Русия прехвърля две дивизии на изток за атака преди да дойде US-оръжието

Целта е да се превземе Часов Яр
2 май 2024 12:25, Петър Бойчев
304
Русия прехвърля две дивизии на изток за атака преди да дойде US-оръжието
Снимка БГНЕС

Има план Русия да предислоцира две дивизии от Запорожие в Донецка област за засилване на настъпателните операции. Това ще позволи на войските на Москва да напредват, докато Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) не получат военна помощ от САЩ. Това се казва в нов доклад на базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната (ISW), съобщава УНИАН.

Според ISW руснаците ще се опитат да прехвърлят 76-та или 7-ма въздушнодесантна дивизия от района на село Роботино в Запорожка област в Източна Украйна. Това ще им даде възможност да се възползват от текущия "прозорец на уязвимост“ в Донецка област.

Според анализаторите сега руските войски се опитват да използват тактическото проникване северозападно от Авдеевка, за да постигнат по-широк пробив в района и засилват настъплението си, за да превземат Часов Яр.

На Авдеевско направление руснаците са създали относително сплотена групировка от сили, състояща се предимно от части на Централния военен окръг (ЦВО) и 1-ви армейски корпус на т.нар. "Донецката народна република“ ("ДНР“). Въпреки че са изтощени от интензивни настъпателни операции през последните няколко месеца, елементи от 76-та и 7-ма дивизия може да послужат като ударна сила за продължаване на атаките в региона.

"Руските войски създадоха по-слабо сплотена групировка на силите на Бахмутско направление, която по-специално се състои от елементи на няколко дивизии и въздушнодесантни бригади. Предислоцирането на елементи от 76-та и 7-ма дивизия в тази зона може да засили продължаващата настъпателна операция за превземане на Часов Яр“, се казва в доклада на ISW.

Според анализаторите руското командване може да прехвърли части от тези две дивизии на линията Купянск-Сватово-Кременная, където войските им са възобновили настъплението по цялата фронтова линия.

Руснаците се опитват да консолидират целия този сектор под отговорността на Московския военен окръг и предислоцирането на 76-та и 7-ма дивизии може да не е толкова полезно, колкото в случай на по-интензивни бойни действия, които се водят в момента в Донецка област.

Както добавя ISW, всяко предислоциране на тези части ще позволи на руснаците да засилят настъпателните операции и да оказват нарастващ натиск върху ВСУ, независимо къде се намират.

"ISW не прави оценка в коя област е най-вероятно да бъдат предислоцирани въздушнодесантните сили, ако е вероятно такова предислоциране изобщо да се случи.

Институтът ще продължи да наблюдава докладите за възможно предислоциране на елементи от 76-та и 7-ма дивизия, тъй като това представлява значителна опасност за способността на ВСУ да забавят руските настъпателни операции в Източна Украйна през следващите седмици преди пристигането на американската помощ за сигурност“, заключава Институтът за изследване на войната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Русия освобождава собствената си територия и население от фашистката хунта.
211
15
 
9
 
! Отговори
тоти преди 4 седмици
Танкове и бензиностанции след тях ще затрият хиляди воиничета и много желязо за вторични......а Украйна няма да копува стоманащото им идва безплатно на краче......
210
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ISW не прави оценка в коя област е най-вероятно да бъдат предислоцирани елементи от въздушнодесантните сили нa 76-та и 7-*** дивизии, ако е вероятно такова предислоциране изобщо да се случи. Тогава за какъв хрен е цялата тази статия?
209
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Уточнение ген.секр. на ЦК на КПСС на СССР Леонид Брежнев е украинец.
208
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Уточнение към предходно мнение. Брежнев е украинец.
207
12
 
9
 
! Отговори
Sata NATO преди 4 седмици
Жертвите сред украинската "армия" са с пъти повече от жертвите , ор руска страна. ------....--------- Защо тогава за две години руснаците са мръднали само с 50 км>
206
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 201. Леле мале какъв бълвоч ти е в главата. Сигурно и носът си не смееш да покажеш навън.
205
12
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 седмици
Най обичам руски солдати да ме правят щастлив хомосексуалист. А ако и ме целуват както Брежнев изпиваше с устни бай Тошо направо изпадам в оргазъм. За руски солдатски шпек си мечтая като всеки русофил, че друго месо през живота си няма да видя.
204
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Абе, сатаНАТО , сто пъти кликам лайк да ти сложа присветва но не се хваща.
203
6
 
16
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 седмици
Плевенето на нацистките бурени продължава с пълна сила,и ще продължи поне до румънската граница.А после ще бъде интересно...
202
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И сто дивизии да прехвърлят, рано или късно рашагите ще изгубят войната, защото хората в окупираните територии ще въстанат и няма дълго да търпят властта на диктатора терорист
201
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Мачка: ама как ги мачка? В леглото ли защото нацист няма как да мачка нацист. А най големият нацист е Путлерини. Освен ако някой от лакеите му не го мачка и пълни и затова да казваш, че мачка нацисти
200
11
 
13
 
! Отговори
Мачка преди 4 седмици
Вовата! Не си играе! Мачка факаните нацисти!
199
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 202: това никога няма да се случи защото 1. Такава система струва повече от танка и екипажа според путлерофашистката доктрина и 2. Путлерофашистката доктрина гласи още от времето на Сталин: ние имаме повече танкове и солдати отколкото врагът има патрони, напред и така докато на врагът не му свършат амунициите и да се надяваме, че част от вас ще са оцелели. Все пак съветите чистеха минни полета с лицата си като пускаха пехотата да върви и разчитаха, че мините са по малко от пехотата им.
198
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Струва ми се че е въпрос на време руснаците да си оборудват танковете със системи които следят за противотанкови ракети. Тогава тези които от дълго време твърдят че танка е отживелица ще гледат с голяма изненада.
197
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В Путлерландия ако носиш символа на звяра (член си на партията на Путлерини) можеш да изнасилваш, убиваш и изяждаш всички които нямат този символ (не винаги в този ред на престъпленията) и получаваш автоматично амнистия лично от Антихриста Путлерини защото си служил в армията на Сатаната, затова в Путлерландия има такъв бум на сатанисти, канибали, изнасилвачи и какво ли не още.
196
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Гадовете от сащ че духат супата както каза един министър на финансите от ПП ))
195
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
да започнеш война със 200 000 души срещу 600 000 укри и да ги набуташ там от дето са излезли, думите са малко.
194
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
188 - АМИ НА ЗЕЛЕНИЯ ТАНКОВЕТЕ СА ВЪВ МОСКВА. СТРОЕНИ, НО МЪРТВИ.
193
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И кое е Новото оръжие на съдния ден=ракети с по -голям обсег на деиствие,тоест пак удари по цивилни .Направо след тях да се събаря Киев с фабове и камък върху камък да не остане .