С нови цени посрещат в Гърция, 9 евро чаша аперол и 5 евро кафе на плажа

Началото на сезона е затруднено и заради лошото време
30 апр 2024 11:00, Петър Бойчев
111
С нови цени посрещат в Гърция, 9 евро чаша аперол и 5 евро кафе на плажа
Снимка БГНЕС

Първите туристи, дошли тази година в любимата лятна дестинация Гърция, са изненадани от новите цени на храни, напитки и нощувки, съобщава bTV.

Гиросът вече се продава за 4 евро, по плажовете коктейлът "Аперол" е 8,50 евро, а кафе по-евтино от 5 евро няма. Малката бира се продава за 4,50 евро. Цените на сладкишите остават непроменени.

Въпреки повишението обаче Гърция си остава предпочитана за туристите, особено около Великденските празници. Увеличението на броя на туристите с 20,7% през първото тримесечие на годината спрямо миналата година и увеличението на приходите с 24,5% показват, че Гърция все още привлича голям брой посетители.

Местните жители обаче приемат със смесени чувства към новите цени и са загрижени за въздействието на инфлацията върху ежедневието.

Според докладите местните ресторанти са изправени пред предизвикателството да привличат туристи в началото на летния сезон въпреки лошото време и високите цени.

В стремежа си да задържат клиентите, пазарите предлагат намалени цени на основни хранителни продукти. Цените за настаняване също варират и местните жители трябва да се справят с тези промени, докато се опитват да останат конкурентоспособни в туристическия сектор.

Тази ситуация ги принуждава да бъдат креативни и да търсят нови начини за привличане на посетители, без да намаляват приходите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
60
 
! Отговори
Смех преди 1 месец
Пълни лъжи! Цените в Гърция за повечето стоки и храни са по-ниски или същите като в България. За 3-4 евро кафе ще получите и малка вода, защо не го кажете. Всяка година преди летния сезон родните хотелиери пускат платени статии в опит да си спасят сезона, а ние все им бягаме по тъча в Гърция. Вчера за бутилка вино гърците ни донесоха безплатно плато със сирена и меса. У нас ще ни дерат за това мезе поне 30 лв. Подобни примери бол. Споменах ли колко добре ми върви колата с техния дизел?
79
6
 
14
 
! Отговори
Хей Живот! преди 1 месец
Хахааха! Бай ви *** от понеделник е на Халкидики с пълен багажник с провизии и никакво поскъпване не му пречи! С пълни торби била и лидл и си изкарва царски!
78
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българските богаташи си построиха там хотели, албанската мафия и тя навлезе, построиха си и бази и виждате резултата какъв е! Гърция беше супер спокойна и хубава държава, преди да влезе в ЕС, влизането на държавите от източна и южна Европа в ЕС, се отрази деструктивно.
77
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кафето е 2 евро, макс 3
76
6
 
4
 
! Отговори
от Стария Несебър преди 1 месец
И сега има много полски туристи за тази част от годината. Нови са и им трябва карта/пътеводител за градчето. Недейте да отписвате туризма ни.
75
15
 
5
 
! Отговори
Ибн ебн Ал камил преди 1 месец
Лъжетеее......кафе ,вода и *** се полагат безплатно на всички......така е от години,но да са живи и здрави ЛИДЪЛ И БИЛА....ХАХАХАХА.....отива с кола на лизинг за 50 бона с пълен багажник храна....и вика там е евтино....за 1 кафе и чешмяна вода стои цял ден под чадъра.....ХАХАХАХА....то ако не е ***, никой няма да иде на тези плажове....и по добре да ти пробутам кафе и вода за 10 лева....ХАХАХАХА....смях......
74
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А при нас как е... Освен огромната разлика в качеството..
73
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи надолу цените, Аперола беше 10 евро, по нашите капанчета хубав коктейл под 22-23 лв няма.
72
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дори не е посочен конкретен курорт, за да се сравнят цени. Миналата година имаше същите апокалиптични статии точно в началото на сезона, реално увеличение на цените спрямо предходния сезон не забелязах. Няма да ходим на фекаломорието и това поръчковите статии няма да променят, кое не е ясно?
71
7
 
8
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
То за всичко си има клиенти. Но да ходиш с пълен багажник и чадър, както се хвалят някои е срам. Самолетче. Остров. Почивка. Никъде не харесват бедния турист.
70
27
 
3
 
! Отговори
Hilti преди 1 месец
Аре стига с тая Гърция. Само семейства с деца и двойки. Хора на по трийсе и кусур години си прекарват почивката, като пенсионери. Тъжна работа. Разходeте се до Мадрид, Барселона, Палма де Майорка.. . Да видите що е космополитен, модерен и полигамен живот.
69
5
 
42
 
! Отговори
Гоуемото плашене преди 1 месец
Гоуемо плашене с тая Гърция, бееееее...?!?!?! Та то не бяха природни бетствие, глоби по пътищата, високи цени на хотели, сега и пиячката дебела била... По-добре там, отколкото при му-трите!!!
68
0
 
4
 
! Отговори
BG преди 1 месец
No problem!
67
3
 
23
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
Абе, Петре, бе ?!? Колко пара ти наля Гробаря да напишеш такава статия тук да се габаркаш с нас все едно живеем в Никарагуа и не знаем за какво стана въпрос на нашето Лайн..морие. *** си му върни парите, ефект нулев от статийката. Ще се почива масово в Гърция, Турция и Италия. Нема да им стъпим на наште!
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ясно.... По-друго си е , обслужването пари иска , защо пак се праИм на сИ-г-АНИ!
65
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Азе мисля , че в България цените са доста по-НОВИ от тия в ГрЪЦИЯ !
64
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голема работа. Ние кАпейките си ходим на море в Крим щото си е наш. Мутрофеева каза, че ше ни дава кафе и сандвичи без пари там и е много по убаво от пропадналата и фалирала Европа.
63
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нови, стари, хората ЩЕ посрещат. Нашите пишман хоремагчии ще чакат и ще псуват. Кой каквото е сял, това ще жъне.
62
12
 
3
 
! Отговори
ясно преди 1 месец
ще се пътува с пълен багажник а кафето гърците ще си го пият сами
61
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До от Стария Несебър- Ела и виж по празниците колко са вкиснали собствениците. Конкуренцията е голяма и се борят за клиенти.