е същия човек. Зе наистина е подменен. Тук го вярвам.
217
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Един отдолу с тъмносив каскет и побеляла блуза с чук и сърп в ръката и дързост в погледа ме впечатли с агитация за Русия! Те руснаците сто години се опитват да направят кола, ама сега ще се стегнат и за няколко години ще започнат да правят всичко и на световно ниво! Тоя пък същия щял да разбива канара с чук! То само желание не е достатъчно! Иска и малко акъл!
216
1
 
15
 
! Отговори
Не може да почне още преди 11 месеца
Строят Триумфалната Арка в Киев още! По случай Перемогата! Не може контраофанзива без Триумфална Арка за героите ;)
215
4
 
19
 
! Отговори
Пройко преди 11 месеца
Балонът се надува, надувайте момчета.
214
2
 
22
 
! Отговори
Зеленски преди 11 месеца
След колко време т ъпите европейски данъкоплатци ще забележат че няма контраофанзива и си хвърлят парите на вятъра?!
213
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бездомните в Америка били 60 милиона тоест една пета от населението. Всеки пети е бездомен.
212
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Мдам, Хероям страшно!