Най-разрушителните урагани в света

Нанесли са огромни материални щети и са отнели живота на стотици хиляди хора
2 юни 2012 16:05,
18
Най-разрушителните урагани в света
Снимка: smashingtops.com

Ураганите и циклоните са едно от най-страшните природни явления на Земята. Причинили са огромни разрушения и смъртта на хиляди хора. Дори и с днешната съвременна техника, с която може да се определи до гояма степен как се развива един ураган и пътя, през който минава, все още последствията от тези природни явления са непредсказуеми.

Ето топ 10 на най-разрушителните урагани по света:

Циклонът Бхола

Това определено е най-смъртоносният ураган, за който съществува информация. Ударил е Бангладеш през 1970г. Никой не знае колко точно хора са убити, но цифрата е някъде между 300 000 и 500 000.

Тайфун Хайфонг

През 1881 най-катастрофалният тайфун в историята на света удря Виетнам, убивайки повече от 300 000 души. Тази част от света често става жертва на такива природни бедствия, защото се намира на пътя на образуващите се в Тихия океан тайфуни, а именно тези, идващи от Филипините.

Циклон Наргис, Бурма

Огромната вълна, която заляла острова, е отговорна за смъртта на 100 000 души. Стотици хиляди от оцелелите хора в Бурма са останали без подслон и питейна вода.

Тайфунът Нина

Един от най-смъртоносните тайфуни в света. През 1975 г. супербурята разрушава огромни площи от Китай и убива 100 000 души, така както един мускулест човек би счупил молив на две. Тайфунът причинява срутването на язовира Banqiao. Огромното наводнение, което последва, разрушава стените и на други язовири. Можете да си представите паниката и страданията на населението в Китай.

Останалите вижте в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
34
 
! Отговори
миро преди 12 години
И вие започнахте да се дъните като Блиц,мислех ви за малко по-интелигентни ,ама и вие сте същите гъби като тях.
11
5
 
34
 
! Отговори
До 12 преди 12 години
Приятел, информирай се преди да пишеш. Държава Бурма си съществува и е още известна с името Мианмар :) Само дето не е остров, както е казано в статията, но това е отделно...
10
3
 
39
 
! Отговори
Наблюдател преди 12 години
Ето такива статии (с общообразователни факти), макар и с леки грешки, ОДОБРЯВАМ! (надали на някой му пука Бирма ли е или Бурма)
9
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отново статия, написана от неграмотен "журналист" с нулева обща култура. Да не изреждаме несъществуващите държави (Бурма?!?), споменати тук, незнанието за разликата между "цифра" и "число" (м*мка му, научете ги - лесно е) и големия брой грешки, допуснати, разбира се, от бързане. Браво, днес.бг, за подбора на кадри!
8
3
 
38
 
! Отговори
s преди 12 години
Нашият циклон "Биби" не руши.той вдига магистрали.
7
4
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Циклонът Демокрадция върлувал в България от 1989 г. до ден днешен.Страшно разрушителен.Унищожава, хора, спестявания, коли, апартаменти, недвижимо имущество, гори, заводи...
6
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БУРМА??? Тая статия с google translate ли сте я превеждали? Пишете за дадена държава, а дори не и знаете името! А най- удивителното е, че все още има хора, които искат да учат журналистика.
5
2
 
33
 
! Отговори
до 2 и 5 преди 12 години
прави сте,ама тук говорят за по света,а не за у нас.
4
2
 
60
 
! Отговори
ан преди 12 години
до 2. ПО ПРАВИЛНОЕ ДА СЕ КАЖЕ МУТРО-КОМУНИСТИТЕ. ТАКЪВ ТАЙФУН НИ СПРЕТНАХА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 23 ГОДИНИ ЧЕ НА 90 ПРОЦЕНТА ОТ НАРОДА МУ СЕ РАЗКАЗА ИГРАТА.
3
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тялото.бг не беше ли женски сайт? или бурите и жертвите вече са женска тематика...И каква Бурма ви гони, става дума за Бирма, която се нарича Мианмар вече, Бурма (Burma) e изписването на английски. Как може да сте толкова неграмотни!
2
0
 
36
 
! Отговори
niki преди 12 години
yragana katrina behe dosta strahen dano da niama povehe takiva hudovi6a
1
3
 
54
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 12 години
Винаги ми е правело впечатление приоритетното подреждане на загубите- 1. материални щети ; 2- човешки загуби. По степен на значимост ли ги подреждате?