Най-подходящите места, където може да видите китове

Пет дестинации, където може да се любувате на бозайниците
Обновена: 18 юли 2012 09:31 | 18 юли 2012 09:28,
22
Най-подходящите места, където може да видите китове
Мексико, Снимка: tourscoventurdmc.wordpress.com

В последно време да гледаш китове стана също толкова популярно, както това да се любуваш на делфини.

И определено има защо. Виждайки тези невероятно внушителни бозайници, човек буквално онемява.

Да гледаш китове по телевизията или на снимка в никакъв случай не може да се сравни с чувството да ги съзерцаваш на живо.

За следващата си почивка изберете някое далечно място, на което ще можете да релаксирате, но и да се насладите на красивите китове.

Вече има екскурзии, специално организирани за наблюдението им. Съществува и друга възможност – да го включите в програмата си като еднодневна екскурзия, ако сте на ваканция в някоя подходяща точка по света.

Вижте кои са най-добрите места в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Жори Тъпото преди 11 години
цитат на пръдливото джудже:"за какво ми е да гледам китове,достатъчно ми е че гледам всяка вечер жена ми....:) "Пич, хората говорят за китове, никой не коментира за коркодили или за на Свети Георги змея ....
10
0
 
3
 
! Отговори
loves2drive преди 11 години
3 пъти ходихме на гледаме китове в Мейн и Ню Хампшир, страхотно е! Косатки обаче не сме виждали, ще ги гледаме във Флорида в Сий Уърлд догодина, живот и здраве.
9
1
 
9
 
! Отговори
пръдливо джудже преди 11 години
за какво ми е да гледам китове,достатъчно ми е че гледам всяка вечер жена ми....:)
8
0
 
1
 
! Отговори
Гг преди 11 години
Тофино, в северната част на остров Ванкувър, поне си мисля, че видях... :)
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако искате гарантирана среща с кит, това най-лесно може да стане в някои японски ресторанти, където като клиент можете да си го поръчате "за научни цели". Корейците и те напоследък надигат глас в името на "науката".
6
1
 
11
 
! Отговори
Shadow преди 11 години
С жена ми не само сме гледали китове но сме и плували с тях. Разбира се не косатки като на снимката тука. Бяха майка с бебе гърбати китове. Невероятни животно толкова грациозни... Страха и емоцията от това изживяване са незабравими. На остров Моореа където го направихме както и във цяла Френска Полинезия имат поверие, че е невероятен късмет да се докоснеш до кит. И жена ми въпреки си4ките предупреждения имаше късмета да се "сбута" с бебето кит което беше любопитно като всяко бебе.
5
4
 
5
 
! Отговори
hunt преди 11 години
Оставете китовете на мира, *** такива! Човешкото "наблюдение" си е чисто вмешателство и обикновено свършва като на Фарьорските острови.
4
0
 
6
 
! Отговори
do 5 преди 11 години
Killer whale е името на косатката...хората преди време явно не са имали интернет и са им измислили това име...доста по-големи са от делфин, по-малки са от кит, но имат визия на такива. Аз лично не знам откъде идва името, но за мен са страшни хищници. Гледал съм какво правят като са повече на брой. Ядат китове, излизат на сушата да вземат тюлени, бият ги с опашки, все едно играят тенис на корт с тях! Перфектния хищник!
3
2
 
8
 
! Отговори
До 5 преди 11 години
Косатката (Orcinus orca) е най-големият представител на семейство Делфинови. Среща се във всички океани и е бозайникът с най-голям ареал, след човека. Косатката е хищник и се храни с риба, костенурки, птици, тюлени, акули и дори други млади или дребни китове. Това поставя косатката на върха на морската хранителна верига.Имената често са подвеждащи, примерно морското свинче нито е морско, нито е свинче:)
2
1
 
7
 
! Отговори
ftgy преди 11 години
На снимката сте сложили косатки, ама нейсе...те са от сем. Делфинови, нищо общо с китовете! :)Днес.бг, отново сте пародия...
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма нужда да се ходи до океана, в НС си имаме 240 кита от най-дебелите:)