Басейн, откраднат от скалистия бряг

Не пропускайте да посетите атракцията на остров Мадейра
23 яну 2013 07:37,
7
Басейн, откраднат от скалистия бряг
Снимка: wherecoolthingshappen.com

Не е задължително, когато отидете на някоя морска дестинация да не излизате от морето. Повечето курорти са се сдобили и с приветливи и удобни басейни. Но пък и кисненето в района на хотела не е опция!

Какво ще кажете за един басейн със солена морска вода? И то обществен, който не ви обременява с разходи. Това може да ви се случи на остров Мадейра. Там има невероятни скали, които умните местни хора са реконструирали съвсем малко и са ги превърнали в басейн.

Скалите са истинска атракция на острова, която си заслужава да посетите.

Мадейра се намира в Атлантическия океан югозападно от континенталната част на Португалия. Той е бил открит през 1418 година от португалския капитан Зарко и оттогава е португалска територия. Името му идва от португалски и буквално означава „дърво", тъй като при откриването си островът е бил целият покрит с плътни зелени гори, които опасвали целия остров дори и на височини от около 1500-1700 метра.

На острова можете да се насладите на невероятна атмосфера, красива природа и архитектура и вкусни гозби.

Как изглежда басейнът, можете да видите в галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: басейнМадейраскали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 11 години
Поздравявам редакторите, че публикуват подобни материали! Изтрещяваме, като четем едно и също - за отдавна компроментирани политици-, стари и нови, убийства, ужасяваща бедност и т. н. Хора, мислете позитивно, бъдете работливи, не се отчайвайте и помнете - че спасението е поединично.Предлагам да публикуват нещо и за други дестинации- Корсика, Сардиния Зелени Нос, Майорка и т. н. Поздрави на всички читатели и приятен ден от Ташунко, който се кефи от напъните на управляващите и ги взима на та.ак.
5
0
 
1
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 11 години
Евкалиптови и борови гори покриват острова, ухае на цветя. По всяко време цъфти някакъв вид цвете, особено известни са стрелициите и хортензиите. Препоръчвам на всеки да посети "клисурата на монахините" - гурал де фрейраш. Хората за рядко приветливи, жените са грозни. със *** като Ким. Водата не става за къпане, не е повече от 20 гр. Ц, Зарго Едноокия е бил прочут пират, скрива на острова 40 конски товара злато, до днес неоткрито. Скъпичко е на острова, стандарта е висок. На добър час, драги
4
0
 
1
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 11 години
Бяхме там преди 7 години, най- опасната писта за кацане в света. На острова е завършил живота си в изгнание австрийския император. Рядка красота, температури цел;годишно от 16 до 26 градуса. Зарго е бил известен пират, който доживява до над 80 г. Все едно днес някой да изкара 120. *** де Руиво е най-високият връх, на южната част на острова са изградени от робите над 1500 км. "левадас"-напоителни канали. Пътеките в планините са изградени с калъчни " на калъч". Не са мръднали, уникални са. Евкали
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма да ходя в тялото пък, нямаааа... Острови да искаш на земята. Само в средиземноморието са стотици.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Благодаря за информацията! Набелязал съм си го този остров! Надявам се да го посетя!
1
0
 
0
 
! Отговори
Rainbow warrior преди 11 години
На тази снимки едни виждат "уникален басейн", другите виждаме грозна разсипия на природната забележителност.Въпрос на манталитет.