Нови нощни атаки към Киев, свален дрон край руска база в Крим

13 души са ранени при експлозия край Днепър
63
Нови нощни атаки към Киев, свален дрон край руска база в Крим
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия предприе поредна въздушна атака срещу Украйна, но украинските системи за противовъздушна отбрана отблъснаха всички ракети и безпилотни самолети при приближаването им към Киев, съобщиха военни представители на украинската столица, предаде Ройтерс.

"Противовъздушната отбрана е унищожила всичко, което се е насочвало към града още при захода му отдалече", каза Сергий Попко, началник на военната администрация на Киев.

От май насам Русия неколкократно атакува Киев, главно нощем.

Свидетели съобщават днес пред Ройтерс, че са чули няколко взрива в района, но не и в самия Киев, като експлозиите са звучали като унищожаване на цел от системите за въздушна отбрана.

Тази нощ в Украйна имаше отново тревога за въздушни удари.

В същото време дрон бе свален над Джанкой на полуостров Крим, обявиха назначените от Москва власти на региона, предаде Ройтерс.

Нанесени са щети по прозорците на няколко къщи в жилищен район при среднощния инцидент, каза Олег Крючков, съветник в кримската администрация.

Русия има военна база близо до Джанкой. Украински представители на няколко пъти заявиха, че Джанкой и околните райони са превърнати в най-голямата руска военна база на Крим.

13 ранени при експлозия в предградие на Днепър

Експлозия в предградие на украинския град Днепър засегна двуетажна кооперация, при което бяха ранени най-малко 13 души. Обитатели на сградата може да се намират под отломките, съобщи местният областен управител Сергий Лисак в Телеграм, предаде Ройтерс.

Сред ранените имало и три деца, допълни той. На място са пристигнали спасителни екипи. Според информации в социалните медии руска ракета е предизвикала взрива, но засега няма потвърждение на тази информация от украински военни представители.

В Телеграм украинският президент Володимир Зеленски заяви, че ударът е станал между две кооперации. "За жалост има хора под развалините", допълни той. "Още веднъж Русия се доказа като терористична държава", каза още Зеленски.

Москва отрича нейните сили да взимат под прицел цивилни./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
43
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 1 година
Руските ракети ги свалят защото са с чипове от перални перла 05.Тамън доближат Киев и се пуска цетрогугата.Започват да се клатят да подскачат и да издават страшни звуци и се издават къде точно са.
28
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисира Сашо от рано сутринта са го хвърлили на амбразурата
27
12
 
45
 
! Отговори
Калашников преди 1 година
Слава за РУСИЯ ! Урките да изчезнат завинаги !
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ядосания тролец побесня пак ..
25
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 27 - Те имат лъжи и мечти, а Украйна синняма ни бахмут, ни снаряди.
24
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 18 - Може! Но истината ез че Русия пепели този конфликт.
23
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските граничари затягат контрола над потенциалните наборници, а военните комендатури по десния бряг на долното течение на река Днепр, ловят подходящите за попълване на редовете на ВСУ направо от опашките за хуманитарна помощ.
22
12
 
3
 
! Отговори
16 преди 1 година
Само на мибуси сте способни, май :)
21
3
 
9
 
! Отговори
Грешни Прогнози преди 1 година
1000 минуса сложете. Истината е противоположна ба това, което се твърдеше.
20
3
 
19
 
! Отговори
От 16 преди 1 година
Въпросът ми е легитимен. Къде са еврпейските телефони? Защо Англия непроизвежда телефони? Все пак бяха пионери при полупроводниците до 80-те? Какво стана с Нокиа? Германия имаше съшо някакви опити?
19
9
 
20
 
! Отговори
Грешни прогнози преди 1 година
Аз опаквях, базирано на лазаното от вас - Русия да няма амуниции и техника. Да е в тежка финансова криза. Путин да е в болница и да си лекува мистериозните заболявания, а някой "добър човек", да прави преврат в Русия, както и зеленски да е на парада в Москва, като победител на 9-ти. Вместо това - Германия, а не Русия, е пред икономипески колапс. НАТО е неспособнод апраща снаряди. Байдън се пльосна по очи на сцената, не Путин, а Пригожни, детонуж урорпирал властта, взе *** им подари Бахмут ...
18
11
 
22
 
! Отговори
От кенефа ФАЩ преди 1 година
Посолството каза
17
32
 
14
 
! Отговори
В кенефа Русия преди 1 година
е мястото на всички иzменници русофили и руснаци поддържащи фашисткаия режим в Кремъл и бункерния, дърт рептил.
16
28
 
7
 
! Отговори
В кенефа Русия преди 1 година
е мястото на всички именници русофили и руснаци поддържащи фашисткаия режим в Кремъл и бункерния, дърт рептил.
15
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 13 - Защо д аправиш телефони, като китайското копие на Samsung е 40 долара?
14
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киевският режим удвои броя на жените военнослужещи. Повече от 60 000 жени служат в Украйна, повече от 42 000 от тях са военнослужещи от въоръжените сили на Украйна, съобщи украинското министерство на отбраната. Тази цифра непрекъснато се увеличава. За сравнение, до 24 февруари 2022 г. броят на жените в редиците на въоръжените сили на Украйна е около 30 хиляди. Руското министерство на отбраната съобщи, че самолет Су-27 на ВСУ е бил свален от системи за противовъздушна отбрана близо до село Коптево в Донецката народна република. На същото място в района на Раздоловка е свален Ми-8 също на ВСУ.
13
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските граничари затягат контрола над потенциалните наборници. Киев засилва контрола върху работата на системата "Шлях". Граничарите ще проверяват по-внимателно транспорта, тръгващ за Европа. От военното ведомство подчертаха, че техните служители ще следят внимателно списъка, за да "установят законни основания за преминаване на държавната граница от лица, включени в базата данни "Шлях". От началото на СВО най-малко 11% от потенциалните наборници са напуснали Украйна, които никога не са се завърнали в родината си.
12
12
 
31
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 година
Мнозина се посиграват че Русия не произвежда перални, хладилници, смартфони и прочее. Да ама в този вълчи свят за да оцелееш, особено ако си богат на ресурси, трябва да имаш оръжие. Е те затова правят оръжия и то какви. Такива че дедо Бай Дън нощем пълни памперсите че да не вземе някое цунами предизвикано от Посейдон, да му отнесе Белата къщурка.
11
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Източници казват, че вчера имало ликвидация на отановски специалисти в Киев. Евакуационен самолет на ВВС на Пиндостан е излетял за Жешув, Полша.
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 9 - Първите дни ще нинговорят за успехи ...